Γιατί οι πελάτες επιλέγουν το VMware NSX |  VMware

Γιατί οι πελάτες επιλέγουν το VMware NSX | VMware

März 4, 2023 0 Von admin

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά από το VMware στο την ιστοσελίδα τους από το Ομάδα NSX.

Μέχρι τώρα, μάλλον έχετε ακούσει για Γιατί θα πρέπει να αυτοματοποιήσετε τη διαχείριση δικτύου. Ο αυτοματισμός όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο. Οπως και σημειώνει η Gartner, για παράδειγμα, οι οργανισμοί που αυτοματοποιούν περίπου το 70 τοις εκατό των λειτουργιών διαχείρισης αλλαγών δικτύου θα δουν 50 τοις εκατό μείωση στις διακοπές λειτουργίας. Θα μειώσουν επίσης στο μισό τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερώτημα που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες σχετικά με τον αυτοματισμό δικτύου είναι πως να αυτοματοποιηθεί. Με τόσα πολλά εργαλεία στην αγορά που υπόσχονται να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση της δικτύωσης και της ασφάλειας, ποια λύση ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; Τι πρέπει να αναζητήσετε από έναν φακό αυτοματισμού όταν σκέφτεστε μια πλατφόρμα δικτύωσης;

Για να παρέχουμε σαφήνεια σε αυτές τις ερωτήσεις, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους οι πελάτες επιλέγουν το VMware NSX για να αναπτύξουν εφαρμογές σε κλίμακα με μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Το VMware NSX, η πλατφόρμα για εικονικοποίηση δικτύου, παρέχει άμεση και προγραμματισμένη παροχή για γρήγορη, εξαιρετικά διαθέσιμη και ασφαλή υποδομή. Οι δυνατότητες αυτοματισμού του NSX που αναφέρονται παρακάτω μεγιστοποιούν την εξοικονόμηση χρόνου και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο κατά τη διαχείριση κατανεμημένων περιβαλλόντων πολλαπλών νέφους.

1. Πρώτη προσέγγιση API

Ο «παλαιός» τρόπος διαχείρισης δικτύου περιελάμβανε τη διαμόρφωση κάθε επιπέδου του δικτύου σας – μεταγωγείς, δρομολογητές, εξισορροπητές φορτίου και ούτω καθεξής – ξεχωριστά προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή κατάσταση. Αυτή η στρατηγική απαιτεί χρόνο, ενώ σας αφήνει επιρρεπείς σε παραλείψεις.

Γι‘ αυτό το NSX χρησιμοποιεί μια διαφορετική προσέγγιση. Είναι κατασκευασμένο με μια προσέγγιση API-first, ακολουθούμενη από το GUI. Με την Πολιτική δήλωσης NSX μοντέλο, μπορείτε να εκδώσετε μια μεμονωμένη εντολή API για να διαμορφώσετε μια πλήρη λογική τοπολογία. Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε σε κάθε συσκευή ή να κάνετε ταχυδακτυλουργία σε πολλές γλώσσες διαμόρφωσης. Με το NSX, μπορείτε να τα κάνετε όλα μέσω ενός κεντρικού συνόλου REST API και SDK (Python, Java).

2. Διαχειριστείτε την υποδομή δικτύου ως κώδικα

Με το NSX, κάθε πτυχή της υποδομής του δικτύου σας μπορεί να οριστεί και να διαχειριστεί χρησιμοποιώντας κώδικα. Αντί να χρειάζεται να συνδεθείτε σε διαφορετικά εργαλεία και να πλοηγηθείτε σε ασυνεπείς διεπαφές για να διαμορφώσετε το δίκτυο, μπορείτε να προσδιορίσετε τις απαιτήσεις σας χρησιμοποιώντας κώδικα και, στη συνέχεια, να τις αναπτύξετε στο περιβάλλον σας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε σύνθετες τοπολογίες δικτύου ή πολιτικές ασφαλείας, για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε με συνέπεια χρησιμοποιώντας κώδικα. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τις διαμορφώσεις του δικτύου σας ως κώδικα μέσα σε ένα σύστημα ελέγχου έκδοσης της επιλογής σας και μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε πολιτικές διαμόρφωσης που βασίζονται σε κώδικα σε λειτουργίες CI/CD.

