Αναφορές SaaS: Η σημασία των αναφορών SaaS και οι 6 βασικές μετρήσεις που πρέπει να μετρήσετε για την επιτυχία

Αναφορές SaaS: Η σημασία των αναφορών SaaS και οι 6 βασικές μετρήσεις που πρέπει να μετρήσετε για την επιτυχία

März 6, 2023 0 Von admin

Τα τελευταία πέντε χρόνια αυτής της εποχής της πληροφορίας, το Software-as-a-service (SaaS) έχει εξελιχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και αναμένεται μάλιστα να αυξηθεί εκθετικά φέτος και μετά.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, θα πρέπει επίσης να έχουμε κατά νου ότι με νέες καινοτομίες που αναδύονται συνεχώς, ο ανταγωνισμός γίνεται επίσης πιο έντονος από ποτέ.

Επομένως, εάν διαχειρίζεστε οποιονδήποτε τύπο επιχείρησης SaaS που έχει στρατηγική τιμολόγησης μηνιαίας/τριμηνιαίας/ετής συνδρομής και θέλετε να επιταχύνετε την ανάπτυξη και την επιτυχία, η αξιοποίηση της ισχύος των αναφορών συνδρομής είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εκεί μπαίνει η αναφορά SaaS.

Μια αναφορά SaaS που ονομάζεται επίσης αναφορές συνδρομητών παρέχει μια πλήρη επισκόπηση της συνδρομητικής σας επιχείρησης και σας βοηθά να κατανοήσετε τι λειτουργεί και τι όχι για την επιχείρησή σας.

Επομένως, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας διερευνήσουμε τη σημασία των αναφορών SaaS και τις έξι βασικές μετρήσεις που διευκολύνουν την επιχείρηση να επιτύχει καλύτερη απόδοση και, τελικά, κέρδος.

Γιατί είναι σημαντική η αναφορά SaaS;

Χωρίς αναφορές SaaS, δεν μπορείτε να προσδιορίσετε πού βρίσκεται η εταιρεία σας στο πλήθος.

Ωστόσο, εάν γνωρίζετε πώς να διαβάζετε και να ανταποκρίνεστε σε μετρήσεις και KPI, η αναφορά SaaS μπορεί να σας βοηθήσει με δύο τρόπους:

 • Διατηρήστε τον έλεγχο της επιχείρησής σας.
 • Αναπτύξτε μελλοντικές προβλέψεις και σχέδια μάρκετινγκ, καθοδηγήστε τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού και βελτιώστε τη λήψη αποφάσεων.

Πλεονεκτήματα της χρήσης Αναφορών Συνδρομής

Ας βουτήξουμε βαθύτερα στο θέμα, όλοι γνωρίζουμε ότι η λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης SaaS περιλαμβάνει την ανάλυση του προϊόντος, των πελατών και των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Έτσι, με τις δευτερεύουσες αναφορές, οι επιχειρήσεις SaaS μπορούν να επικεντρωθούν με ακρίβεια στους παρακάτω τέσσερις βασικούς τομείς και να ανταγωνιστούν στη σημερινή συνεχώς εξελισσόμενη αγορά.

Παρακολούθηση εσόδων

Τα έσοδα είναι μια βασική μέτρηση για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Αν και κάθε εταιρεία έχει εποχιακές διακυμάνσεις στα έσοδα, η ανάλυση της ροής των εσόδων σας δεν περιλαμβάνει απλώς την εξέταση των σκαμπανεβάσεων.

Επομένως, η ύπαρξη μιας ακριβούς αναφοράς συνδρομητών θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να δώσετε προσοχή πότε υπάρχει πτώση των εσόδων που είναι εκτός κανονικού. Ομοίως, σημαντικές αυξήσεις εσόδων μπορεί να παρέχουν πληροφορίες για το πώς να διατηρήσετε αυτά τα έσοδα να αυξάνονται.

Βρείτε το ποσοστό μετατροπών χρήστη

Με μια αναφορά SaaS, μπορείτε να μάθετε από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του κοινού-στόχου σας και ποια τμήματα των χρηστών σας είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπή.

Επιπλέον, με αυτές τις πληροφορίες, γίνεται πιο εύκολο για εσάς να στοχεύσετε τα σωστά δημογραφικά στοιχεία στα μέρη όπου είναι πιο πιθανό να βρουν την επιχείρησή σας.

