Η Meta διπλασιάζει τα σχέδια της Metaverse με την απόκτηση του 3D Smart Glass Maker Luxexcel

Η Meta διπλασιάζει τα σχέδια της Metaverse με την απόκτηση του 3D Smart Glass Maker Luxexcel

Januar 25, 2023 0 Von admin
Οι τρισδιάστατοι εκτυπωμένοι φακοί της Luxexcel μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε γυαλιά AR.  (Εικόνα: Meta)

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωμένοι φακοί της Luxexcel μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε γυαλιά AR. (Εικόνα: Meta)

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ομάδα της Luxexcel εντάχθηκε στη Meta, εμβαθύνοντας την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών», δήλωσε ο Meta σε δήλωση.

Η Meta (πρώην Facebook) εξαγόρασε την ολλανδική εταιρεία κατασκευής έξυπνων γυαλιών 3D Luxexcel, καθώς διπλασιάζει το όνειρό της για το μεταστράτισμα το 2023.

Το Luxexcel μπορεί να ενσωματώσει τα στοιχεία που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας εμπειρίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) σε έναν συνταγογραφούμενο φακό, όπως ολογραφικό φιλμ και προβολείς, αναφέρει το The Verge.

Η Meta, ωστόσο, δεν αποκάλυψε το ποσό που ξόδεψε για την εξαγορά της εταιρείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ομάδα της Luxexcel εντάχθηκε στη Meta, εμβαθύνοντας την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών», δήλωσε ο Meta σε δήλωση.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωμένοι φακοί της Luxexcel μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε γυαλιά AR.

Το 2021, η εταιρεία συνεργάστηκε με την WaveOptics που παρέχει τις οθόνες για τα γυαλιά του Snap.

Εν τω μεταξύ, η Meta έχει σχεδιάσει να κλείσει την έξυπνη οθόνη κλήσης βίντεο «Portal» και τα δύο ακυκλοφόρητα έργα της για smartwatches, καθώς η εταιρεία κατάργησε 11.000 θέσεις εργασίας.

Στην πρόσκληση για τα κέρδη της εταιρείας, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg είπε ότι τα νέα ακουστικά VR υψηλής ανάλυσης θα προσφέρουν μικτή πραγματικότητα υψηλής ανάλυσης για να συνδυάζουν εικονικά αντικείμενα στο φυσικό περιβάλλον γύρω από τους χρήστες.

«Ο στόχος μας για τη σειρά Quest Pro τα επόμενα χρόνια ήταν να επιτρέψουμε σε όλο και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους σε εικονική και μικτή πραγματικότητα ακόμα καλύτερα από ό,τι θα μπορούσαν σε υπολογιστές», είπε ο Zuckerberg.

Ωστόσο, η Meta φέρεται να δυσκολεύεται να κερδίσει και να κρατήσει τους χρήστες στην πλατφόρμα κοινωνικής εικονικής πραγματικότητας (VR) που ονομάζεται Horizon Worlds – το μεγαλύτερο στοίχημά της για να εκπληρώσει το όνειρό της με τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Τεχνικά Νέα εδώ

(Αυτή η ιστορία δεν έχει υποβληθεί σε επεξεργασία από το προσωπικό του News18 και δημοσιεύεται από μια ροή συνδικάτου ειδησεογραφικού πρακτορείου)