Δορυφορικά δεδομένα, αναγνώσιμα, εφαρμόσιμα και εκτελέσιμα, στην άκρη των δακτύλων σας

Δορυφορικά δεδομένα, αναγνώσιμα, εφαρμόσιμα και εκτελέσιμα, στην άκρη των δακτύλων σας

März 11, 2023 0 Von admin

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Synspective

Τον Ιανουάριο του 2020, ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε σε επίπεδο πανδημίας. Στην αρχή, κανείς δεν ήξερε τι πραγματικά συνέβαινε στον κόσμο. Πολύ διαφορετικά είδη πληροφοριών πλημμύριζαν τις παγκόσμιες ειδήσεις καθημερινά, καθιστώντας δύσκολο να κατανοήσουμε ποιος ήταν ο πραγματικός κίνδυνος της νέας απειλής. Τα μέτρα θα μπορούσαν να δοθούν μόνο κατόπιν υποθέσεων, οδηγώντας πολλές εταιρείες να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις σχεδόν στα τυφλά.

Ωστόσο, μια σημαντική αλλαγή συνέβη στις αρχές της άνοιξης. Συλλέχθηκαν διαφορετικά σύνολα δεδομένων –όπως ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων και οι διαθέσιμες κλίνες στα νοσοκομεία–, βοηθώντας τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες να βρουν τα κατάλληλα αντίμετρα. Πολλά μέτρα δοκιμάστηκαν και βελτιώθηκαν για την καταπολέμηση των κρίσεων, με στόχο τη διάσωση ζωών και τη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας ζωντανή. Αυτό ήταν ένα πραγματικά σχετικό παράδειγμα λήψης αποφάσεων με γνώμονα τα δεδομένα: διατήρηση μέτρων που λειτουργούσαν και απορρίφθηκαν και μάθηση από εκείνα χωρίς τον αναμενόμενο αντίκτυπο, μάθηση από δεδομένα που συλλέγονται. Ο σημαντικός παράγοντας εδώ είναι η ικανότητα συλλογής δεδομένων εκτός των ορίων της δικής του δραστηριότητας.

Πρόσφατα, ο όρος «διαχείριση βάσει δεδομένων» έχει γίνει πολύ δημοφιλής.

– Διαφήμιση –

Αυτή η τάση υποστηρίζεται από την πρόοδο στους τομείς της επιστήμης δεδομένων, του IoT και της διαχείρισης μεγάλων δεδομένων. Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού έχει αποδειχθεί μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της κοινωνίας.

Για παράδειγμα, διάφοροι αισθητήρες IoT μπορούν να παρακολουθούν τις εργοστασιακές δραστηριότητες και να στέλνουν ειδοποιήσεις συντήρησης στους χειριστές του εργοστασίου. Ένα άλλο παράδειγμα ισχύει για τη γεωγραφική ενοποίηση – αναλύοντας δεδομένα που αποκτήθηκαν ανώνυμα από ταμειακές μηχανές και GPS smartphone, τα πρότυπα συμπεριφοράς των καταναλωτών μπορούν να γίνουν κατανοητά εγκαίρως.

Ωστόσο, αυτές οι αναλύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εντός του ιδρύματος που έχει πρόσβαση στα δεδομένα. Η πραγματικότητα είναι ότι πολύτιμα δεδομένα δεν είναι συχνά ανοιχτά διαθέσιμα και κανονικά, οι πηγές δεδομένων βρίσκονται πέρα ​​από την προσιτότητα των οικονομικών παραγόντων που τα χρειάζονται περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πιο αξιόπιστος τρόπος πρόσβασης σε δεδομένα και αναλύσεις έρχεται με τη μορφή αναφορών από ερευνητικές εταιρείες ή στατιστικών που δημοσιεύονται από την εθνική κυβέρνηση.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η έλλειψη εύκολα προσβάσιμων δεδομένων, οι δορυφόροι θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό. Δορυφόροι παρατήρησης βρίσκονται σε τροχιά, λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα της Γης. Με απλά λόγια, μπορεί να ειπωθεί ότι ένας δορυφόρος είναι ένας αισθητήρας IoT σε τροχιά. Η σωστή χρήση αυτών των συλλεγόμενων δεδομένων μπορεί να οδηγήσει στο ξεκλείδωμα των κοινωνικών και οικονομικών γνώσεων που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις. Αυτά τα δεδομένα, που εμφανίζονται εκτός της εταιρείας ή της χώρας κάποιου, είναι διαθέσιμα πρόσφατα. Ενσωματώνοντας αυτά τα νέα δεδομένα στις επιχειρήσεις και στη χάραξη πολιτικής, μπορούμε να δημιουργήσουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ανακτημένα δεδομένα, μπαίνουν στο παιχνίδι προηγμένες τεχνολογίες όπως η επιστήμη των δεδομένων και η μηχανική μάθηση. Η δυαδικότητα, τα δημιουργικά δεδομένα και τα αναλυτικά στοιχεία (κατανόηση δεδομένων) είναι ο λόγος ύπαρξης της Synspective.

