Γιατί η Kendra Scott έδωσε 13,25 εκατομμύρια δολάρια σε γυναίκες επιχειρηματίες

Γιατί η Kendra Scott έδωσε 13,25 εκατομμύρια δολάρια σε γυναίκες επιχειρηματίες

Mai 2, 2022 0 Von admin

«Αυτό το δώρο αφορά την υποστήριξη της επόμενης γενιάς γυναικών επιχειρηματιών», δήλωσε η Kendra Scott, φιλάνθρωπος, σχεδιάστρια και καθηγήτρια πρακτικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin College of Fine Arts. Από το 2019, όταν η Scott ξεκίνησε για πρώτη φορά ένα ινστιτούτο για την ηγεσία των γυναικών στις επιχειρήσεις στο σχολείο, της άρεσε να βλέπει γυναίκες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. «Μου άρεσε να βλέπω το UT να δημιουργεί έναν χώρο όπου οι γυναίκες εμπνέονται και παρακινούνται να είναι ηγέτες στις επιχειρήσεις και να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την ενέργειά τους για να συνεχίσουν να αλλάζουν τον κόσμο και τα ξεπερασμένα επιχειρηματικά στερεότυπα».

Η Kendra Scott, απεικονίζεται στο κέντρο ηγεσίας γυναικών που ίδρυσε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Το Κέντρο έχει τώρα προικιστεί με 13,25 εκατομμύρια δολάρια από τον Scott, προκειμένου να επεκταθεί η εκπαίδευση, ο χώρος και οι πόροι για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις. (Εικόνα: Kendra Scott)

Η Kendra Scott ξεκίνησε την εταιρεία της το 2002, μόλις τρεις μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της γιου. Με 500 $ και αγάπη για τον δυναμικό σχεδιασμό και τα υλικά καλής ποιότητας, μετέτρεψε μια start-up επιχείρηση κοσμημάτων σε μια εταιρεία με περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους (96% γυναίκες) και επέκτεινε τη σειρά προϊόντων για να συμπεριλάβει τη διακόσμηση και την ομορφιά του σπιτιού.

«Έλαβα πολλές απορρίψεις νωρίς στην καριέρα μου», είπε ο Scott, μιλώντας στο Γυναίκες Φιλανθρωπίας σχετικά με τα πρώτα μαθήματα στη ζωή που της σημείωσαν τεράστια επιτυχία στις επιχειρήσεις. «Νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο όταν μόλις ξεκινάς, αλλά θα έλεγα στον εαυτό μου να μην αφήσω τις αντιλήψεις των άλλων για το τι μπορείς ή τι δεν μπορείς να κάνεις να σε κρατήσει πίσω. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αμφιβάλλουν για εσάς, χρησιμοποιήστε το ως καύσιμο για να τους αποδείξετε ότι κάνουν λάθος».

Τον Μάρτιο του 2022, ο Scott δέσμευσε 13,25 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν. Αυτή η προσωπική και εταιρική προικοδότηση θα το διασφαλίσει Kendra Scott Women’s Entreprenurial Leadership Institute (KS WELI) ζει «στο διηνεκές» και θα επεκτείνει την εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα στο σχολείο για να βοηθήσει περισσότερες από 24.000 γυναίκες να επιδιώξουν τις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες την επόμενη δεκαετία.

«Η επένδυση της Kendra θα μεταμορφώσει τις ζωές χιλιάδων μελλοντικών ηγετών και όλη η κοινωνία θα καρπωθεί τα οφέλη», δήλωσε ο Jay Hartzell, πρόεδρος του UT Austin. «Είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνει τη συνεργασία της με το UT για να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα και να αξιοποιήσει τη δύναμη της πόλης και του πανεπιστημίου μας ως κινητήρια δύναμη για την επιχειρηματικότητα».

«Έχω πάει σε αίθουσες συσκέψεων όπου κανείς δεν μου μοιάζει», είπε ο Σκοτ. «Η απόκτηση χρηματοδότησης και η λήψη στα σοβαρά ήταν σημαντικά εμπόδια. Αυτά τα εμπόδια μπορεί να μην εξαφανιστούν, αλλά θέλω να βοηθήσω τις γυναίκες να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια».