3. Αξιοποιήστε πολλαπλά εργαλεία αυτοματισμού μέσω μιας πλατφόρμας

Εκτός από την παροχή μιας ποικιλίας ενσωματωμένων αυτοματισμών, το NSX διευκολύνει τη χρήση εξωτερικών εργαλείων αυτοματισμού της επιλογής σας. Αυτές περιλαμβάνουν όχι μόνο άλλες λύσεις VMware, όπως το vRealize Automation και το PowerCLI, αλλά και εργαλεία τρίτων όπως το Terraform και το Ansible.

Οι εγγενείς ενσωματώσεις του NSX με μια μεγάλη ποικιλία λύσεων σάς δίνουν την ευελιξία να αναπτύξετε το NSX απρόσκοπτα ανεξάρτητα από το τι υπάρχει στην εργαλειοθήκη σας – ή ποια νέα εργαλεία μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στο μέλλον.

4. Ιεραρχικά API σημαίνουν εύχρηστα API

Το NSX διπλασιάζει την αξία μιας προσέγγισης πρώτου API στη διαχείριση δικτύου μέσω της ιεραρχικής δομής API, η οποία επιτρέπει στους διαχειριστές να λειτουργούν πολλαπλές αλληλεπιδράσεις μέσω μιας κλήσης API.

Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να διαγράψετε έναν πόρο και να αναπτύξετε έναν νέο, δεν χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστές κλήσεις API για να το κάνετε. Μπορείτε να απλοποιήσετε τις ροές εργασίας σας ενοποιώντας πολλαπλές λειτουργίες σε μία κλήση API.

5. API που βασίζονται στο πρότυπο OpenAPI

Τα API NSX βασίζονται στο Πρότυπο OpenAPI – ένα de facto πρότυπο Rest API που χρησιμοποιείται ευρέως από οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα σας δεν χρειάζεται να μάθει να εργάζεται με ασυνήθιστο σχήμα. Εφόσον οι μηχανικοί και οι διαχειριστές σας είναι εξοικειωμένοι με το OpenAPI, θα κατανοούν τις δομές API του NSX. Ούτε χρειάζεται να ανησυχείτε για προβλήματα συμβατότητας με λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Οποιαδήποτε εργαλεία υποστηρίζουν το OpenAPI μπορούν να ενσωματωθούν στο NSX.

6. Μια ενεργή κοινότητα και οικοσύστημα

Όταν χρησιμοποιείτε το NSX, δεν είστε ποτέ μόνοι σας. Πέρα από τις διάφορες υπηρεσίες υποστήριξης και τους πόρους που παρέχονται απευθείας από τη VMware, το NSX επωφελείται από ένα ακμάζον οικοσύστημα χρηστών.

Οι χρήστες του NSX μπορούν να συμμετέχουν σε φόρουμ VMware όπως το Κοινότητες VMware, για παράδειγμα. Μπορούν επίσης να βρουν δωρεάν δείγμα κώδικα και πλήρως αυτοματοποιημένες περιπτώσεις χρήσης στο GitHub για να βοηθήσετε να ξεκινήσετε με το NSX ή να εξασκηθείτε στην εφαρμογή νέων διαμορφώσεων.

7. Μεγάλη ποικιλία χρηστών και θήκες χρήσης

Το NSX δεν έχει σχεδιαστεί για ένα μόνο σύνολο χρηστών ή ένα σύνολο αναγκών. Απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα χρηστών, θήκες χρήσης και σετ εργαλείων.

