Επιλέξτε HR!

Επιλέξτε HR!

März 15, 2023 0 Von admin

Μετατρέποντας το Nightmare of a Gap Year μου σε Silver Lining!

Οι περισσότεροι φοιτητές ενώ συνεχίζουν το πτυχίο τους εδώ στο Πακιστάν, σχεδιάζουν και αρχίζουν να ονειρεύονται να πάρουν τα μεταπτυχιακά τους πτυχία από ξένα πανεπιστήμια και να ζήσουν μια ικανοποιητική και ανεξάρτητη ζωή στο εξωτερικό. Δεν ήμουν διαφορετικός: το να πάρω το πτυχίο μου, να ετοιμάσω τις βαλίτσες μου και να μετακομίσω στην Αυστραλία για το μεταπτυχιακό μου, ήταν πάντα το σχέδιο για το 2022. Ωστόσο, η ζωή μου επιφύλασσε άλλα πράγματα…

Μετά την αποφοίτησή μου, ο βαθιά ριζωμένος αντίκτυπος του Covid, ο συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός και η επιδείνωση της οικονομικής υγείας του Πακιστάν έγιναν ξαφνική πραγματικότητα για μένα και η οικονομική προσιτότητα έγινε ανησυχία, σταματώντας τα σχέδιά μου για σπουδές στο εξωτερικό.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια ήταν ένα επεισόδιο αυτολύπησης και μια συνεχής‚Γιατί εγώ?‘ κουδουνίζει μέσα στο κεφάλι μου. Μπορούσα να δω φίλους και πανεπιστήμιοοι υπότροφοι προοδεύουν, μπαίνουν στα πανεπιστήμια των ονείρων τους και είναι ευτυχισμένοι…

όλα όσα ήθελα πάντα δεν ήταν στα χέρια μου. Πώς γίνεται να μελετώ σκληρά, να παίρνω καλούς βαθμούς και να έχω ένα υπέροχο CGPA και να παραμένω στάσιμος σε ένα
θέση? Αυτό ρωτούσα τον εαυτό μου, κάθε μέρα.

Η χρονιά του Gap μου μετατράπηκε σε εφιάλτη επειδή τα αισθήματα της αμφιβολίας μου μεταφράστηκαν σε μη παραγωγικές δραστηριότητες: το να μένω στον καναπέ, να τρώω υπερβολικά και να καταπονώ τα μάτια μου με τη συνεχή τηλεόραση είχε γίνει η καθημερινότητά μου. Τότε είναι που τα πράγματα πήραν τροπή, και αυτό για τα καλά!

Βρήκα τη σελίδα του HR Consultants στο Instagram και αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου συνδέοντάς τους. Έσπευσαν να απαντήσουν και έκλεισαν μια διαβούλευση για μένα στο γραφείο τους. Αφού τους επισκέφτηκα, συνειδητοποίησα πώς δεν μου έκλεισαν όλες οι πόρτες. Οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού άκουσαν την οικονομική μου κατάσταση και τις ακαδημαϊκές μου επιδόσεις. Το επόμενο πράγμα που ξέρω, είχαν μια λίστα με εξαιρετικές επιλογές υποτροφιών που ήταν διαθέσιμες για μένα στα πανεπιστήμια της Αυστραλίας. Με τη βοήθεια συμβούλων HR, έκανα αίτηση σε πολλά πανεπιστήμια που πρόσφεραν υποτροφίες και έλαβα επίσης πολλές επιστολές προσφοράς.

Δεδομένου ότι είχα πολύ χρόνο πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη του Φεβρουαρίου 2023, οι Σύμβουλοι Ανθρώπινου Δυναμικού με ενθάρρυναν να μετατρέψω το έτος κενού μου, σε μια εποχή όπου δούλεψα σχολαστικά το προφίλ μου με την καθοδήγησή τους. Τελειοποίησα την προσωπική μου δήλωση, πήρα τις πιο σχετικές συστατικές επιστολές και συμμετείχα ακόμη και σε εξωσχολικά μαθήματα για να ενισχύσω το μαθητικό μου προφίλ. Από την επιλογή των πανεπιστημίων, μέχρι την αίτηση εισαγωγής, τη διαδικασία αίτησης για βίζα και τη συνέντευξη – οι Σύμβουλοι Ανθρώπινου Δυναμικού λειτούργησαν ως οδηγός μου και έμεινα πολύ ικανοποιημένος.

Γρήγορα προς τα εμπρός μέχρι τώρα… Πίνω τον ζεστό μου καφέ, κάθομαι στο παράθυρο του διαμερίσματός μου, εδώ στην Αυστραλία. Παρακολουθώ το μεταπτυχιακό μου στο Business Analytics από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, με μια εξαιρετική υποτροφία, μια καλά αμειβόμενη εργασία μερικής απασχόλησης και απλά ζω τη ζωή των ονείρων μου.

Κοιτάζοντας πίσω, αναγνωρίζω τον αγώνα που πέρασα, αλλά όλα αυτά τα εύσημα δεν με πάνε, οι σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού έπαιξαν ζωτικό ρόλο στο να γίνω το άτομο που είμαι σήμερα. Η διαδικασία μου μαζί τους ήταν πολύ ομαλή και διαφανής και με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.