Εκμάθηση γλωσσών στην τάξη για δασκάλους και μαθητές

Februar 8, 2023 0 Von admin

Στα τέλη του 2018, διάβασα για τις εταιρείες 50 Geniuse στο περιοδικό Time.

Αυτό Επεσε στην αντιληψη μου. Duolingo. Μια εθιστική εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών.

https://www.duolingo.com

Λογότυπο Duolingo

Επιστροφή στα ινδονησιακά

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν κέρδιζα το πτυχίο διδασκαλίας, έκανα επίσης πτυχίο στην ινδονησιακή γλώσσα. Ήταν μια συρόμενη στιγμή για μένα όταν παραλίγο να δέχτηκα μια θέση ως ειδικός εκπαιδευτικός στην Ινδονησία παρά ως γενικός δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως συμβαίνει με τις γλώσσες, όσο περνούσαν τα χρόνια, τα ινδονησιακά μου ξεθώριαζαν.

Στη συνέχεια, στα τέλη του 2018, το σχολείο στο οποίο δούλευα έψαχνε για καθηγητή ξένων γλωσσών και υπήρξαν κάποιες συζητήσεις σχετικά με την ανάληψη αυτού του ρόλου. Αποφάσισα ότι θα ήταν καλή ιδέα να ανανεώσω το Ινδονησιακό μου!

Δεν έψαχνα να ξεκινήσω κάποια σοβαρή μελέτη, οπότε μια απλή εφαρμογή φαινόταν ιδανική.

Τότε άρχισα το σερί μου να χρησιμοποιώ την εφαρμογή Duolingo για να εξασκήσω τα Ινδονησιακά μου και τώρα βρίσκομαι σε σερί 400+ ημερών!

Το Duolingo είναι μια εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών που είναι δωρεάν. Προσφέρει πολλά οφέλη για δασκάλους και μαθητές. Μάθετε τι είναι το Duolingo και εξερευνήστε τα υπέρ και τα κατά.

Η διδασκαλία της Ινδονησιακής γλώσσας δεν είναι πλέον στο επίκεντρο για μένα… προς το παρόν πάντως. Αλλά βρίσκω ικανοποιητικό να αφιερώνω λίγα λεπτά την ημέρα στην εξάσκηση. Και όταν έχετε λίγο χρόνο διακοπής λειτουργίας στο τηλέφωνό σας, είναι πιο παραγωγική επιδίωξη από το να κάνετε κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Ίσως το Duolingo θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για εσάς ή τους μαθητές σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό και να εξερευνήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Αυτή η ανάρτηση είναι μια ειλικρινής κριτική του Duolingo και δεν έχω καμία σχέση με τη μάρκα.

Σχετικά με το Duolingo

 • Το Duolingo είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κινητή συσκευή σας, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στον υπολογιστή (η μάθησή σας συγχρονίζεται μεταξύ οποιασδήποτε πλατφόρμας στην οποία είστε συνδεδεμένοι).
 • Η εφαρμογή είναι δωρεάν αλλά έχει κάποιες διαφημίσεις. Αυτό μπορεί να μην είναι ιδανικό για νεότερους μαθητές. Όχι επειδή οι διαφημίσεις (που έχω δει) είναι ακατάλληλες, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι μαθητές γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν τη διαφήμιση και να μην κάνουν κλικ σε συνδέσμους (μια χρήσιμη και μεταφερόμενη δεξιότητα!).
 • Υπάρχει μια πληρωμένη έκδοση του Duolingo που πιστεύω ότι είναι περίπου $10/μήνα. Παρέχει μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις και σας επιτρέπει να εργάζεστε εκτός σύνδεσης. Έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μόνο τη δωρεάν έκδοση, καθώς τη βρίσκω πολύ καλή.
 • Υπάρχουν επί του παρόντος 23 γλώσσες διαθέσιμες για εκμάθηση με περισσότερες υπό ανάπτυξη.