Προσδιορίστε το ποσοστό απόρριψης πελατών

Η ανατροπή πελατών συμβαίνει γενικά όταν ένας πελάτης αποφασίζει να μην συνεχίσει να αγοράζει προϊόντα/υπηρεσίες από έναν οργανισμό και τερματίζει τη συσχέτιση του.

Με τις κατάλληλες αναφορές SaaS, μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα αυτά τα αδύναμα σημεία στον αγωγό πωλήσεών σας και να τα αντιμετωπίσετε προτού χάσετε πολλούς πελάτες.

Κατανοήστε την ικανοποίηση του πελάτη

Η ικανοποίηση των πελατών είναι απαραίτητη για την επιτυχία μιας επιχείρησης SaaS, επειδή αυξάνει σε τεράστιο βαθμό τις ευκαιρίες για έναν πελάτη να επιστρέψει για να κάνει περισσότερες επιχειρήσεις.

Χρησιμοποιώντας την αναφορά SaaS, μπορείτε να εντοπίσετε και να απευθυνθείτε σε ποιους είναι ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι με το προϊόν σας.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες, μπορείτε να προσαρμόσετε τα σχέδια μάρκετινγκ, τις τεχνικές πωλήσεων και άλλες εσωτερικές λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Βασικές μετρήσεις για αναφορές SaaS

Τώρα που καταλαβαίνετε τη σημασία της αναφοράς SaaS, ας εξερευνήσουμε τους πιο σημαντικούς βασικούς δείκτες απόδοσης SaaS (KPI) που πρέπει να προσέχετε για να μετρήσετε την επιτυχία:

ARPU

Ο μέσος όρος εσόδων ανά μονάδα ονομάζεται σύντομα ARPU. Ο καλύτερος πίνακας ελέγχου SaaS διαθέτει μετρήσεις μέσων εσόδων ανά μονάδα (ARPU). Αποκτώντας πρόσβαση σε αυτές τις οξυδερκείς πληροφορίες του πίνακα εργαλείων SaaS, μπορείτε να κατανοήσετε τις πτυχές που μπορεί να εμποδίζουν το ARPU σας, ενώ διαμορφώνετε στρατηγικές για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα με έναν καινοτόμο, βιώσιμο τρόπο.

Συναλλαγματική ισοτιμία

Το ποσοστό μετατροπών είναι μια κρίσιμη βασική μέτρηση που σας βοηθά να προσδιορίσετε εάν η διοχέτευση πωλήσεών σας χρειάζεται βελτίωση και μετρά την επιτυχία των προσαρμογών σας.

Επιπλέον, αυτή η μέτρηση σάς βοηθά κατά τον υπολογισμό του αριθμού των επισκεπτών που χρειάζεστε στον ιστότοπό σας για να επιτύχετε συγκεκριμένους στόχους εσόδων.

Ρυθμός ανατροπής

Η μέτρηση του ποσοστού απόκλισης πελατών είναι ιδιαίτερα σημαντικός KPI για κάθε επιχείρηση SaaS, επειδή σας επιτρέπει να προσδιορίσετε τους λόγους για τους οποίους ένας πελάτης σταμάτησε να χρησιμοποιεί το προϊόν/την υπηρεσία σας κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Επιπλέον, σας δίνει μια ρεαλιστική επισκόπηση της απόδοσης των στρατηγικών διατήρησης πελατών σας.

MRR και ARR

Όπως το ARPU, τα μηνιαία επαναλαμβανόμενα έσοδα (MRR) και τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (ARR) σάς βοηθούν να υπολογίσετε το ποσό των εσόδων που δημιουργούν οι τρέχοντες πελάτες σας για εσάς κάθε μήνα και ετησίως, ανεξάρτητα από το αν έχετε πολλές βαθμίδες τιμολόγησης ή μόνο μία.

CAC

Το CAC αναφέρεται στο Κόστος Απόκτησης Πελατών- που σημαίνει το χρηματικό ποσό που ξοδεύει η εταιρεία σας για την απόκτηση ενός συγκεκριμένου πελάτη.

Η μέτρηση αυτής της μέτρησης σάς βοηθά να κάνετε στρατηγικές οικονομικές προσαρμογές στο επιχειρηματικό σας μοντέλο και να βελτιώσετε τη συνολική λειτουργική αποτελεσματικότητα.

LTV

Το LTV σημαίνει Lifetime Value of Customers. Σημαίνει το συνολικό χρηματικό ποσό που ξοδεύει ένας πελάτης με την εταιρεία σας κατά τη διάρκεια της ζωής του, ξεκινώντας από την ημέρα εγγραφής μέχρι την ημέρα που θα φύγει.

