Δημιουργήστε ένα Πράσινο Κέντρο Δεδομένων |  Καθαρή αποθήκευση

Δημιουργήστε ένα Πράσινο Κέντρο Δεδομένων | Καθαρή αποθήκευση

März 7, 2023 0 Von admin

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά από το Pure Storage στο την ιστοσελίδα τους από τη Melody Zacharias, Sr. Microsoft Solutions Manager στο Pure Storage.

Με την παγκόσμια ανάπτυξη των κέντρων δεδομένων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν, οι οργανισμοί βρίσκονται υπό πίεση να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές και να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τον πλανήτη. Περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η διακυβέρνηση (ESG) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων πολλών στελεχών για το 2022.

Αμαζόνα, Microsoftκαι Google όλα έχουν επιθετικούς στόχους για βιωσιμότητα τα επόμενα χρόνια. Η Microsoft στοχεύει να είναι αρνητική στον άνθρακα έως το 2030, ενώ η Google εργάζεται για να λειτουργεί με ενέργεια χωρίς άνθρακα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το κοινό που έχουν αυτές οι εταιρείες είναι ένας συνδυασμός ενεργειών που θα κάνουν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση του χώρου και την αντιστάθμιση των αποτυπωμάτων άνθρακα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενοποίηση.

Σύμφωνα με την Ινστιτούτο Uptime, η ηλεκτρική ενέργεια είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος για τα κέντρα δεδομένων και, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι η κύρια αιτία διακοπών σε αυτά. Η τελευταία ετήσια διακοπή ανάλυση από το Ινστιτούτο Uptime δείχνει ότι οι τρεις κύριες αιτίες διακοπής λειτουργίας του κέντρου δεδομένων σχετίζονται με την ισχύ. Εκτός από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, οι διακοπές στα κέντρα δεδομένων μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά έσοδα, χρόνο και ζημιά στη φήμη.

Έκθεση καθαρού ESG

Από το 2007, η αποδοτικότητα των κέντρων δεδομένων μετράται με την αποτελεσματικότητα χρήσης ενέργειας (PUE). Ενώ το PUE δεν καταγράφει την απόδοση του κέντρου δεδομένων, είναι ένας μεσολάβησης για την κατανάλωση ενέργειας για την εγκατάσταση στο σύνολό της, καθώς και για τον εξοπλισμό πληροφορικής. Σε μια ματιά στα κέρδη που σημειώθηκαν από το 2007 έως το 2013, μεγάλες βελτιώσεις στο PUE αποδόθηκαν στην καλύτερη διαχείριση της ροής αέρα, στους βελτιστοποιημένους ελέγχους, στην αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού και στην εκ των υστέρων τοποθέτηση με υψηλής απόδοσης ψύξη.

Έκτοτε, τα κέρδη στο PUE έχουν σταματήσει. Υπήρξε ακόμη και μια άνοδος στο PUE το 2019. Αυτό μπορεί να προκλήθηκε από αποφάσεις που ελήφθησαν με βάση την πυκνότητα ισχύος των rack IT. Η πυκνότητα ισχύος μπορεί να έχει επηρεάσει τις υποδομές και τις επιλογές μηχανικής στη διάταξη, καθώς και τον τρόπο αρχιτεκτονικής της ψύξης και της διανομής ισχύος. Η έρευνα του Ινστιτούτου Uptime δείχνει ότι ενώ η PUE είναι επίπεδη μετά το 2013, αυτό οφείλεται σε εγκαταστάσεις που υποτιμούν την πυκνότητα, δυσκολεύονται να αναπτύξουν τα πιο πρόσφατα συστήματα και στη συνέχεια εξαντλούνται.

Τα τελευταία χρόνια, οι οργανισμοί δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, όχι μόνο στην εξοικονόμηση κόστους. Αναζητούν λύσεις που είναι περιβαλλοντικά προοδευτικές και εξοικονόμηση κόστους που έχουν τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Σύμφωνα με την έκθεση «IDC FutureScape: Worldwide Future of Digital Infrastructure»:

«Μέχρι το 2024, το 75% των RFP ψηφιακών υποδομών του G2000 θα απαιτεί από τους προμηθευτές να αποδείξουν την πρόοδο ESG/πρωτοβουλίες βιωσιμότητας με δεδομένακαθώς οι CIO βασίζονται σε προμηθευτές υποδομής για να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων ESG».

Αυτός ο αντίκτυπος δεν αφορά μόνο τον τελικό χρήστη ή τον πελάτη. Οι πελάτες βασίζονται επίσης στους προμηθευτές για να τους βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Αναζητούν λύσεις και επιλογές περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένες που έχουν μικρότερο αντίκτυπο και μικρότερα αποτυπώματα και συμβάλλουν επίσης στη μείωση του κόστους του κέντρου δεδομένων.

Πράσινες Αξίες

Όταν πρόκειται για κέντρα δεδομένων, το «πράσινο» έχει πολλαπλές έννοιες. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις δεν είναι ο μόνος λόγος για να λάβετε υπόψη την κατανάλωση ενέργειας που συμβαίνει στα κέντρα δεδομένων παγκοσμίως. Οι εταιρείες μπορούν να αποκτήσουν απτή αξία από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη δημοσιότητα και την καλή θέληση που μπορούν να προσφέρουν αυτές οι πρωτοβουλίες. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετα πλεονεκτήματα που είναι πιο εύκολο να δείτε και να υπολογίσετε στο τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κατανάλωση ενέργειας κοστίζει πράσινο—και πολλά. Όταν πρόκειται για τα αποτελέσματα της εταιρείας, είναι δύσκολο να αποσυνδεθούν τα χρήματα από την κίνηση για να «πρασινίσουν». Όποιος κι αν είναι ο λόγος που ωθεί τα στελέχη να κάνουν μια αλλαγή για ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο κέντρο δεδομένων, όλοι κερδίζουν.