Duolingo στην τάξη

 • Οι δάσκαλοι έχουν πρόσβαση σε «Duolingo για σχολεία” με δυνατότητες παρακολούθησης μαθητών.
 • Εάν οι μαθητές σας μαθαίνουν μια γλώσσα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η γλώσσα να είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Duolingo.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Duolingo με διάφορους τρόπους, όπως:
  • Άσκηση προθέρμανσης στην αρχή των μαθημάτων σας
  • Δραστηριότητα για όσους τερμάτισαν νωρίς
  • Αντικατάσταση εργασίας για το σπίτι
  • Καλοκαιρινή αναθεώρηση ώστε οι μαθητές να μπορούν να διατηρήσουν τις δεξιότητές τους
 • Εάν έχετε φίλους που χρησιμοποιούν το Duolingo, θα μπορούσατε να διασκεδάσετε πολύ με τις λειτουργίες του leaderboard και άλλους μικρούς διαγωνισμούς. Αυτό θα μπορούσε να είναι κίνητρο εάν μαθαίνετε με συμμαθητές στο σχολικό περιβάλλον!

Duolingo For Learning A Language: My Thoughts

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στο Duolingo. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ…

Μειονεκτήματα

 • Νομίζω ότι αυτή η εφαρμογή είναι εξαιρετική είτε για ανανέωση είτε για συμπλήρωση άλλων μορφών εκμάθησης γλωσσών, ωστόσο, ως αυτόνομη, δεν νομίζω ότι θα αρκούσε να μάθουμε σοβαρά μια γλώσσα.
 • Μπορείτε να μάθετε λίγο λεξιλόγιο, αν και δεν υπάρχουν άμεσα μαθήματα που να εξηγούν πράγματα όπως η γραμματική. Νομίζω ότι αυτό είναι μια πτώση. Δεν υπάρχει πραγματική διδασκαλία, απλώς εξασκηθείτε.
 • Όσο πιο βαθιά μπαίνεις στην πορεία σου, τόσο περισσότερο μπορεί να αναρωτιέσαι. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεράνετε τη γραμματική δομή στα πρώτα/ απλά μαθήματα, αλλά στη συνέχεια πρέπει πραγματικά να ανατρέξετε σε έναν άλλο πόρο καθώς προχωράτε, όπως έναν δάσκαλο ή έναν μητρικό ομιλητή για να καλύψετε το κενό.
 • Επίσης, δεν υπάρχει εκπαίδευση ή εισαγωγή στον πολιτισμό που φυσικά είναι ένα μεγάλο μέρος της εκμάθησης μιας γλώσσας.
 • Δεν φαίνεται να υπάρχει επισκόπηση ολόκληρου του μαθήματος, ώστε να μπορείτε να μάθετε τι μαθαίνετε.
 • Το στυλ των ερωτήσεων μπορεί να είναι αρκετά επαναλαμβανόμενο (βλ. παραδείγματα παρακάτω). Το πιο συνηθισμένο φαίνεται να είναι να σύρετε τις λέξεις για να φτιάξετε μια πρόταση ή να πληκτρολογήσετε μια πρόταση (είτε από τα ινδονησιακά στα αγγλικά είτε το αντίστροφο). Όλοι οι δάσκαλοι ξέρουν, λίγη ποικιλία μπορεί να είναι αποτελεσματική!
 • Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες οπτικές ερωτήσεις. Περιστασιακά λαμβάνετε μια ερώτηση με εικόνες τεσσάρων ουσιαστικών και πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με το κείμενο, ωστόσο, οι εικόνες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πολύ περισσότερο.