Θυμηθείτε, η αξία ζωής του πελάτη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε ή έξι φορές μεγαλύτερη από το κόστος απόκτησης αυτού του πελάτη.

Εγγραφή Εργαλεία Analytics για SaaS

Από την παραπάνω συζήτηση, είναι σαφές πόσο σημαντικές είναι οι αναφορές SaaS για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με τη συνδρομητική σας επιχείρηση.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, ακολουθούν μερικά από τα εργαλεία αναλυτικών στοιχείων συνδρομής για την αποτελεσματική παρακολούθηση της επιχείρησής σας SaaS.

Κέρδος Λοιπόν

Εάν διαχειρίζεστε μια συνδρομητική επιχείρηση, το ProfitWell είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αναφοράς SaaS για ανάλυση δεδομένων με μοναδικές δυνατότητες.

Profitwell

Σας βοηθά να παρακολουθείτε τις δοκιμές και την απόδοση, το ποσοστό απόκλισης και τις κοόρτες για να ενισχύσετε τη διατήρηση και να παρακολουθείτε προληπτικά την αφοσίωση για να προσδιορίσετε ποιοι χρήστες είναι πιθανό να πραγματοποιήσουν μετατροπή ή να παραβιάσουν.

Τιμολόγηση: Μετρήσεις ProfitWell: 0$/ μήνα. επικοινωνήστε μαζί τους για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επί πληρωμή.

Ανοίξτε το ProfitWell

Καλλιεργώ

Το Grow είναι ένα από τα πιο επιδραστικά και ικανά εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας και αναφοράς για εταιρείες SaaS.

Καλλιεργώ

Με αυτό το εργαλείο αναφοράς SaaS, μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε με πηγές δεδομένων CRM, μάρκετινγκ και οικονομικών δεδομένων — και η εστίαση στην οπτικοποίηση διευκολύνει την κατανόηση όλων των αριθμών.

Τιμολόγηση: Δωρεάν δοκιμή, επικοινωνήστε μαζί τους για πληροφορίες τιμολόγησης

Ανοίξτε το Grow

είδωλα

Ένα από τα μοναδικά και επαναστατικά πολυκαναλικά εργαλεία ανάλυσης και αναφοράς που έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων όπως SaaS, διαδικτυακούς λιανοπωλητές, διανομείς, νεοφυείς επιχειρήσεις και λογιστές είναι η Putler.

Με το Putler, όχι μόνο κατανοείτε τη συνολική επιχειρηματική υγεία, αλλά και επιτρέπετε στην επιχείρησή σας να ανακαλύψει νέες ευκαιρίες μέσω εμπεριστατωμένων αναφορών για τα προϊόντα, τους πελάτες, τις παραγγελίες και την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

Πίνακας οργάνων Putler

Τιμολόγηση: Η Putler σάς προσφέρει τρία διαφορετικά σχέδια τιμολόγησης: Starter: $20/μήνα, Growth: $50/μήνα και Scale: contact sales.

Δοκιμάστε το Putler δωρεάν

Zoho Analytics

Το Zoho Analytics είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία αναφοράς SaaS που σας επιτρέπει να αναλύετε, να συνεργάζεστε και να μοιράζεστε αναφορές σε πραγματικό χρόνο με την ομάδα, να εξάγετε αναφορές για διαδικτυακή πρόσβαση και να τις προγραμματίζετε ως μηνύματα.

Zoho analytics

Τιμολόγηση: Βασικό: 960 ₹/μήνα με ετήσια χρέωση, Τυπική: 1.900 ₹/μήνα με ετήσια χρέωση, Premium: 4.200 ₹/μήνα με ετήσια χρέωση και Επιχείρηση: 15.850 ₹/μήνα με ετήσια χρέωση.

Ανοίξτε το Zoho

Ορίστε, λοιπόν, 4 από τα εργαλεία ανάλυσης SaaS για να ξεκινήσετε. Σας συνιστούμε να εξετάσετε τα εργαλεία, τις δυνατότητές τους και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Τι κάνει το Putler καλύτερη επιλογή από άλλα εργαλεία αναφοράς SaaS;

