Η ασφάλιση αυτοκινήτου καλύπτει την αντικατάσταση παρμπρίζ;

Η ασφάλιση αυτοκινήτου καλύπτει την αντικατάσταση παρμπρίζ;

Januar 22, 2023 0 Von admin

Όταν ταξιδεύετε με 65 mph στον αυτοκινητόδρομο, δεν χρειάζεται ούτε ένας ογκόλιθος για να σπάσει το παρμπρίζ σας. Τα συντρίμμια του αυτοκινητόδρομου που μαζεύονται από τα ελαστικά μπροστά σας ή ένα κομμάτι χαλίκι από ένα ανατρεπόμενο φορτηγό μπορεί να συγκρουστούν με το παράθυρό σας με μεγάλη ταχύτητα και να προκαλέσουν τσιπ ή σημαντική ρωγμή. Η ζημιά στο παρμπρίζ είναι η δεύτερη πιο κοινή αξίωση ασφάλισης αυτοκινήτου στις Η.Π.Α. Ωστόσο, εάν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου σας θα καλύπτει την αντικατάσταση παρμπρίζ εξαρτάται από τον τύπο της ασφάλισης αυτοκινήτου που έχετε.

Πώς μπορώ να ξέρω αν χρειάζομαι αντικατάσταση παρμπρίζ;

Συχνά, όταν ένα μικρό κομμάτι συντριμμιών χτυπήσει το παρμπρίζ σας, δημιουργεί μια μικρή ρωγμή ή τσιπ. Αν και πιθανότατα έβγαζε δυνατό ήχο και έκανε ένα ψεγάδι, μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο. Δυστυχώς, αυτές οι μικρές ρωγμές και τα τσιπς συχνά διευρύνονται μετά από μερικές ημέρες, δημιουργώντας μεγάλες ρωγμές που φιδιάζουν σε ένα μεγάλο τμήμα του παρμπρίζ.

Για να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε επισκευή ή αντικατάσταση, ο χρόνος είναι σημαντικός. Μπορείτε να πάτε το αυτοκίνητό σας σε έναν εξειδικευμένο ειδικό στα παρμπρίζ για μια επαγγελματική γνώμη σχετικά με τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. Εάν αξιολογείτε μόνοι σας τη ζημιά, το National Windshield Repair Association (NWRA) δηλώνει ότι ένα τσιπ ή μια ρωγμή μικρότερη από ένα χαρτονόμισμα μπορεί γενικά να επισκευαστεί.

Κάτω από Ο νόμος της πολιτείας της Μασαχουσέτης για τις επισκευές οχημάτωντα παρμπρίζ επισκευάζονται και δεν αντικαθίστανται εάν:

  • Η ζημιά είναι έξω από την περιοχή προβολής ή την περιοχή που καλύπτουν οι υαλοκαθαριστήρες σας όταν χρησιμοποιούνται
  • Η ζημιά οδηγεί σε ρωγμή μικρότερη από έξι ίντσες
  • Οι δονήσεις και τα «σπάσματα αστεριών» έχουν διάμετρο μικρότερη από μία ίντσα
  • Η επισκευή δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του οχήματος

Θα καλύψει η ασφάλεια μου την αντικατάσταση παρμπρίζ;

κάποιος που κάνει αντικατάσταση παρμπρίζ σε αυτοκίνητο
Μια σκηνή προσεκτικής αποκατάστασης σπασμένου γυαλιού.

Το αν η αντικατάσταση του παρμπρίζ σας θα καλύπτεται από ασφάλιση εξαρτάται από τον τύπο ασφάλισής σας και το συμβάν που προκάλεσε τη ζημιά. Δίκαιο της Μασαχουσέτης απαιτεί από όλους τους οδηγούς να αγοράζουν τέσσερις υποχρεωτικές ασφαλιστικές καλύψεις αυτοκινήτων. Η απαιτούμενη κάλυψη περιλαμβάνει σωματική βλάβη σε άλλους, προστασία προσωπικών τραυματισμών, σωματική βλάβη που προκαλείται από ανασφάλιστο αυτοκίνητο και ζημιά σε περιουσία κάποιου άλλου. Αυτές οι πολιτικές δεν παρέχουν κάλυψη για την αντικατάσταση παραθύρων, αλλά μπορεί να έχετε άλλη κάλυψη που να το κάνει. Πολλοί οδηγοί επιλέγουν να αγοράσουν προαιρετική ασφαλιστική κάλυψη που τους βοηθά να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους στα αυτοκίνητά τους.

Ολοκληρωμένη ασφάλιση αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που σπάνε τα παρμπρίζ. Συχνά, ένα ιπτάμενο κομμάτι συντριμμιών θα βγει από το πουθενά και θα συγκρουστεί με το παρμπρίζ σας. Ίσως να μην δείτε ποτέ τι προκάλεσε τη ζημιά ή από πού προήλθε. Άλλες αιτίες ζημιάς στο παρμπρίζ είναι οι συγκρούσεις με άγρια ​​ζώα όπως ελάφια, πτώση συντριμμιών ή άκρων ή ακόμα και αντικείμενο που πετάγεται από κοντινό χλοοκοπτικό. Η ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου συνήθως καλύπτει το παρμπρίζ ζημιές που προκλήθηκαν από άλλα περιστατικά εκτός από σύγκρουση.

