Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω…

Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω…

Januar 17, 2023 0 Von admin

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ περισσότερο από ένα άθλημα σε αυτή τη γεωγραφία. Τόσο που ένα μόνο ματς, ακόμα και μια λάθος απόφαση στο ματς, μπορεί να αφήσει σημάδι σε κάθε πτυχή της ζωής για μέρες, από το δρόμο μέχρι τα social media. Ποια ομάδα λοιπόν έχει τους περισσότερους φιλάθλους στη χώρα μας, όπου το παιχνίδι αγαπιέται τόσο πολύ; Ποιος είναι ο αγαπημένος των ποδοσφαιρόφιλων στο πρωτάθλημα; Εκτός από το τουρκικό πρωτάθλημα, ποια πρωταθλήματα ακολουθούν περισσότερο και επιπλέον πού αναζητούν τη σωτήρια συνταγή του τουρκικού ποδοσφαίρου; Απαντήσεις σε όλους και όχι μόνο Έρευνα NGΠροέρχεται από την ολοκληρωμένη «Τουρκική Σούπερ Λίγκα 2022/2023 Season Research» που διεξήχθη από…

Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω...

Όταν εξετάζεται η κατανομή των φιλάθλων που συμμετέχουν στην έρευνα, οι οπαδοί των ομάδων της Κωνσταντινούπολης, που ονομάζονται «The Big 3», αποτελούν μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων. Το 37% των συμμετεχόντων εκφράζει την υποστήριξή του στη Γαλατασαράι, το 32% στη Φενερμπαχτσέ και το 19% στην Μπεσίκτας. Η Τραμπζονσπόρ είναι ο μεγαλύτερος οπαδός των συλλόγων της Ανατολίας με 4 τοις εκατό. Το υπόλοιπο 8 τοις εκατό είναι αυτοί που υποστηρίζουν άλλες ομάδες.

Αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ αρχαίων αντιπάλων

Με λίγες μόνο μέρες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της ποδοσφαιρικής σεζόν 2022-2023, ο ίδιος ενθουσιασμός έχει περικυκλώσει τους φιλάθλους καθώς οι ομάδες αγωνίζονται για το πρωτάθλημα. Ποιος ήταν, λοιπόν, ο μεγαλύτερος υποψήφιος πρωταθλήματος των συμμετεχόντων τη φετινή σεζόν;

Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω...

Υπό τη διοίκηση του Οκάν Μπουρούκ, η Γαλαταρασάι, που κατακλύζει το πρωτάθλημα τις τελευταίες εβδομάδες, καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 42%, ενώ η Φενερμπαχτσέ, που έφερε τον Χόρχε Ζεσούς στην αρχή της ομάδας στην αρχή της σεζόν και συνεχίζει την πορεία του στην Ευρώπη, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 41 τοις εκατό. Η Μπεσίκτας είναι το 3ο φαβορί με 10 τοις εκατό.

Όταν εξετάσουμε λεπτομερέστερα τις απαντήσεις που δόθηκαν σε αυτό το ερώτημα, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η αλήθεια για το πόσο μεγάλη αγάπη μας για τις ομάδες που υποστηρίζουμε. Το 76 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση της ομάδας τους, θα σηκώσουν το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

Όταν βλέπουμε τις εκτιμήσεις των υπολοίπων ατόμων, εξαιρουμένων των συμμετεχόντων που βλέπουν πάντα την ομάδα που υποστηρίζουν ως πρωταθλήτρια, η Φενερμπαχτσέ ξεχωρίζει στην κούρσα του πρωταθλήματος με ποσοστό 48 τοις εκατό. Ενώ η Γαλατασαράι ακολουθεί τη Φενερμπαχτσέ με 37 τοις εκατό, το ποσοστό όσων αναδεικνύουν την Μπεσίκτας και την Τραμπζονσπόρ αντικατοπτρίζεται στα στοιχεία ως 4 τοις εκατό.

Ποιος θα υποβιβαστεί;

Από το ημίχρονο, το 31% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η Ümraniyespor, η νέα ομάδα του πρωταθλήματος, ήταν η πιο κοντινή υποψήφια για υποβιβασμό, ενώ το 30% είπε ότι η Istanbulspor, μια άλλη ομάδα που ανέβηκε στη σούπερ λίγκα στην αρχή της χρονιάς, δεν θα μπορούσε να κρατήσει στο πρωτάθλημα. Η Giresunspor είναι η τρίτη υποψήφια με 6 τοις εκατό των ψήφων.

