Ευρυζωνικότητα Ορισμός Ελάχιστης Ταχύτητας Λήψης Αυξήθηκε στα 2 Mbps

Ευρυζωνικότητα Ορισμός Ελάχιστης Ταχύτητας Λήψης Αυξήθηκε στα 2 Mbps

Februar 4, 2023 0 Von admin

Η κυβέρνηση αναθεώρησε τον ορισμό της ευρυζωνικής συνδεσιμότητας, καθορίζοντας υψηλότερη ελάχιστη ταχύτητα λήψης 2 Mbps (megabits ανά δευτερόλεπτο), σύμφωνα με ανακοίνωση της εφημερίδας.

Νωρίτερα, ο ορισμός που κοινοποιήθηκε από το Τμήμα Τηλεπικοινωνιών τον Ιούλιο του 2013 είχε συγκριθεί στα 512 kbps (kilobits ανά δευτερόλεπτο) ως ελάχιστη ταχύτητα λήψης.

«Κατά την υπέρβαση του ορισμού της ευρυζωνικότητας εκδόθηκε ειδοποίηση βίντεο με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2013 και μετά από εξέταση της εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών του Ινδία (TRAI), η Κεντρική Κυβέρνηση αναθεωρεί δια του παρόντος τον ορισμό της ευρυζωνικότητας ως εξής…», αναφέρεται στην κοινοποίηση.

Η πρόσφατη ειδοποίηση της εφημερίδας συνέχισε λέγοντας ότι «Η ευρυζωνική σύνδεση είναι μια σύνδεση δεδομένων που μπορεί να υποστηρίξει διαδραστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο Διαδίκτυο και έχει τη δυνατότητα της ελάχιστης ταχύτητας λήψης των 2 Mbps σε έναν μεμονωμένο συνδρομητή από το σημείο παρουσίας του (POP ) του παρόχου υπηρεσιών που σκοπεύει να παρέχει ευρυζωνική υπηρεσία.» Η κοινοποίηση με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2023 τέθηκε σε ισχύ με άμεση ισχύ.

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, η Ινδία είχε περίπου 825,4 εκατομμύρια ευρυζωνικούς συνδρομητές, εκ των οποίων τα 793,5 εκατομμύρια ήταν χρήστες ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης και η υπόλοιπη ενσύρματη σύνδεση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η ρυθμιστική αρχή του κλάδου, οι πέντε κορυφαίοι πάροχοι υπηρεσιών αποτελούσαν το 98,4 τοις εκατό μερίδιο αγοράς του συνόλου των συνδρομητών ευρυζωνικότητας στα τέλη Νοεμβρίου 2022.

Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών ήταν η Reliance Jio Infocomm Ltd (430,18 εκατομμύρια), η Bharti Airtel (230,56 εκατομμύρια), η Vodafone Idea (123,48 εκατομμύρια), η BSNL (25,85 εκατομμύρια) και η Atria Convergence (2,14 εκατομμύρια).

Όταν επικοινωνήσαμε, ο Πρόεδρος του Broadband India Forum, TV Ramachandran είπε ότι η τελευταία κίνηση αναθεώρησης του ορισμού προμηνύεται θετικά για τους καταναλωτές ευρυζωνικότητας, ειδικά εκείνους σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

«Η διείσδυση της ευρυζωνικής σύνδεσης έχει πολύ δρόμο να διανύσει όταν ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο του συνολικού πληθυσμού μας. Η κίνηση να αυξηθεί ο ορισμός στην ελάχιστη ταχύτητα λήψης των 2 Mbps είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τους καταναλωτές», δήλωσε ο Ramachandran.

Στην πραγματικότητα, τον Αύγουστο του 2021, η TRAI είχε προτείνει ότι «ο ορισμός της ευρυζωνικότητας έχει αναθεωρηθεί και η ελάχιστη ταχύτητα λήψης για ευρυζωνική συνδεσιμότητα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω από τα σημερινά 512 kbps σε 2 Mbps. Με βάση την ταχύτητα λήψης, η σταθερή ευρυζωνική σύνδεση έχει κατηγοριοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες – βασική, γρήγορη και εξαιρετικά γρήγορη. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη Speedtest της Ookla για τον μήνα Δεκέμβριο του 2022, η Ινδία κατέγραψε 25,29 Mbps διάμεσες ταχύτητες λήψης από κινητό, βελτιώνοντας τα 18,26 Mbps τον Νοέμβριο του 2022.

«Με αυτό, η χώρα έκανε ένα τεράστιο άλμα στην παγκόσμια κατάταξή της και βρίσκεται τώρα στην 79η θέση από 105 τον Νοέμβριο», δήλωσε η Ookla σε δήλωση στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Τεχνικά Νέα εδώ

(Αυτή η ιστορία δεν έχει υποβληθεί σε επεξεργασία από το προσωπικό του News18 και δημοσιεύεται από μια ροή συνδικάτου ειδησεογραφικού πρακτορείου)