Το Synspective παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις με γεωχωρικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω δορυφόρου. Η βασική τεχνολογία αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ImPACT υπό την ηγεσία του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, κατασκευάζοντας μικρούς δορυφόρους και αστερισμούς SAR, επιτρέποντας τη συχνή παρατήρηση περιοχών ενδιαφέροντος (AOI). Η Synspective χρησιμοποιεί τους δορυφόρους της για να παράγει δεδομένα SAR που μπορούν να παρέχονται τόσο σε κυβερνητικούς όσο και σε εμπορικούς πελάτες ως έχουν, καθώς και να μετατρέψει αυτά τα δεδομένα μέσω λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για να παράγει πληροφορίες και φιλικές προς τον χρήστη πληροφορίες σε όλους τους κλάδους.

Εν μέσω των αβεβαιοτήτων εντός του 2020, η Synspective υπέγραψε συμβόλαιο με την Rocket Lab τον Απρίλιο με στόχο την εκτόξευση του πρώτου δορυφόρου, του StriX-α. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 15 Δεκεμβρίου.

Και φέτος θα μπορούσαμε επίσης να ανακοινώσουμε επίσημα δύο υπηρεσίες δορυφορικών λύσεων δεδομένων.

Πρώτον, „Land Displacement Monitoring“, μια υπηρεσία λύσης που αναλύει κινήσεις εδάφους ευρείας περιοχής χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα. Χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για την κατανόηση του κινδύνου καθίζησης και κατολισθήσεων σε μια ευρεία περιοχή, συνήθως περιοχές όπου είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να εισέλθουν με πολύ περιορισμένη πρόσβαση για επιτόπιες έρευνες.

Δεύτερον, η «Αξιολόγηση Ζημιών από πλημμύρα» ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο ως υπηρεσία αξιολόγησης ζημιών από πλημμύρα (περιοχή πλημμύρας, βάθος πλημμύρας, κατεστραμμένοι δρόμοι, κατεστραμμένα κτίρια) για την αντιμετώπιση καταστροφών. Εάν συμβεί μια καταστροφή, είναι απαραίτητο να ανταποκριθεί άμεσα σε μια ευρεία περιοχή με βάση τις πρωτογενείς πληροφορίες. Υπό αυτές τις συνθήκες, η λύση μας βρίσκει το καλύτερο σενάριο για την παροχή πρωτογενών πληροφοριών σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών από πλημμύρες και τη γρήγορη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των λύσεών μας, θα ξεκινήσει μια πλήρους κλίμακας επέκταση της επιχείρησης. Ξεκινώντας με τη φετινή επιτυχία, θα προχωρήσουμε αισθητά πιο κοντά στην επίτευξη ενός προηγμένου κόσμου, διευρύνοντας τις δυνατότητες των ανθρώπων με νέα δεδομένα και τεχνολογίες.

■ Σχετικά με τον δορυφόρο της Synspective

Η δορυφορική τεχνολογία SAR της Synspective αναπτύχθηκε αρχικά μέσω του προγράμματος «ImPACT» υπό την ηγεσία του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης της Ιαπωνίας. Το «StriX-α» είναι προϊόν αυτής της προσπάθειας, που αναπτύχθηκε περαιτέρω για εμπορική χρήση μέσω του Synspective και είναι πλέον ο πρώτος δορυφόρος επίδειξης της εταιρείας.

Το „StriX-a“ ανήκει στην κατηγορία δορυφόρων 100 κιλών και περίπου το 1/10 ενός συμβατικού μεγάλου δορυφόρου SAR. Η κεραία SAR έχει μήκος πέντε μέτρα. Ενώ είναι διπλωμένο κατά την εκτόξευση, αναπτύσσεται σε τροχιά. Ο δορυφορικός αστερισμός Strix μπορεί να στοχεύει δεδομένα με ανάλυση εδάφους 1-3 μέτρα, μονή πολωμένη (VV) και πλάτος λωρίδας άνω των 10-30 χλμ. Ο δορυφόρος είναι ικανός για δύο λειτουργίες παρατήρησης: strip map και sliding spotlight.

Σχεδιάζουμε να εκτοξεύσουμε τον δορυφόρο επίδειξης «StriX-β (Strix Beta)» μετά τον StriX-α το 2021. Έως το 2022, η Synspective θα εκτοξεύσει τέσσερις εμπορικούς δορυφόρους, με στόχο την κατασκευή και λειτουργία ενός συστήματος που επιτρέπει την ευρεία περιοχή, υψηλής συχνότητας, επίγεια παρατήρηση με έναν αστερισμό 30 δορυφόρων.