Αυξημένη απόδοση με ενοποίηση

Η ενοποίηση βάσεων δεδομένων στις κατάλληλες συνθήκες και με τα σωστά κριτήρια μπορεί να επιτρέψει στους οργανισμούς να μειώσουν το κόστος αδειοδότησης και υποδομής, ενώ παράλληλα αποκομίζουν τα περιβαλλοντικά οφέλη από αυτό.

Το Pure Storage® κυκλοφόρησε πρόσφατα FlashArray//XL για την υποστήριξη του φόρτου εργασίας των επιχειρήσεων και των αναγκών ενοποίησης των βάσεων δεδομένων παραγωγής. Το διευρυμένο μέγεθος του FlashArray//XL μπορεί να χειριστεί τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας και τις πιο απαιτητικές απαιτήσεις απόδοσης για καθυστέρηση, λειτουργίες I/O ανά δευτερόλεπτο (IOPS) και απόδοση, ανεξάρτητα από τη βάση δεδομένων.

Στην Pure, κατανοούμε τις προκλήσεις γύρω από την ενοποίηση, γι‘ αυτό δημιουργήσαμε το FlashArray//XL για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες επέκτασης των συνόλων δεδομένων και του διευρυνόμενου κέντρου δεδομένων. Το FlashArray//XL αντιμετωπίζει προβλήματα ενοποίησης με κορυφαία στον κλάδο μείωση και συμπίεση δεδομένων που επιτρέπει μειωμένο αποτύπωμα. Η ενοποίηση περισσότερων φόρτων εργασίας σε λιγότερες συστοιχίες απλοποιεί τις λειτουργίες και μειώνει τις απαιτήσεις χώρου στο rack. Η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και το κόστος ψύξης βοηθούν τις εταιρείες να πληρούν τα πρότυπα πράσινων κέντρων δεδομένων.

Η Pure κατανοεί τη σημασία της αποτελεσματικότητας. Οι καθαρές λύσεις είναι αποτελεσματικές στη χρήση του χώρου σε όλα τα επίπεδα, από τη μείωση δεδομένων έως τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την υποστήριξη του σχεδιαστή φόρτου εργασίας. Όλα συμβάλλουν στις περιβαλλοντικές μειώσεις που είναι δυνατές με τον σχεδιασμό και την υποστήριξη του AIOps Καθαρό 1®. Ο σχεδιασμός φόρτου εργασίας και οι προσομοιωτές υλικού που προβάλλονται έως και 12 μήνες στο μέλλον επιτρέπουν τον μέγιστο σχεδιασμό έργων κλιμάκωσης, κλωνοποίησης και μετανάστευσης. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν όλα τα επίπεδα του οργανισμού σας να πληρούν τα εταιρικά πρότυπα για πράσινα κέντρα δεδομένων μέσω της μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους ψύξης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Go Green με την Evergreen

Καθαρή αποθήκευση Αποθήκευση EvergreenΟι συνδρομές ™ προσφέρουν αξία στον οργανισμό σας με αποθηκευτικό χώρο που αναπτύσσεται μία φορά και παραμένει σύγχρονος με απρόσκοπτες αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού. Η συνδρομή σας στο Evergreen περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των νέων δυνατοτήτων), αναβαθμίσεις ελεγκτών κατά την ανανέωση και αναβαθμίσεις κατά παραγγελία με πλήρη πίστωση ανταλλαγής. Καθώς η εταιρεία σας μεγαλώνει, μπορείτε να κλιμακώσετε τον χώρο αποθήκευσης όπως απαιτείται—χωρίς διακοπές λειτουργίας, αντίκτυπο στην απόδοση, μετεγκατάσταση δεδομένων, ακριβές μισθώσεις ή αναβαθμίσεις περονοφόρου ανυψωτικού. Η Evergreen απλοποιεί τα πάντα σχετικά με τον κύκλο ζωής της αποθήκευσης δεδομένων. Φανταστείτε τον χώρο αποθήκευσης που λειτουργεί απλά, παρέχοντάς σας έξι εννέα διαθεσιμότητας στο FlashArray™—συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων—και όλα αυτά επιτυγχάνοντας τους εταιρικούς σας στόχους για ενεργειακή απόδοση και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το MTI και το Pure Storage μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε τις πιο κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί δεδομένων τόσο τώρα όσο και στο μέλλον. Το FlashArray//XL προσφέρει δραματικά βελτιωμένη χωρητικότητα, απόδοση και κλίμακα επόμενου επιπέδου, καθώς και σχεδίαση με προστασία του μέλλοντος που επεκτείνεται καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας. MTI είναι Η Pure δεσμεύεται για ένα βιώσιμο μέλλον και υποστηρίζοντας τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στο ταξίδι τους για ανάπτυξη δεδομένων σε ένα περιβαλλοντικά βιώσιμη τρόπος.

Μπορείτε να διαβάσετε την αρχική ανάρτηση της Melody Zacharias εδώ.