Γιατί μας ξεγελάστηκαν τόσο εύκολα από τον Hugh Hefner + Feminist Giving News

Γιατί μας ξεγελάστηκαν τόσο εύκολα από τον Hugh Hefner + Feminist Giving News

Februar 24, 2022 0 Von admin

Γεια σας, φιλάνθρωποι μου. Καλώς ήρθατε σε μια ακόμη εβδομάδα φεμινιστικών ενημερώσεων, καθώς και άλλων αποκαλύψεων στον κόσμο των ειδήσεων για την ισότητα των φύλων.

playboy φεμινίστρια δίνοντας
Η Holly Madison, πρώην φίλη του Hugh Hefner και δημιουργός και αστέρι του Girls Next Door, συζητά τη διάγνωσή της με Aspergers στο Secrets of Playboy και πώς την τράβηξε να ζήσει στην έπαυλη του Playboy από νωρίς επειδή της έδωσε μια αίσθηση κοινότητας. (Εικόνα: Secrets of Playboy)

Αυτή την εβδομάδα, το έκανα. Παρακολούθησα τα πρώτα έξι επεισόδια του Secrets of Playboy στο A&E.

Το έκανα για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί νοιάζομαι για τις γυναίκες, ειδικά για τις γυναίκες που έχουν επιβιώσει από τραύμα και προσπαθούν να συνάψουν ειρήνη με αυτό το τραύμα και με τον κόσμο που το επέτρεψε να συμβεί.

Βλέπω επίσης το Playboy γι‘ αυτό που είναι: μια απατηλώς αθώα φαινόμενη μάρκα μισογυνισμού που συνέβαλε στο τραύμα και την κακοποίηση πολλών ανθρώπων για μισό αιώνα, καθώς ο Hugh Hefner και οι απολογητές του έπεισαν τον κόσμο ότι η υποταγή των γυναικών ήταν μια μορφή απελευθέρωσης. και ότι ήταν προοδευτικός ηγέτης και υποστηρικτής της ισότητας.

Καθώς άκουγα τις αφηγήσεις των γυναικών στο ντοκιμαντέρ, ειδικά τις ιστορίες από τη Σόντρα Θίοντορ και τη Χόλι Μάντισον, γνώριζα πόσο πολύ η μάρκα του Playboy ήταν μια λατρεία που κρατούσε πολλές γυναίκες αιχμάλωτες.

Πολλές από τις γυναίκες που πήραν συνέντευξη για τη σειρά ντοκιμαντέρ βιάστηκαν από μέλη του κλαμπ Playboy και από μέλη VIP, και οι περισσότερες ακόμα δεν κατονομάζουν τους δράστες τους. Όμως, οι ιστορίες προσδιορίζουν ξεκάθαρα πώς συνέβη η κακοποίηση στα κουνελάκια του Playboy και σε άλλους υπαλλήλους και πώς συγκαλύφθηκε από ένα «πλήρωμα καθαρισμού» – καθορισμένο προσωπικό της οργάνωσης που έχει επιφορτιστεί με την κάλυψη πολλών εγκλημάτων για την επωνυμία.

Υποτίθεται ότι στο Playboy, κανείς δεν επιτρεπόταν να αγγίξει τα κουνελάκια

Η ειρωνεία όλων είναι ότι, σύμφωνα με τους κανόνες του κλαμπ του Playboy, οι πελάτες δεν επιτρεπόταν να αγγίξουν τις γυναίκες υπαλλήλους που ενεργούσαν ως κουνελάκια. Αλλά αυτό που συνέβαινε στο κλαμπ και αυτό για τα VIP μέλη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα.