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ομάδες που μόλις ανέβηκαν στην αρχή της σεζόν είναι λιγότερο πιθανό να έχουν επιτυχία στα μάτια του κοινού.

Πιο επιτυχημένος προπονητής: Χόρχε Ζεσούς

Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω...

Για το μέχρι στιγμής επεισόδιο της σεζόν, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν «Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής;» Όταν εξετάζονται οι απαντήσεις που δόθηκαν στην ερώτηση, παρατηρείται ότι ο Jorge Jesus, ο παγκοσμίου φήμης προπονητής της Fenerbahçe, είναι το μεγαλύτερο φαβορί των συμμετεχόντων με το 36% των ψήφων. Ενώ ο Okan Buruk καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26 τοις εκατό, ο Şenol Güneş, που ξεκίνησε μια περιπέτεια με την Beşiktaş για δεύτερη φορά, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 12 τοις εκατό.

Ο νεαρός προπονητής Emre Belözoğlu είναι 4 τοις εκατό και ο Abdullah Avcı, ο οποίος έκανε την Τραμπζονσπόρ πρωταθλήτρια πέρυσι, είναι οι άλλοι κορυφαίοι προπονητές με 3 τοις εκατό.

Οι φήμες για τις μεταγραφές φουντώνουν

Στις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος του ημιχρόνου στη Super League.

Όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποια ομάδα χρειαζόταν περισσότερο τη μεταφορά του ημιχρόνου. Η Μπεσίκτας, η οποία ήταν κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο μισό της σεζόν, θεωρείται η ομάδα που χρειάζεται τις περισσότερες μεταγραφές με ποσοστό 24%. Η Φενερμπαχτσέ και η Γαλατασαράι ακολουθούν την Μπεσίκτας με 12%.

Φαίνεται φυσιολογικό για αυτούς τους συλλόγους να κάνουν περισσότερες μεταγραφές όσον αφορά τα μπάτζετ τους. Ωστόσο, λόγω των οικονομικών κανόνων που έχουν τεθεί τόσο από την UEFA όσο και από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις αυξήσεις συναλλάγματος τον τελευταίο 1 χρόνο, η μεταγραφική περίοδος ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες.

Τα όρια δαπανών των ομάδων της Süper Lig για το υπόλοιπο της σεζόν 2022-2023 ανακοινώθηκαν από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στις 11 Ιανουαρίου. Οι ομάδες με το υψηλότερο όριο είναι αντίστοιχα. Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι και Μπεσίκτας έγιναν.

Η Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ αρέσει περισσότερο από την Τουρκική Σούπερ Λιγκ

Μεταξύ των πρωταθλημάτων που οι οπαδοί απολαμβάνουν να παρακολουθούν περισσότερο, η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ κατατάσσεται πρώτη με 64 τοις εκατό, η Τουρκική Σούπερ Λιγκ είναι στη δεύτερη θέση με 48 τοις εκατό και η ισπανική La Liga είναι στην τρίτη θέση με 33 τοις εκατό.

Αν και σε 4 στους 10 αρέσει η ποιότητα του ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα μας, 3 από αυτούς δεν βλέπουν το ποδόσφαιρό μας ως αρκετό.

Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω...

Κοινή λογική για τη σωτηρία: Υποδομές…

Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω...

Σε αυτές τις περιόδους, που λαχταράμε για πολλά χρόνια την επιτυχία στην Ευρώπη, η ποιότητα του πρωταθλήματος μας έχει έρθει να συζητηθεί δημόσια. Είναι πικρή αλήθεια ότι βλέπουμε συχνά με φθόνο το ποδόσφαιρο που παίζεται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όταν οι συμμετέχοντες ερωτώνται ποια βήματα πρέπει να γίνουν για να ανέβουν στο επίπεδο αυτών των πρωταθλημάτων, το 40 τοις εκατό των συμμετεχόντων δηλώνει ότι η υποδομή πρέπει να αναπτυχθεί.

Από την άλλη πλευρά, το 18 τοις εκατό των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η σταθερότητα πρέπει να επιτευχθεί σε ένα ποδοσφαιρικό σύστημα. Το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι ο προγραμματισμός του προσωπικού πρέπει να γίνεται με ποιοτικές μεταθέσεις είναι 15 τοις εκατό.