Τα κονδύλια θα επεκτείνουν το KS WELI και θα επιτρέψουν σε περισσότερους φοιτητές να εξειδικευτούν στην επιχειρηματικότητα. Μέχρι σήμερα, η KS WELI έχει υποστηρίξει περισσότερες από τρεις δωδεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και έχει επηρεάσει τη ζωή περισσότερων από 2.000 γυναικών μέσω προγραμματισμού, εκδηλώσεων υπογραφής και μαθημάτων.

Ο Scott έχει δεσμευτεί να δει περισσότερες στρατηγικές για την ισότητα των φύλων να συμβαίνουν παντού στην κοινωνία. «Ελπίζω η ισότητα των φύλων να γίνει ένα πιο διαδεδομένο κίνημα σε όλους τους κλάδους τα επόμενα δέκα χρόνια και ότι οι άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα αναγνωρίζουν ότι η υποστήριξη των γυναικών, με τη σειρά της, βοηθά τις κοινότητες και τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν».

Ως γυναίκα ιδρυτής, η Scott έχει δει από πρώτο χέρι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στο χώρο εργασίας. «Για αυτόν τον λόγο, ήμουν πάντα παθιασμένος με το να είμαι μέντορας σε άλλους επιχειρηματίες – να μοιράζομαι τον χρόνο και την εμπειρία μου και να ενεργώ ως το ίδιο χέρι βοηθείας για το οποίο ήμουν τόσο ευγνώμων στις πρώτες μέρες της επιχείρησής μου».

Με τον συνεχιζόμενο ρόλο της ως Καθηγήτρια στο Κολέγιο Καλών Τεχνών, η Scott θα δημιουργήσει μεγαλύτερη προβολή για τον αυξανόμενο ρόλο των γυναικών στις επιχειρήσεις. Με την παρουσία της στο σχολείο, θα παρέχει υποστήριξη και καθοδήγηση σε άλλες γυναίκες που προσπαθούν να ακολουθήσουν τα βήματά της.

«Η βαρύτητα αυτού του ρόλου δεν χάνεται για μένα», είπε, σχετικά με το διευρυνόμενο αποτύπωμά της στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει προικίσει. «Η αποστολή μου είναι να δείξω στις γυναίκες ότι η επιτυχία δεν φαίνεται πάντα όπως την περιμένεις».

Μια ανάρτηση ιστολογίου για τον μήνα της ιστορίας των γυναικών από την εταιρεία του Scott δίνει μια πιο λεπτή αίσθηση του τρόπου με τον οποίο η Scott προσεγγίζει τον ρόλο της ως εκπαιδευτικός και μέντορας επιχειρήσεων. «Θαυμάζω τόσο όλες τις γυναίκες που ρίχνουν φως στα πράγματα που κρατούν τις γυναίκες πίσω: να τους λένε «όχι» σε μια ανδροκρατούμενη κουλτούρα και να ξεπερνούν τα στερεότυπα για το πώς πρέπει να μοιάζει ένας επιχειρηματίας», είπε ο Scott. «Μερικές φορές, ως γυναίκες, χρειάζεται απλώς να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να σιωπήσουμε αυτή τη φωνή στο κεφάλι μας που μας λέει ότι δεν μπορούμε».

Ο Scott έχει επίσης κάποιες σκέψεις για το τι μπορεί να κάνει η φιλανθρωπία για να κάνει τον κόσμο πιο ανοιχτό και προσβάσιμο στις γυναίκες. «Η φιλανθρωπία και η χρηματοδότηση για γυναίκες και κορίτσια σε όλα τα επίπεδα —από δωρητές, ιδρύματα, εταιρείες κ.λπ.— είναι δραστικά δυσανάλογη με αυτή των ανδρών ομολόγων μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει. όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

Σχετίζεται με:

Η MacKenzie Scott και η ερώτηση των 14,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για γυναίκες και κορίτσια

Kendra Fox-Davis: Πώς να εμπιστευτείτε και να χρηματοδοτήσετε χωρίς περιορισμούς

Η υπόσχεση του MacKenzie: Οι ηγέτες οδηγούν την αλλαγή για να διορθώσουν την ανισότητα

Συγγραφέας: Κίρστεν Μάρεκ

Ο Kiersten Marek, LICSW, είναι ο ιδρυτής του Γυναίκες Φιλανθρωπίας. Ασκεί κλινική κοινωνική εργασία και γράφει για το πώς οι γυναίκες δότριες και οι σύμμαχοί τους προωθούν την κοινωνική αλλαγή. Δείτε όλες τις αναρτήσεις του Kiersten Marek