Η Google φέρεται να δοκιμάζει νέα εμπειρία αναζήτησης με Chatbot τύπου ChatGPT που ονομάζεται „Apprentice Bard“

Η Google φέρεται να δοκιμάζει νέα εμπειρία αναζήτησης με Chatbot τύπου ChatGPT που ονομάζεται „Apprentice Bard“

Februar 1, 2023 0 Von admin

Με το OpenAI και τη Microsoft να ενώνουν τα χέρια, ανταγωνιστές όπως η Google δοκιμάζουν νέους τρόπους για να ανταγωνιστούν αυτήν την ξαφνικά εισαγόμενη διαταραχή. Όχι μόνο η Google έχει ανακηρύξει το ChatGPT ως «κόκκινο κωδικό», αλλά φέρεται να έχει εντείνει τις δοκιμές—για να εισαγάγει μια νέα εμπειρία Αναζήτησης Google που υποστηρίζεται από προτροπές και σχεδιασμό τύπου ChatGPT.

Σύμφωνα με μια αναφορά του CNBC, η Google εργάζεται σε μια ανανεωμένη εμπειρία αναζήτησης—με έναν ολοκαίνουργιο σχεδιασμό που θα μπορούσε να διαθέτει ένα chatbot που ονομάζεται «Apprentice Bard». Το chatbot βασίζεται στο LaMDA—το μοντέλο γλώσσας της Google παρόμοιο με το GPT 3.5 από το OpenAI, αλλά σε αντίθεση με το GPT 3.5, το LaMDA της Google διαθέτει πιο πρόσφατη βάση δεδομένων και δεν περιορίζεται στο 2021.

Η Google προχωρά με προσοχή στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, έχοντας υπόψη τις πιθανότητες για «κίνδυνο φήμης», σε αντίθεση με την OpenAI, η οποία ως νέα startup ακολουθεί μια τολμηρή προσέγγιση.

Το Apprentice Bard φέρεται να θυμίζει αρκετά το ChatGPT—οι χρήστες μπορούν απλώς να πληκτρολογήσουν μια ερώτηση σε ένα παράθυρο διαλόγου και να λάβουν απάντηση. Και, όπως σημειώθηκε νωρίτερα, ο Apprentice Bard μπορεί να απαντήσει με πιο πρόσφατα στοιχεία και δεδομένα. Στην πραγματικότητα, οι υπάλληλοι της Google έχουν παρατηρήσει ότι οι απαντήσεις του Apprentice Bard γίνονται πιο προχωρημένες τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιπλέον, η Google θα μπορούσε επίσης να πειραματίζεται με διαφορετικά σχέδια για την αρχική της σελίδα—συμπεριλαμβανομένου ενός που αντικαθιστά το κουμπί «Αισθάνομαι τυχερός» με πέντε διαφορετικές προτροπές για προτεινόμενες ερωτήσεις. Αυτή η γλώσσα σχεδιασμού έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με την αρχική σελίδα του ChatGPT.

«Όταν εισάγεται μια ερώτηση, τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζουν μια γκρι φυσαλίδα ακριβώς κάτω από τη γραμμή αναζήτησης, προσφέροντας περισσότερες απαντήσεις που μοιάζουν με τον άνθρωπο από τα τυπικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ακριβώς κάτω από αυτό, η σελίδα προτείνει αρκετές επακόλουθες ερωτήσεις που σχετίζονται με την πρώτη. Κάτω από αυτό, εμφανίζει τυπικά αποτελέσματα αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων και επικεφαλίδων», σύμφωνα με το CNBC.

Παραμένει αβέβαιο πότε η Google θα παρουσιάσει τη νέα διεπαφή ή το chatbot Apprentice Bard με τεχνολογία LaMDA. Ωστόσο, με έναν «κόκκινο κώδικα» τώρα, η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτών των ενημερώσεων νωρίτερα παρά αργότερα.

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Τεχνικά Νέα εδώ