Οι διαχειριστές εικονικής υποδομής μπορούν να χρησιμοποιήσουν το NSX σε συνδυασμό με εργαλεία όπως το PowerCLI για να αυτοματοποιήσουν πολύπλοκες ροές εργασίας. Οι ομάδες DevOps και DevSecOps μπορούν να επωφεληθούν από την ενοποίηση του NSX με πλατφόρμες όπως η Ansible και η Terraform. Οι διαχειριστές του Cloud μπορούν να αξιοποιήσουν το NSX ως μέρος των στοίβων αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένων των vRealize Automation και vRealize Operations.

8. Ένα ευρύ φάσμα μηχανισμών ελέγχου ταυτότητας

Όσον αφορά τον έλεγχο ταυτότητας, επίσης, το NSX σας προσφέρει μέγιστη ευελιξία. Υποστηρίζει βασικό έλεγχο ταυτότητας με βάση τοπικά ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Υποστηρίζει επίσης έλεγχο ταυτότητας βάσει πιστοποιητικών για πρόσθετη ασφάλεια. Και μπορεί να ενσωματωθεί πλήρως με το LDAP ή το Active Directory για να απλοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας σε μεγαλύτερους οργανισμούς.

Εν ολίγοις, ανεξάρτητα από το πόσους χρήστες έχετε ή τον τρόπο διαχείρισης των διαπιστευτηρίων πρόσβασης, το NSX μπορεί να συνεργαστεί με τη στοίβα σας, κάνοντας τη ζωή των μηχανικών δικτύου πολύ πιο εύκολη.

9. Λειτουργική αποτελεσματικότητα

Το NSX έχει κατασκευαστεί για να είναι αποτελεσματικό πρώτα και κύρια. Λειτουργίες όπως η διαχείριση δικτύου API-first, οι ευέλικτες ενσωματώσεις με εξωτερικά εργαλεία αυτοματισμού και η διαμόρφωση βάσει κώδικα ελαχιστοποιούν τη μη αυτόματη, επαναλαμβανόμενη εργασία.

Κατ‘ επέκταση, το NSX βοηθά το προσωπικό πληροφορικής να επικεντρωθεί σε στρατηγικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν νέα αξία και οδηγούν στην καινοτομία – αντί να περνούν τις μέρες τους πνιγόμενοι σε μπερδεμένα εργαλεία διαμόρφωσης ή να σβήνουν φωτιές.

10. Μετριασμός κινδύνου

Όταν μεγιστοποιείτε την αυτοματοποίηση –όπως κάνει η NSX– ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο. Ο αυτοματισμός μειώνει τις πιθανότητές σας για λάθη διαμόρφωσης που προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος ή παράβλεψη. Αυξάνει την αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζει συνέπεια στις διαμορφώσεις και τις λειτουργικές ροές εργασίας σας.

Όλα τα παραπάνω συνεισφέρουν σε χαμηλότερους κινδύνους αστοχίας εξοπλισμού, παραβιάσεων ασφάλειας, παραβιάσεων συμμόρφωσης και άλλων προβλημάτων που βλάπτουν την επιχείρηση.

συμπέρασμα

Ο αυτοματισμός δικτύου λειτουργεί καλύτερα όταν μεγιστοποιεί την ευελιξία και την απλότητα, ενώ ελαχιστοποιεί την ανάγκη για μη αυτόματες ροές εργασίας. Μέσω της προσέγγισης πρώτου API, των ενσωματώσεων ευρείας εμβέλειας και των εργαλείων που βασίζονται σε πρότυπα, το NSX βοηθά τους διαχειριστές δικτύου/ασφάλειας να ανεβάσουν την αυτοματοποίηση υποδομής στο επόμενο επίπεδο, καθιστώντας την όχι μόνο δυνατή αλλά και εύκολη και αποτελεσματική.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το infographic σχετικά με τους «10 κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι πελάτες επιλέγουν το VMware NSX για να αυτοματοποιήσουν τη δικτύωση και την ασφάλεια».

Μπορείτε να διαβάσετε την αρχική ανάρτηση από το Ομάδα NSX εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας