Καλωσορίζουμε τον νέο μας συντάκτη – Boom California

Καλωσορίζουμε τον νέο μας συντάκτη – Boom California

März 12, 2023 0 Von admin

Ως μακροχρόνιοι αναγνώστες του Μπουμ Καλιφόρνια, ήταν τιμή μου να συνεργαστώ με καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές, ασκούμενους φοιτητές και μελετητές για να σκεφτούμε βαθιά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Καλιφόρνια. Μεγαλωμένοι ανατολικά του Ανατολικού Λος Άντζελες σε γονείς μετανάστες από γειτονικές αποικίες στη Γκουανταλαχάρα (μέσω γειτονικών ράντσο στο Zacatecas), εργαστήκαμε σκληρά για να επικεντρώσουμε παραμελημένες κοινότητες, πόλεις και περιοχές, καθώς και φωνές. Όπως πολλοί γονείς, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εξισορροπήσουμε την εργασία και τη φροντίδα των παιδιών κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας και να θρηνήσουμε αυτούς που χάσαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Εκτιμούμε την υπομονή σας και την ανεκτίμητη δουλειά των ομοτίμων κριτών.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που το ανακοινώνουμε Μπουμ Καλιφόρνια θα συνεχίσει υπό την οραματική σύνταξη της Δρ. Ofelia Cuevas και θα στεγαστεί στο UC Davis. Μια τρίτης γενιάς μελετητής Καλιφορνέζων και Εθνοτικών Σπουδών, ο Δρ. Cuevas δεσμεύει τη θεωρία και την πράξη. Η δουλειά της για την κρατική βία και τον εγκλεισμό έχει δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως American Quarterly, ΔΗΜΟΣΙΟκαι επιμελήθηκε βιβλία όπως Black and Brown Los Angeles: A Contemporary Reader (UC Press, 2013). Αυτήν τη στιγμή διευθύνει μια πρωτοβουλία σε όλη την πανεπιστημιούπολη με επίκεντρο την Καλιφόρνια για πρώην φυλακισμένους φοιτητές και φοιτητές που επηρεάστηκαν από το σύστημα. Είναι επίσης αποδέκτης ενός ερευνητικού επιχορήγησης UCOP Multicampus που θα ανασκάψει τις ιστορικές συνδέσεις της πολιτικής έντυπης τέχνης του Οργανισμού Αλληλεγγύης των Λαών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής (OSPAAAL) με την πολιτική έντυπη τέχνη στην Καλιφόρνια και τη Δύση. Τέλος, εργάζεται για το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο, Μια θεώρηση της Δύσης: Η Καλιφόρνια και η Γεω-Ιστορική Μετατόπιση των ΗΠΑ.

Ο Romeo Guzmán θα παραμείνει ως αρχισυντάκτης, ο Carribean Fragoza θα γίνει ο συντάκτης ποίησης και δημιουργικής λογοτεχνίας και ο φοιτητής PhD του Claremont Graduate University Daniel Talamantes θα παρέμβει ως βοηθός σύνταξης. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσετε να διαβάζετε και να υποστηρίζετε Μπουμ Καλιφόρνια.