Η κοινοπραξία γεωσκόπησης EO-ALERT υποστηρίζει το IDRS της Addvalue

Η κοινοπραξία γεωσκόπησης EO-ALERT υποστηρίζει το IDRS της Addvalue

März 11, 2023 0 Von admin

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της Addvalue

Η Addvalue Innovation, μια εταιρεία κινητής δορυφορικής επικοινωνίας εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, έλαβε την έγκριση της Υπηρεσίας Διαδορυφορικής Αναμετάδοσης Δεδομένων (IDRS) από την EO-ALERT, μια κοινοπραξία χρηματοδοτούμενη από το Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εργάζεται σε μια παγκόσμια υπηρεσία παράδοσης σε πραγματικό χρόνο για την Παρατήρηση της Γης (EO) προϊόντα.

Επικεφαλής της κοινοπραξίας EO-ALERT είναι η DEIMOS Space της Ισπανίας, με τη συμμετοχή της Γερμανικής Διαστημικής Υπηρεσίας DLR, του κατασκευαστή διαστημικών σκαφών OHB Italia, του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Γκρατς της Αυστρίας και του Politecnico di Torino της Ιταλίας.

Το EO-ALERT στοχεύει πρωτίστως στον καθορισμό και την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αλυσίδας δεδομένων και επεξεργασίας EO με βάση μια νέα αρχιτεκτονική τμήματος πτήσης που μετακινεί βασικά βελτιστοποιημένα στοιχεία επεξεργασίας δεδομένων EO από το έδαφος στο διάστημα χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη επεξεργασία με στόχο την παροχή του EO προϊόντα στον τελικό χρήστη μέσα σε λίγα λεπτά από τη συλλογή των δεδομένων. Στο πλαίσιο του EO-ALERT, η υπηρεσία IDRS της Addvalue θα παραδώσει τα επεξεργασμένα προϊόντα στους τελικούς χρήστες παγκοσμίως και μέσα σε δευτερόλεπτα.

– Διαφήμιση –

Το EO-ALERT προτείνει καινοτομία σε αρκετούς κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς σχετικά με τα ενσωματωμένα στοιχεία της αλυσίδας δεδομένων και επεξεργασίας: δημιουργία και επεξεργασία εικόνας επί του οχήματος και για δεδομένα ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR) και οπτικών αισθητήρων, επαναδιαμορφώσιμος χειρισμός δεδομένων επί του οχήματος, υψηλή -Ενοχούμενα αεροηλεκτρονικά συστήματα ταχύτητας, ενσωματωμένη συμπίεση δεδομένων και επαναδιαμορφώσιμες συνδέσεις επικοινωνίας υψηλής ταχύτητας δεδομένων προς το έδαφος. Αυτοί οι τεχνολογικοί τομείς καλύπτουν την αλυσίδα επεξεργασίας EO από την απόκτηση της εικόνας έως την παράδοση σε έναν επίγειο σταθμό. Τέτοιες καινοτομίες θα παρέχουν επίσης δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της κλασικής αλυσίδας δεδομένων EO προς μια αλυσίδα δεδομένων με πολύ βελτιωμένη απόδοση δεδομένων.

Πραγματοποιήθηκε μια δοκιμαστική εκστρατεία από την κοινοπραξία EO-ALERT ανεξάρτητα για την επίδειξη και την επικύρωση της ιδέας EO-ALERT μαζί με τη μοντελοποίηση της σύνδεσης IDRS κατά την πτήση, χρησιμοποιώντας ένα τυπικό τερματικό Inmarsat Broadband Global Area Network (BGAN) (το οποίο προσομοιάζει τον πομποδέκτη χώρου Addvalue ) και δοκιμές πάγκου μέσω του δορυφόρου Inmarsat. Σε ένα από τα σενάρια εφαρμογής στο πλαίσιο του EO-ALERT, δηλαδή ανίχνευση και ταξινόμηση πλοίων με βάση την Υπηρεσία Ανίχνευσης Πλοίων (VDS) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ναυτιλιακής Ασφάλειας (EMSA), η υπηρεσία IDRS της Addvalue επέτρεψε την παγκόσμια παράδοση από άκρο σε άκρο σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ο Δρ Colin Chan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Addvalue, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την ανοιχτή έγκριση του IDRS από την Κοινοπραξία EO-ALERT, και αυτό πραγματικά αποτελεί την επιτομή του IDRS ως αλλαγής παιχνιδιού στον τρόπο με τον οποίο παρέχονται οι επικοινωνίες για τον δορυφόρο LEO χειριστές. Είμαστε σίγουρα στην ευχάριστη θέση και την τιμή μας που είμαστε οι πρώτοι στον κόσμο που είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια τόσο αποδεδειγμένη χαμηλή καθυστέρηση, κατόπιν ζήτησης και αξιόπιστη εξυπηρέτηση, και θα αξιοποιήσουμε αυτήν την pole position για να προσεγγίσουμε τον κλάδο EO για να ανταποκριθούμε ποτέ αυξανόμενες απαιτήσεις».