Για μένα, η σειρά εξηγεί πολλά για το πώς λειτουργούν οι άντρες όπως ο Hef και πώς οι γυναίκες απορροφώνται. Ως θεραπευτής για όσους επιζούν από σεξουαλική επίθεση, η σειρά εκθέτει αφηγήσεις που επικυρώνουν όσα ακούω από πολλούς άλλους επιζώντες – πώς χειραγωγήθηκαν από πολλούς παράγοντες και πόσο δύσκολο ήταν να διαχωριστεί η αλήθεια από την περιστροφή του δράστη για τα πάντα. Η παρακολούθηση της σειράς με βοηθά επίσης να παραμένω συγκεντρωμένος στο πώς θέλω να βοηθήσω στην αλλαγή της κουλτούρας, ώστε οι άνθρωποι όλων των φύλων να μπορούν να αισθάνονται ελεύθεροι να εκφράζονται και να γιορτάζουν την ταυτότητά τους.

Ως κουλτούρα, νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να αναρωτηθούμε γιατί ξεγελαστήκαμε τόσο εύκολα από τον Χιου Χέφνερ και το Playboy. Οι λόγοι στο μυαλό μου είναι κάπως έτσι:

  1. Η υποταγή των γυναικών πουλάει.
  2. Ο Χιου Χέφνερ έκανε αυτή την υποταγή να φαίνεται λαμπερή.
  3. Αρκετές γυναίκες μπήκαν στην αφήγηση.

Αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι μόνο μερικές από τις πραγματικότητες που ο Χιου Χέφνερ κατανόησε και χρησιμοποίησε για να διευρύνει το μερίδιο αγοράς του στην οικονομία καθώς εκμεταλλευόταν αδίστακτα (και εγκληματικά, μερικοί μπορεί να υποστηρίξουν) τις γυναίκες. Λένε μια σημαντική ιστορία για το τι εκτιμούμε. Μέχρι να αλλάξουν αυτοί οι τρεις παράγοντες, θα έχουμε περισσότερους και μεγαλύτερους Hugh Hefners στον κόσμο, και ίσως έχουμε ήδη.

Αν με ρωτάτε, μετά από όλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στο ντοκιμαντέρ της A&E, νομίζω ότι η επωνυμία του Playboy πρέπει να κλείσει. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Η επωνυμία Playboy κυκλοφόρησε πρόσφατα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ως PLBY, λαμβάνοντας την απόλυτη σφραγίδα έγκρισης από την κουλτούρα μας για την επιχειρηματική της επιτυχία.

Και τώρα, στο The Top Ten Αντίστροφη μέτρηση του Feminist Giving News!

1: Ο MacKenzie Scott δίνει έκπληξη 20 εκατομμύρια δολάρια για το Literacy: Η Reading Partners έλαβε ένα απεριόριστο δώρο 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τον MacKenzie Scott για να υποστηρίξει τον εθνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό τεκμηριωμένα Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης στον αλφαβητισμό. Αυτό το δώρο έρχεται καθώς ο οργανισμός ξεκινά μια πρωτοβουλία να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια για να παρέχει υπηρεσίες αλφαβητισμού σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο. Και ναι, ο αλφαβητισμός είναι ένα φεμινιστικό ζήτημα. Η ικανότητα ανάγνωσης συμβάλλει πάρα πολύ στο να είσαι υγιές άτομο και μέλος της οικογένειας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το Ίδρυμα Τζεντ (JED), ο κορυφαίος εθνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την πρόληψη των αυτοκτονιών εφήβων, ανακοινώθηκε ότι είναι αποδέκτης επιχορήγησης 15 εκατομμυρίων δολαρίων από τον MacKenzie Scott. Και ναι, η πρόληψη της αυτοκτονίας είναι ένα φεμινιστικό ζήτημα. Η πρόληψη της αυτοκτονίας έχει να κάνει με την ένταξη και την υποστήριξη της κοινότητας, βασικές αρχές του φεμινισμού.

2. Το ProMedica Impact Fund ανακηρύχθηκε επίσημο φιλανθρωπικό ίδρυμα του US Women’s Open: Η ProMedica, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υγείας και ευημερίας, κάνει ένα τολμηρό βήμα για να ανυψώσει τις γυναίκες υποστηρίζοντας το επαγγελματικό γυναικείο γκολφ. Το ProMedica Impact Fund ονομάστηκε πρόσφατα η επίσημη φιλανθρωπική οργάνωση του τουρνουά γκολφ US Women’s Open. Η ProMedica αναζητά συνεργάτες για την ανάδειξη των γυναικών για να προωθήσει την αποστολή της. Επίσκεψη ProMedica.org/impact-fund να μάθω περισσότερα.