Πλεονεκτήματα

 • Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να λαμβάνετε υπενθύμιση του ορισμού μιας λέξης στις περισσότερες ασκήσεις, εάν το έχετε ξεχάσει.
 • Είναι υπέροχος ο τρόπος που μπορείτε να προσαρμόσετε το μάθημα για να καλύψετε τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να θέσετε καθημερινούς στόχους για πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε στις ασκήσεις. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και να επιλέξετε το θέμα στο οποίο εργάζεστε.
 • Σε περίπτωση που δεν έχετε μαντέψει, η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι παρακινητική και εθιστική. Λαμβάνετε μια ανταμοιβή για την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος και μπορεί να είναι συναρπαστικό να συνεχίσετε το σερί σας.
 • Το Duolingo είναι δωρεάν και προσβάσιμο σε οποιονδήποτε έχει σύνδεση στο Διαδίκτυο είτε είναι μέρος μιας τάξης είτε όχι.
 • Αν μάθετε γαλλικά ή ισπανικά υπάρχουν podcast (αυτά θα ήταν φοβερά!).
 • Υπάρχουν μίνι ιστορίες διαθέσιμο στα Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Γερμανικά.

Στιγμιότυπο οθόνης Duolingo Stories

Δείγματα τύπων ερωτήσεων

Τα παρακάτω παραδείγματα είναι από το μάθημα της Ινδονησίας. Ίσως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ερωτήσεων για διαφορετικές γλώσσες; Ενημέρωσέ με.

[metaslider id=6052]

Περιστασιακά συναντάς μια ερώτηση που σε αφήνει να ξύνεις το κεφάλι σου. Δεν είμαι σίγουρος αν πρόκειται για λάθη ή αν τα ρίχνουν για να σιγουρευτούν ότι συγκεντρώνεσαι!

Δείγμα ερώτησης: Έφαγα το καπέλο μου

συμπέρασμα

Συνολικά, το Duolingo θα μπορούσε να είναι ένας κίνητρος για να εξασκηθούν οι μαθητές σε μια γλώσσα. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι πολύ καλύτερο από πολλά άλλα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε όταν έχετε λίγα λεπτά για να χρησιμοποιήσετε την κινητή συσκευή σας.

Όσο για μένα, δεν χρειάζεται να μαθαίνω ινδονησιακά τώρα, αλλά θα ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω το σερί μου. Θα συνεχίσω λοιπόν; Ισως!

Μια τελευταία συμβουλή που θα ήθελα να μοιραστώ είναι να προσπαθήσετε να μην βιαστείτε στο μάθημα. Προχώρησα σε νέα πιο δύσκολα θέματα πολύ γρήγορα για να ξεκινήσω. Τώρα θεωρώ ότι το να αφιερώνω περισσότερο χρόνο σε θέματα πριν προχωρήσω είναι μια καλύτερη προσέγγιση (όλοι γνωρίζουν ότι η μάθηση είναι άστοχη όταν είναι πολύ δύσκολο!). Φυσικά, δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να αναθεωρήσετε ερωτήσεις που είναι πραγματικά εύκολες για εσάς. Το Duolingo σας δίνει την ελευθερία να βρείτε το δικό σας γλυκό σημείο!

Αφήστε ένα σχόλιο

Έχετε δοκιμάσει το Duolingo; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη σας, ειδικά αν έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα άλλα μαθήματα γλώσσας. Ίσως διαφέρουν από τα ινδονησιακά. Ποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχετε συναντήσει;

Μπορεί επίσης να απολαμβάνετε το διάβασμα

Βρείτε δωρεάν εικόνες για μαθητές στις φωτογραφίες για την τάξη (με αφίσες με οδηγίες)

Πρέπει να χρησιμοποιήσω Τραμπάλα ή Ιστολόγιο WordPress στην τάξη; (Συγκριτικό διάγραμμα)

8 τρόποι με τους οποίους οι δάσκαλοι και τα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς


Χαρακτηριστική φωτογραφία από Σφάλματα Kukuh επί Ξεβιδώστε

Το Duolingo είναι μια εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών που είναι δωρεάν. Προσφέρει πολλά οφέλη για δασκάλους και μαθητές. Μάθετε τι είναι το Duolingo και εξερευνήστε τα υπέρ και τα κατά.
Το Duolingo είναι μια εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών που είναι δωρεάν. Προσφέρει πολλά οφέλη για δασκάλους και μαθητές. Μάθετε τι είναι το Duolingo και εξερευνήστε τα υπέρ και τα κατά.