Ποια πρέπει να είναι τα ξένα σύνορα;

Με την απόφαση που πήρε η Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πέρυσι, το θέμα των ξένων συνόρων ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδίας, ο αριθμός των ξένων που μπορούν να αγωνιστούν σε μια ομάδα μειώθηκε σε 8. Στην παρούσα συγκυρία, κάθε ομάδα μπορεί να έχει 14 ξένους παίκτες στο δυναμικό της, αλλά αυτή η απόφαση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους συλλόγους. Τι πιστεύει λοιπόν το κοινό για αυτό;

Ο μέσος όρος των απαντήσεων που έδωσαν οι συμμετέχοντες είναι 9 αλλοδαποί. Αυτό το αποτέλεσμα ενισχύει την απόφαση της ομοσπονδίας. Ενώ το 16 τοις εκατό δηλώνει ότι ο αριθμός των ξένων πρέπει να είναι απεριόριστος, το 1 τοις εκατό δεν θέλει ξένους παίκτες στις ομάδες.

3 Είναι οι μεγάλοι προνομιούχοι;

Από την ίδρυση των τουρκικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, η Μπεσικτάς, η Φενερμπαχτσέ και η Γαλατασαράι, που ήταν πάντα στην 1η κατηγορία και ονομάζονταν Big 3, έχουν μεγάλη βάση φιλάθλων. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι ομάδες είναι πιο προβεβλημένες στα μέσα ενημέρωσης από άλλες ομάδες. Αλλά αυτή η προβολή οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό με άλλους συλλόγους της Ανατολίας;

Όταν οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν αν ήταν δίκαιο για τις μη μεγάλες ομάδες να λαμβάνουν λιγότερη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, οι απαντήσεις ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Αν και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι υποστηρικτές των 3 πρεσβυτέρων, το ποσοστό όσων δεν το βρίσκουν δίκαιο είναι 85 τοις εκατό, ενώ μόνο το 15 τοις εκατό δηλώνει ότι βρίσκει δίκαιη αυτή την κατάσταση.

Υπάρχει ο Αστέφαλος Βασιλιάς στην κορυφή του τουρκικού ποδοσφαίρου…

Το 25 τοις εκατό των συμμετεχόντων πιστεύει ότι ο Μετίν Οκτάι, ο θρυλικός αρχηγός της Γαλατασαράι και με το παρατσούκλι «Ο Αστεμωμένος Βασιλιάς», είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Ενώ το 14 τοις εκατό του γκρουπ ονομάζεται ο θρύλος της Μπεσίκτας, Σεργκέν Γιαλτσίν, ο αξέχαστος αρχηγός της Φενερμπαχτσέ, Λευτέρ Κουτσουκαντονιάδης, καταλαμβάνει την 3η θέση με 11 τοις εκατό.

Ένας στους δύο ανθρώπους θέλει ξένο διαιτητή

Έρευνα ποδοσφαίρου από το Α έως το Ω...

Το σημαντικότερο θέμα για το οποίο διαμαρτύρονται όλοι οι φίλαθλοι σχεδόν κάθε σεζόν είναι οι Τούρκοι διαιτητές. Λοιπόν, είναι πραγματικά ανίκανοι οι διαιτητές μας; Ή μήπως η αίσθηση της υπεράσπισης αποτελεί εμπόδιο για να δούμε την αλήθεια; Σχετικά με τον αλλοδαπό διαιτητή, που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη πρόσφατα, οι μισοί από τους συμμετέχοντες έχουν θετική στάση απέναντι στον αλλοδαπό διαιτητή. Ενώ το 26 τοις εκατό των συμμετεχόντων είναι της γνώμης ότι δεν θα κάνει διαφορά εάν οι διαιτητές είναι ντόπιοι ή ξένοι, το 24 τοις εκατό δεν θέλει ξένους διαιτητές να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μας.

Μεθοδολογία της Έρευνας

Research Online ερευνητική πλατφόρμα με τη συμμετοχή 1502 ατόμων άνω των 15 ετών, σε όλη την Τουρκία, μεταξύ 4-11 Ιανουαρίου 2023. benderimki.com εκτελείται στις.