3. Η Gatorade δωρίζει 10 εκατομμύρια δολάρια για οργανισμούς κοινωνικού αντίκτυπου γυναικών: Η Gatorade είναι έτοιμη να σπάσει τα εμπόδια που κρατούν τις νέες γυναίκες και τις μειονότητες μακριά από τον αθλητισμό. Μέσω της πρωτοβουλίας Fuel Tomorrow, αρκετοί αθλητικοί οργανισμοί έλαβαν χρηματοδότηση μεταξύ των οποίων Σύμμαχος αθλητή και το Ίδρυμα Γυναικείου Αθλητισμού.

4. Ξεκινά η νέα Συμμαχία για την Ισότητα των Φύλων στην Ευρώπη: Η Συμμαχία για την Ισότητα των Φύλων στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει για την υποστήριξη της προόδου για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών σε όλη την Ευρώπη. Με την υποστήριξη του Foundation CHANEL, του King Baudouin Foundation και του L’Oréal Fund for Women, το ταμείο ιδρύθηκε για μια πρώτη τριετία και φιλοξενείται από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων (NEF). Στον πρώτο γύρο χορηγιών από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τον Covid 2021, ο όμιλος έχει διαθέσει 13 επιχορηγήσεις έως και 50.000 ευρώ σε οργανισμούς πρώτης γραμμής σε 10 διαφορετικές χώρες σε όλη την ΕΕ.

5. Η Ada Developers Academy επεκτείνεται στην Ατλάντα με τη χρηματοδότηση French Gates και Scott: Ένας από τους νικητές της Πρόκλησης Equality Can’t Wait που χορηγείται από τους MacKenzie Scott και Melinda French Gates, η Ada Developers, δημιουργεί τώρα προγράμματα στην Ατλάντα της Τζόρτζια, για να εξυπηρετήσει τον ποικίλο πληθυσμό με δωρεάν εκπαίδευση κωδικοποίησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

6. Το Ινστιτούτο Έρευνας για την Πολιτική των Γυναικών (IWPR), με την υποστήριξη του Fondation CHANEL και της Pivotal Ventures, ανακοινώνει την Εθνική Power+ Summit 27-28 Απριλίου 2022: Αυτή η εκδήλωση είναι γεμάτη καταπληκτικούς ομιλητές. Έχω ήδη αγοράσει το εισιτήριό μου. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

7. Το Ίδρυμα Γυναικών της Νέας Υόρκης ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε προσφορά: Από την Ana L. Oliveira, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του The New York Women’s Foundation: «Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισότιμη ή δίκαιη κοινωνία χωρίς να προωθήσετε πραγματικά την οικονομική δικαιοσύνη, την ασφάλεια και τη θεραπεία ή τη συμμετοχή του πολίτη για κάθε μέλος μιας κοινότητας, η οποία είναι γιατί το Ίδρυμα έχει δώσει τόσο μεγάλη προτεραιότητα σε αυτές τις πρωτοβουλίες στο έργο μας». Περισσότερα για αυτό το ορόσημο εδώ και οι δικαιούχοι της φετινής χρηματοδότησης εδώ.

8. Η βιβλιοθήκη Red Ink δέχτηκε επίθεση από Ναζί και χρειάζεται τη βοήθειά σας: Δυστυχώς, ακριβώς εδώ στην πολιτεία μου, μια ομάδα δεξιών ναζί ακτιβιστών παρενόχλησε ανθρώπους που παρευρέθηκαν σε μια ειρηνική εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη Red Ink στο Πρόβιντενς. Ως φεμινίστριες, όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την ειρηνική συμμετοχή των πολιτών. Περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ. Εάν θέλετε να υποστηρίξετε την ελευθερία της ειρηνικής συγκέντρωσης, σκεφτείτε α δωρεά αλληλεγγύης ή συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη Red Ink.