Η ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια προαιρετική κάλυψη που προστατεύει από ζημιές στο όχημά σας που προκαλούνται από συμβάντα μη σύγκρουσης που είναι εκτός του ελέγχου σας. Η ζημιά στο γυαλί και το παρμπρίζ είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στην κάλυψη. Εάν έχετε πλήρη κάλυψη και το παρμπρίζ σας υπέστη ζημιά σε περίπτωση μη σύγκρουσης, η ασφάλειά σας πιθανότατα θα καλύψει την αντικατάσταση.

Ανάλογα με την ολοκληρωμένη ασφαλιστική σας κάλυψη, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε μια έκπτωση προτού η αντικατάσταση του παρμπρίζ σας καλύπτεται από ασφάλιση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Μασαχουσέτης, οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων πρέπει να προσφέρουν κάλυψη αντικατάστασης παρμπρίζ ως μέρος των πολιτικών τους είτε με μηδενική έκπτωση είτε με δυνατότητα έκπτωσης 100 $. Θα χρειαστεί να ελέγξετε το συμβόλαιό σας για να προσδιορίσετε εάν έχετε έκπτωση.

Άλλη μια ασφάλιση οδηγού

Εάν είχατε ατύχημα που προκλήθηκε από άλλον οδηγό, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του άλλου οδηγού καλύπτει τη ζημιά στο παρμπρίζ σας. Το τμήμα ζημιών περιουσίας της υποχρεωτικής ασφάλισης αυτοκινήτου καλύπτει τυχαία ζημιά στην περιουσία σας (συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου σας). Ως εκ τούτου, θα πληρώσει για το κόστος μιας αντικατάστασης παρμπρίζ και άλλες ζημιές έως και 5.000 $.

Ασφάλιση Αυτοκινήτου για Σύγκρουση

Εάν ήσασταν σε τροχαίο ατύχημα που ήταν δικό σας λάθος και έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου σύγκρουσης, το συμβόλαιο σύγκρουσης θα πρέπει να καλύπτει την αντικατάσταση του παρμπρίζ σας. Η κάλυψη σύγκρουσης προστατεύει το αυτοκίνητό σας από οποιαδήποτε ζημιά προκύψει από ατύχημα που προκαλείτε, είτε πρόκειται για άλλον οδηγό είτε για ακίνητο αντικείμενο, όπως φράχτη ή δέντρο. Η κάλυψη σύγκρουσης υπόκειται γενικά σε έκπτωση. Σε αντίθεση με την ολοκληρωμένη κάλυψη, η κάλυψη γυαλιού υπό την κάλυψη σύγκρουσης δεν έχει ξεχωριστό όριο έκπτωσης. Θα σας ζητηθεί να πληρώσετε την έκπτωση που επιλέξατε για την πολιτική κάλυψης σύγκρουσης.

Η κάλυψη σύγκρουσης είναι μια προαιρετική ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου για την πληρωμή ζημιών στο όχημά σας σε περίπτωση που προκαλέσετε ατύχημα. Ο νόμος της Μασαχουσέτης δεν απαιτεί αυτήν την ασφάλιση, επομένως δεν έχουν όλοι οι οδηγοί αυτό το συμβόλαιο. Ωστόσο, εάν κάνετε πληρωμές στο αυτοκίνητό σας, ο δανειστής σας πιθανότατα θα σας ζητήσει να αγοράσετε κάλυψη σύγκρουσης.

Μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια αυτοκινήτου που καλύπτει την αντικατάσταση παρμπρίζ στη Μασαχουσέτη

Υπάρχουν πολλοί τύποι ασφάλισης αυτοκινήτου που καλύπτουν την αντικατάσταση παρμπρίζ. Ωστόσο, η υποχρεωτική κάλυψη στη Μασαχουσέτη δεν περιλαμβάνει κάλυψη για αντικατάσταση παρμπρίζ. Η αντικατάσταση του παρμπρίζ μπορεί να είναι ακριβή και δεν είναι συνήθως μια επισκευή που μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς σέρβις από επαγγελματία.

Το μέσο κόστος μιας αντικατάστασης παρμπρίζ είναι μεταξύ $200 και $400. Ωστόσο, το ποσό που πληρώνετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτό περιλαμβάνει τον τύπο του οχήματος, τον πάροχο που θα επιλέξετε και εάν κλείσετε ραντεβού μέσω κινητού ή επιτόπου. Εάν οδηγείτε συλλεκτικό αυτοκίνητο ή πολυτελές μοντέλο, το κόστος αντικατάστασης του παρμπρίζ σας μπορεί να είναι υψηλότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντικατάσταση ενός παρμπρίζ μπορεί να κοστίσει 1.000 $ ή περισσότερο.

Οι επισκευές παρμπρίζ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες αξιώσεις που γίνονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων. Μια επισκευή είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή από μια αντικατάσταση. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να επισκευάσετε το παρμπρίζ σας το συντομότερο δυνατό μετά την εμφάνιση της ζημιάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τύπους ασφάλισης αυτοκινήτου που θα καλύψει μια αντικατάσταση παρμπρίζ, επικοινωνήστε με έναν ανεξάρτητο ασφαλιστικό πράκτορα στο LoPriore Independent Insurance Agency.