Η Ιαπωνία αναπτύσσει μεταλλικό πλέγμα για αναπτυσσόμενους ανακλαστήρες επί του σκάφους

Η Ιαπωνία αναπτύσσει μεταλλικό πλέγμα για αναπτυσσόμενους ανακλαστήρες επί του σκάφους

März 10, 2023 0 Von admin

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της NGK Insulators

Η διαστημική υπηρεσία JAXA της Ιαπωνίας, μαζί με τις ιαπωνικές εταιρείες Taiyo Wire Cloth, NGK Insulators, Technosolver Corporation και Koyo Materica Corporation, ανέπτυξαν από κοινού ένα μεταλλικό πλέγμα για αναπτυσσόμενους ανακλαστήρες, επιτυγχάνοντας δραματική μείωση του κόστους, που θα διατεθεί στο εμπόριο.

Το νέο μεταλλικό πλέγμα είναι κατασκευασμένο από σύρμα χαλκού ζιρκονίου και κατασκευάζεται με ύφανση τρικό. Είναι ελαφρύ, ευέλικτο και έχει εξαιρετικές ιδιότητες ηλεκτρικής ανάκλασης στη ζώνη υψηλής συχνότητας του Ka (30 GHz). Έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με το σύρμα μολυβδαινίου και μπορεί να εφαρμοστεί σε μεταλλικά πλέγματα. Επιπλέον, είναι αρκετά ισχυρό για να κατασκευαστεί σε μεταλλικό πλέγμα χωρίς επιχρυσωμένη επένδυση. Αυτοί οι δύο λόγοι καθιστούν δυνατή τη δραματική μείωση του κόστους σε σύγκριση με τα συμβατικά μεταλλικά πλέγματα.

Συμβατικά, το μεταλλικό πλέγμα των κεραιών έχει κατασκευαστεί από επιχρυσωμένο σύρμα μολυβδαινίου, το οποίο χρησιμοποιεί πολύτιμα και σπάνια μέταλλα και επομένως είναι δύσκολο να αποκτηθεί και πολύ ακριβό.

– Διαφήμιση –

Το νέο μεταλλικό πλέγμα αναμένεται να εφαρμοστεί κυρίως σε δορυφόρους επικοινωνίας επόμενης γενιάς και δορυφόρους SAR (ραντάρ συνθετικού ανοίγματος), οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπτυσσόμενους ανακλαστήρες για τη βελτίωση των δυνατοτήτων των δορυφόρων, ιδιαίτερα των ταχυτήτων επικοινωνίας.