 • Τόσο για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου όσο και για επιχειρήσεις SaaS – Τα περισσότερα εργαλεία όπως το ProfitWell, το Grow και το Zoho Analytics δεν έχουν σχεδιαστεί για επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά η Putler υποστηρίζει SaaS καθώς και καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, διαδικτυακούς μάρκετινγκ και επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στο SaaS.
 • Μετρήσεις SaaS για κορυφαίες πύλες – Η Putler παρέχει αναφορές SaaS για όλες τις κορυφαίες πύλες όπως Stripe, EDD, WooCommerce, Braintree, Authorize.net. Άλλα εργαλεία SaaS εξυπηρετούν κυρίως μόνο τις συνδρομές Stripe.
 • Συγκέντρωση δεδομένων – Ο Puter λειτουργεί επίσης ως αθροιστής δεδομένων και σας βοηθά να λάβετε τις σωστές αποφάσεις με βάση όλα τα δεδομένα σας. Ενοποιεί 17+ πηγές δεδομένων από πύλες πληρωμών, συστήματα αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου και Google Analytics μέσα σε λίγα λεπτά και παρέχει μια λεπτομερή αναφορά της επιχείρησής σας.
 • Βασικές μετρήσεις SaaS σε ένα μέρος – Η Puter σάς προσφέρει πολλές μετρήσεις, KPI και στατιστικά στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, όπως MRR, ARPU, ενεργές συνδρομές, νέες συνδρομές, ARR, σπασμένες συνδρομές και LTV.
 • Πέρα από αναφορές – Μαζί με τις αναφορές, το Putler παρέχει επίσης χρήσιμες λειτουργίες μάρκετινγκ όπως τμηματοποίηση, πρόβλεψη, παρακολούθηση στόχων κ.λπ

Εκθαμβος? Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον Putler.

Λεπτομερής εμφάνιση του Πίνακα Συνδρομών του Putler

Η Putler διαθέτει έναν διαισθητικό πίνακα εργαλείων ανάλυσης δεδομένων που παρέχει αναφορές και μετρήσεις σχεδόν για τα πάντα: Προϊόντα, Πελάτες, Πωλήσεις, Παραγγελίες, Συναλλαγές, Συνδρομές και Κοινό ιστότοπου.

Καθώς αυτό το ιστολόγιο αφορά συγκεκριμένα τις μετρήσεις SaaS, δείτε τον πίνακα ελέγχου Συνδρομής στο Putler

Πίνακας οργάνων Putler

Παρόμοια με τον πίνακα ελέγχου συνδρομών, η Putler διαθέτει έναν ειδικό πίνακα εργαλείων για όλους τους βασικούς επιχειρηματικούς κλάδους όπως Προϊόντα, Πελάτες, Πωλήσεις, Παραγγελίες, Επισκεψιμότητα ιστότοπου.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα διάφορα ταμπλό του Putler εδώ.

Πρόσθετα οφέλη από τη χρήση του Putler

Πέρα από κρίσιμες μετρήσεις, αναφορές και πληροφορίες, το Putler προσφέρει επίσης πολλά οφέλη, τα οποία είναι τα εξής:

 • Μπορεί να χειριστεί πολλά νομίσματα.
 • Μπορεί να χειριστεί πολλές επιχειρήσεις από ένα μέρος.
 • Έχει την ταχύτερη αναζήτηση και εξοικονομεί ώρες εργασίας.
 • Μπορεί να συνδυάσει δεδομένα από πολλές πηγές δεδομένων, να αφαιρέσει διπλότυπα και να εμφανίσει συνδυασμένες αναφορές.
 • Μπορεί να κοινοποιηθεί με ολόκληρη την ομάδα με τις κατάλληλες άδειες.
 • Μπορείτε να διαχειρίζεστε συνδρομές, να στέλνετε χρήματα, να κάνετε επιστροφές χρημάτων, να τμηματοποιείτε πελάτες και να βρίσκετε τον πιο κερδοφόρο χρόνο στον ιστότοπό σας.
 • Σας βοηθά να εξάγετε διάφορες αναφορές σε μορφή CSV.

Σε σας

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η επιχειρηματική ευφυΐα έχει κυριεύσει τους ανθρώπους. Έτσι, όσοι εκμεταλλεύονται τα σωστά εργαλεία, πλατφόρμες και μετρήσεις μπορούν να βελτιώσουν κάθε πτυχή της επιχείρησής τους και να βγουν νικητές – ειδικά στον τομέα SaaS. Σημαίνει ότι η αξιοποίηση της ισχύος των εργαλείων ανάλυσης SaaS δεν είναι απλώς μια επιλογή – είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερα σχετικά με το πώς οι πίνακες ελέγχου SaaS μπορούν να ενισχύσουν την επιχείρησή σας σήμερα, δοκιμάστε το Putler για μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Δεν θα το μετανιωσεις.