Επτά συμβουλές και κόλπα για την ασφάλεια του ταξιδιού που πρέπει να λάβετε υπόψη

Επτά συμβουλές και κόλπα για την ασφάλεια του ταξιδιού που πρέπει να λάβετε υπόψη

Dezember 29, 2022 0 Von admin

Για όσους τους αρέσει να ταξιδεύουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι απαραίτητα για το ταξίδι, όπως ένας φορητός φορτιστής τηλεφώνου, ένα εξατομικευμένο κολιέ ιατρικής ειδοποίησης (για όσους έχουν ιατρικές παθήσεις), ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια και ένα καλό κεφάλι στους ώμους τους.

Αυτό το τελευταίο κομμάτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς τα ταξίδια, αν και εξαιρετικά ευχάριστα, μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνα. Από τραυματισμούς μέχρι κλοπές, απαγωγές και όχι μόνο, υπάρχουν πολλά που μπορούν να συμβούν σε άγνωστες τοποθεσίες, ειδικά όταν βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα.

Πηγή: Twinsterphoto/Shutterstock.com

Ωστόσο, ενώ το ταξίδι ενέχει ορισμένους κινδύνους, αυτό δεν θα πρέπει να σας εμποδίσει από την περιπέτεια. Αντίθετα, θα πρέπει να μάθετε μερικές συμβουλές ασφάλειας ταξιδιού.

Εδώ είναι επτά που πρέπει οπωσδήποτε να μάθετε και να χρησιμοποιήσετε.

Ανεξάρτητα από το πού στον κόσμο βρίσκεστε, κάποιος θα θελήσει να σας εξαπατήσει από τα χρήματά σας — και ενδεχομένως περισσότερο. Ενώ όλοι πιστεύουν ότι είναι πολύ έξυπνοι και πνευματώδεις για να υποκύψουν σε απάτες, ορισμένοι συμπαίκτες μπορεί να είναι εξαιρετικά πονηροί. Επομένως, είναι φρόνιμο να εξοικειωθείτε συνηθισμένες ταξιδιωτικές απάτες και πώς να τις αποφύγετε.

Οι άνθρωποι που μοιάζουν σαν τουρίστες είναι εύκολοι στόχοι για απατεώνες, κλέφτες και εγκληματίες κάθε είδους. Επομένως, είναι προς το συμφέρον σας να συνδυάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράτε σιωπηλά ρούχα που δεν ξεχωρίζουν, να αποφεύγετε να στρέφετε μια μεγάλη κάμερα που κορνάρει σε ό,τι είναι δυνατό, να διαμορφώνετε τη φωνή σας και να είστε διακριτικοί όταν κοιτάζετε χάρτες.

Πηγή: GaudiLab/Shutterstock.com

Αν ξεχωρίζεις ως ξένος, δυνητικά ζητάς μπελάδες.

Σημαντικά έγγραφα χάνονται ή κλέβονται συνεχώς ενώ ταξιδεύετε. Δεδομένου ότι η άδεια οδήγησης και το διαβατήριό σας είναι εξαιρετικά σημαντικά, είναι συνετό να τα σαρώσετε στον υπολογιστή σας, να δημιουργήσετε πολλά αντίγραφα των πιο σημαντικών αρχείων σας και να τα αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος στο διαδίκτυο.

Το ίδιο ισχύει για πράγματα που κανονικά δεν θα σκεφτόσασταν να σαρώσετε, όπως εισιτήρια για εκδηλώσεις, Βραχιόλια ιατρικής ταυτότητας σιλικόνηςλεπτομέρειες ταξιδιού και παρόμοια.

Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι πληροφορίες σας χαθούν ή κλαπούν, δεν θα έχετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα χέρια σας.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται να λείψετε για λίγες μέρες ή έναν μήνα, είναι ζωτικής σημασίας να ενημερώνετε τους φίλους και την οικογένειά σας για την τοποθεσία σας. Επομένως, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δώσετε ένα αντίγραφο του δρομολογίου σας σε ορισμένα άτομα που μπορούν να σας παρακολουθούν.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό για εσάς να κάνετε τακτικά check-in με αυτά τα άτομα για να τους ενημερώνετε ότι έχετε φτάσει με ασφάλεια στον επόμενο προορισμό σας.

Εάν θέλετε να μάθετε ποιες περιοχές της πόλης να αποφύγετε, εάν είναι ασφαλές να βρίσκεστε έξω τη νύχτα και παρόμοιες λεπτομέρειες, τότε είναι καλύτερο να ρωτήσετε τους κατοίκους της περιοχής.

Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι ντόπιοι είναι φιλικοί και θα σας δώσουν καλές πληροφορίες. Ωστόσο, καθώς δεν θέλετε να καταλήξετε να ρωτήσετε κάποιον που μπορεί να θέλει να σας παραπλανήσει, είναι καλύτερο να ρωτήσετε άτομα όπως οι εργαζόμενοι στη ρεσεψιόν του ξενώνα ή του ξενοδοχείου.

Πηγή: Olena Yakobchuk/Shutterstock.com

Μερικές εξαιρετικές ερωτήσεις που θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε περιλαμβάνουν:

  • Ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγω;
  • Πόσο ασφαλής είναι η περιοχή τη νύχτα;
  • Ποια τουριστικά αξιοθέατα αξίζουν τον χρόνο μου;
  • Τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής;

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις σε περισσότερα από ένα άτομα για να αποκτήσετε διαφορετικές ιδέες και μια γενική συναίνεση για την περιοχή.

Ταξιδεύοντας ή όχι, πρέπει πάντα να προσέχετε το περιβάλλον σας. Γεγονός είναι ότι οι εγκληματίες ψάχνουν για θύματα, όχι για καυγάδες. Ως εκ τούτου, θα στοχεύουν φυσικά σε αυτούς που φαίνονται απεριόριστοι, αποσπασμένοι ή με άλλο τρόπο απασχολημένοι.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε τα υπάρχοντά σας, να προσέχετε την ύποπτη συμπεριφορά και να είστε διακριτικοί όταν μιλάτε με αγνώστους. Να ξέρετε ότι δεν σας λέμε να είστε παρανοϊκοί, αλλά να έχετε συνεχώς συνείδηση ​​και επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σας.

ο Πρόγραμμα εγγραφής έξυπνων ταξιδιωτών σχεδιάστηκε ως ένα μέσο για να καταστήσει μυστικές τις τοπικές πρεσβείες για διάφορους προορισμούς την άφιξή σας και να σας κρατήσει ενήμερους για σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας καθώς ταξιδεύετε.

Με την εγγραφή σας, μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως τρομοκρατικές επιθέσεις ή φυσικές καταστροφές και η πρεσβεία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας για να σας βοηθήσει ενδεχομένως να σας μεταφέρει στην ασφάλεια.

Αυτό γρατσουνίζει μόνο την επιφάνεια των συμβουλών ασφάλειας ταξιδιού. Ωστόσο, αυτό θα σας δώσει ένα καλό σημείο εκκίνησης και μια αξιοπρεπή βάση από την οποία μπορείτε να χτίσετε και να συνεχίσετε να μαθαίνετε πώς να κρατάτε τον εαυτό σας ασφαλή όταν βρίσκεστε σε ξένα περιβάλλοντα.

Τέλος, να θυμάστε ότι, ενώ είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε, είναι επίσης σημαντικό να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε το χρόνο σας σε ένα νέο και συναρπαστικό μέρος.