9. Πρόσκληση για χρηματοδότηση ιθαγενών γυναικών από το Ίδρυμα κας: Το Ίδρυμα της κας έχει δεσμευτεί να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει προτεραιότητα στην αναπαραγωγική δικαιοσύνη για τις ιθαγενείς γυναίκες τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Μια νέα έκθεση από το ίδρυμα διαπιστώνει ότι από τα 356 εκατομμύρια δολάρια από ιδρύματα που διατίθενται για έγχρωμες γυναίκες και κορίτσια το 2017, περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια —ή λιγότερο από το 3 τοις εκατό— ωφελήθηκαν από αυτόχθονες γυναίκες και κορίτσια. Περισσότερα από το κανω ΑΝΑΦΟΡΑ.

10. Όλοι μιλούν για το σύνδρομο απατεώνων: Αυτό είναι ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα. Ο ίδιος βιώνω πολλά συναισθήματα αποκλεισμού τόσο από τον τομέα της φιλανθρωπίας όσο και από τον εκδοτικό κλάδο. Ορισμένες από αυτές τις εξαιρέσεις φαίνονται νόμιμες, καθώς είμαι πιστοποιημένος και επαγγελματικά εκπαιδευμένος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά μερικά από αυτά φαίνεται να είναι απλώς ένας παράγοντας που δεν θεωρώ αρκετά σημαντικό άτομο ώστε να έχω πρόσβαση σε ορισμένα άτομα. Λέσλι Λιν Σμιθένας εθνικά αναγνωρισμένος ηγέτης επιχειρηματικής ανάπτυξης και ο Εθνικός Διευθυντής για GET Πόλεις (Ισότητα των φύλων στην τεχνολογία), πιστεύει ότι η συζήτηση για το σύνδρομο απατεώνων είναι λάθος, καθώς «φαίνεται να μονοπωλεί τα γυναικεία πάνελ και μερικές από τις πιο δημοφιλείς παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην «ενδυνάμωση των γυναικών». Λέει η Leslie: «Η απάντηση στο να ξεπεραστεί το σύνδρομο του απατεώνα δεν είναι να διορθωθούν τα άτομα, αλλά να δημιουργηθούν περιβάλλοντα εργασίας που να περιλαμβάνουν περισσότερα διαφορετικά στυλ ηγεσίας και εργασίας. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε χώρους εργασίας όπου οι φυλετικές, εθνοτικές και έμφυλες ταυτότητες δεν θεωρούνται ως άλλες και αντίθετα τιμούνται και γιορτάζονται ως κρίσιμα κομμάτια στην πορεία προς την καινοτομία, την ανάπτυξη και την πρόοδο».

Καλό μου ακούγεται, αλλά και πάλι, τι ξέρω; Είμαι απλώς μια ταπεινή μπλόγκερ, θεραπεύτρια και εκδότης που προσπαθεί να συντρίψει την πατριαρχία, μια φεμινίστρια που δίνει έξαρση ειδήσεων κάθε φορά.

Σχετίζεται με:

Η MacKenzie Scott και η ερώτηση των 14,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για γυναίκες και κορίτσια

Η αβεβαιότητα είναι η μητέρα της εφεύρεσης

Η Μελίντα επηρεάζει τον ΜακΚένζι προς τη φεμινιστική προσφορά;

Συγγραφέας: Κίρστεν Μάρεκ

Ο Kiersten Marek, LICSW, είναι ο ιδρυτής του Γυναίκες Φιλανθρωπίας. Ασκεί κλινική κοινωνική εργασία και γράφει για το πώς οι γυναίκες δότριες και οι σύμμαχοί τους προωθούν την κοινωνική αλλαγή. Δείτε όλες τις αναρτήσεις του Kiersten Marek