Καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αναστείλει την εμπορική συμφωνία με τις Νήσους Φερόε μετά το λουτρό αίματος των δελφινιών

Καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αναστείλει την εμπορική συμφωνία με τις Νήσους Φερόε μετά το λουτρό αίματος των δελφινιών

Oktober 9, 2021 0 Von admin

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αναστείλει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Νήσους Φερόε μέχρι να σταματήσει το κυνήγι φαλαινών και δελφινιών, ζήτησε ένας κορυφαίος ακτιβιστής για την καλή διαβίωση των ζώων.

Ο εκστρατευτής Dominic Dyer έχει ξεκινήσει μια αίτηση ζητώντας από την κυβέρνηση να θέσει σε αναμονή την εμπορική της συμφωνία με το αρχιπέλαγος του Βόρειου Ατλαντικού μετά την κατακραυγή για τη δολοφονία 1.428 λευκών δελφινιών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η σφαγή ήταν μέρος της παράδοσης γνωστής ως άλεσμα που ασκείται στα νησιά εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ο κ. Dyer, πολιτικός σύμβουλος στο φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα ζώα Born Free, προέτρεψε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Νήσους Φερόε ως «μόχλευση» για να τερματιστεί το κυνήγι φαλαινών και δελφινιών.

Είπε στην Express: «Όλοι μπορούμε να πούμε πόσο τρομερό είναι, αλλά δεν θα σταματήσει.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα σταματήσει αυτό είναι εάν το εμπορικό ζήτημα καταστεί ζωτικής σημασίας για την οικονομία των Νήσων Φερόε».

Οι εισαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις Νήσους Φερόες – κυρίως θαλασσινά – ανήλθαν σε 253 εκατομμύρια λίρες το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Defra, ενώ οι βρετανικές εξαγωγές ανήλθαν συνολικά σε 41 εκατομμύρια £.

Ο Ντάιερ, ο οποίος έχει διαμαρτυρηθεί για τη φαλαινοθηρία μαζί με τη σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον, την Κάρι και τον πατέρα Στάνλεϊ στο παρελθόν, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να «κλείσει το μάτι» εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία των θαλάσσιων θηλαστικών.

Ο Dominic Dyer ζητά από το Ηνωμένο Βασίλειο να αναστείλει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Νήσους Φερόε (Εικόνα: SEA SHEPHERD)
Ο Dominic Dyer ζητά από το Ηνωμένο Βασίλειο να αναστείλει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Νήσους Φερόε (Εικόνα: SEA SHEPHERD)

Η αίτησή του, η οποία υποστηρίχθηκε από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Κρις Πάκαμ, έχει υπογραφεί από περισσότερα από 25.000 άτομα από τότε που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Αναμένεται να λάβει απάντηση από την Κυβέρνηση καθώς έχει περάσει από 10.000 υπογραφές και θα εξεταστεί για συζήτηση στη Βουλή εάν φτάσει τα 100.000 ονόματα.

Η σφαγή ήταν μέρος της παράδοσης γνωστής ως άλεσμα (Εικόνα: SEA SHEPHERD)
Η σφαγή ήταν μέρος της παράδοσης γνωστής ως άλεσμα (Εικόνα: SEA SHEPHERD)

Το άλεσμα βλέπει λοβούς από φάλαινες και δελφίνια που οδηγούνται από βάρκες σε ρηχά νερά για να σκοτωθούν.

Η κυβέρνηση των Φερόε λέει ότι η παράδοση είναι σημαντικό μέρος της διατροφικής της κουλτούρας.

Αλλά ένας αριθμός ρεκόρ δελφινιών σφαγιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου προκαλώντας αντιδράσεις.

Η κατακραυγή ώθησε τα Νησιά Φερόε να ανακοινώσουν ότι θα επανεξετάσουν το κυνήγι των δελφινιών.

Ένας αριθμός ρεκόρ δελφινιών σφαγιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου προκαλώντας αντιδράσεις (Εικόνα: SEA SHEPHERD)
Ένας αριθμός ρεκόρ δελφινιών σφαγιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου προκαλώντας αντιδράσεις (Εικόνα: SEA SHEPHERD)
Ο κ. Dyer προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να
Ο κ. Dyer προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να „κλείσει τα μάτια“ (Εικόνα: SEA SHEPHERD)

Ο πρωθυπουργός των Νήσων Φερόε, Bárður á Steig Nielsen, δήλωσε: «Λαμβάνουμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά.

«Αν και αυτά τα κυνήγια θεωρούνται βιώσιμα, θα εξετάσουμε προσεκτικά το κυνήγι των δελφινιών και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν στην κοινωνία των Φερόε».

Την Τετάρτη, 53 φάλαινες πιλότοι σφαγιάστηκαν στα Νησιά Φερόε σε ένα νέο λουτρό αίματος λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη σφαγή των δελφινιών.

Ο κ. Dyer διαμαρτυρήθηκε για τη φαλαινοθηρία με τη σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον, την Κάρι και τον πατέρα του Στάνλεϊ (Εικόνα: GETTY)
Ο κ. Dyer διαμαρτυρήθηκε για τη φαλαινοθηρία με τη σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον, την Κάρι και τον πατέρα του Στάνλεϊ (Εικόνα: GETTY)

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ζακ Γκόλντσμιθ περιέγραψε τη θανάτωση σχεδόν 1.500 δελφινιών νωρίτερα αυτόν τον μήνα ως «ένα από τα πιο αποτρόπαια θεάματα που έχω δει ποτέ».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, πρόσθεσε: «Ντρέπεται το είδος μας».

Ένας εκπρόσωπος της Defra δήλωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σθεναρά αντίθετο στο κυνήγι οποιωνδήποτε κητωδών και συνεχίζει να καλεί όλα τα φαλαινοθηρικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Φερόε, σε κάθε κατάλληλη ευκαιρία να σταματήσουν τις φαλαινοθηρικές δραστηριότητές τους υπέρ ενός καλά διαχειριζόμενου, υπεύθυνου τουρισμού. όπως η παρακολούθηση φαλαινών.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μια μακρά παράδοση στα Νησιά Φερόε να σκοτώνονται πιλότοι φάλαινες και δελφίνια για κρέας και άλλα προϊόντα και επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις ειλικρινείς συζητήσεις μας σχετικά με τη διατήρηση των κητοειδών, για να τα ενθαρρύνουμε να σταματήσουν αυτά τα κυνήγια».

Αυτό άρθρο της Katie Harris Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το The Express στις 25 Σεπτεμβρίου 2021. Πρωτοποριακή εικόνα: Η θανάτωση 1.428 δελφινιών με λευκή όψη προκάλεσε κατακραυγή νωρίτερα αυτόν τον μήνα (Εικόνα: SEA SHEPHERD).


Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τη γνώμη σας εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αναστείλει την εμπορική συμφωνία με τις Νήσους Φερόε; Ψηφίστε και αφήστε τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Φόρτωση ... Φόρτωση …

Τι μπορείς να κάνεις

Υποστηρίξτε το «Fighting for Wildlife» με δωρεά μόλις 1 $ – Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Ευχαριστώ.


πληρωμή

Το Fighting for Wildlife υποστηρίζει εγκεκριμένους οργανισμούς διατήρησης της άγριας ζωής, οι οποίοι ξοδεύουν τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των χρημάτων που συγκεντρώνουν για την πραγματική εργασία πεδίου, αντί για τη διοίκηση και τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Όταν κάνετε μια δωρεά, μπορείτε να ορίσετε για ποιο είδος πρωτοβουλίας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί – άγρια ​​ζωή, ωκεανοί, δάση ή κλίμα.