Λίστα ελέγχου Ultimate Winter Home Maintenance 2022

Λίστα ελέγχου Ultimate Winter Home Maintenance 2022

Januar 19, 2023 0 Von admin

Καθώς πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τους κινδύνους του. Είτε αγαπάμε είτε μισούμε το όμορφο χιόνι, 62% των ιδιοκτητών σπιτιού που υπέστησαν ζημιές από τον χειμώνα πέρυσι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες.

Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε πολλές τέτοιες ζημιές. Αν θέλετε να προετοιμαστείτε για το χειμώνα, σας έχουμε καλύψει. Εδώ είναι η βασική λίστα ελέγχου για τη χειμερινή συντήρηση του σπιτιού μας για το έτος.

Λίστα ελέγχου χειμερινής συντήρησης σπιτιού

Ας καταλάβουμε πρώτα τους κινδύνους του χειμώνα. Οι χειμερινές καταιγίδες μπορούν να καταρρίψουν δέντρα ή ακόμα και κατασκευές, αλλά υπάρχουν και σιωπηλοί κίνδυνοι. Για παράδειγμα, όταν το νερό παγώνει, διαστέλλεται με μεγάλη δύναμη. Η αποτροπή του σπιτιού σας από αυτό το είδος ζημιάς είναι αυτό που καταλήγει. Υποθέτοντας ότι έχετε τη σωστή ασφάλιση ιδιοκτήτη σπιτιού, δείτε πώς να ξεκινήσετε.

1. Μονώστε τους σωλήνες σας

Προστατέψτε τους σωλήνες σας: Μονώστε τους σωλήνες σε μη θερμαινόμενους χώρους για να μην παγώσουν και να σκάσουν. Αποσυνδέστε και αδειάστε τους εύκαμπτους σωλήνες εξωτερικού χώρου και κλείστε την παροχή νερού στις εξωτερικές βρύσες.

Οι σωλήνες νερού σας δεν είναι αρκετά ισχυροί για να αντέξουν τη μετάβαση από υγρό νερό σε πάγο. Το νερό διαστέλλεται όταν παγώνει με τρομερή δύναμη που μπορεί να εξουδετερώσει τους περισσότερους σωλήνες κατοικιών. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να τα μονώσετε, ειδικά στα πιο ευαίσθητα σημεία τους, που είναι έξω και κοντά σε αυτό.

Τυλίξτε τους σωλήνες σας με μόνωση εάν βρίσκονται σε απόσταση 5 ποδιών από το θεμέλιο σας, από εξωτερικούς τοίχους ή εάν βρίσκονται έξω από το σπίτι σας, καθώς αυτές οι περιοχές θα έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στα στοιχεία. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτή η μόνωση είναι εξαιρετικά φθηνή και θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια και δεν θα διακόψει τη χρήση του νερού σας.

Πηγαίνετε στο κατάστημα υλικού και πάρτε λίγη μόνωση αφρού (θα μοιάζει με ζυμαρικά πισίνας) και τυλίξτε τις περιοχές που το χρειάζονται περισσότερο για να μην παγώσουν.

Επόμενο, για να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό κοινής ωφέλειας, θα πρέπει επίσης να μονώσετε τον θερμοσίφωνό σας. Η αναδίπλωση θα βοηθήσει το νερό σας να ζεσταθεί πιο γρήγορα, θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε ζεστό νερό όταν το χρειάζεστε.

Οτιδήποτε άλλο περιέχει υγρό νερό κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών θα πρέπει να ξεχειμωνιάζεται αφαιρώντας το νερό και αποθηκεύοντάς το μακριά. Αυτό περιλαμβάνει σωλήνες κήπου και συστήματα άρδευσης.

2. Αλλάξτε τα φίλτρα φούρνου

Αυτό θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει μια περιουσία για τον φούρνο και τον λογαριασμό κοινής ωφέλειας και θα βελτιώσει επίσης την απόδοση του συστήματος θέρμανσης σας. Η αλλαγή του φίλτρου είναι εύκολη, οικονομικά αποδοτική και χρειάζεται να γίνεται μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο.

3. Σκουπίστε την Καμινάδα

Όταν πολλή στάχτη, χόβολα, φύλλα και άλλα υλικά φράξουν το τζάκι σας, ενέχει κίνδυνο πυρκαγιάς στην καμινάδα. Θα μπορούσε επίσης να αποτρέψει την έξοδο καπνού από την καμινάδα, που σημαίνει ότι θα εισέλθει μόνο στο σπίτι σας. Θα πρέπει να σκουπίζετε την καμινάδα σας μία φορά το χρόνο για να μην συμβεί αυτό.

4. Ελέγξτε τη στέγη σας

Ελέγξτε τη στέγη και τις υδρορροές σας: Καθαρίστε τυχόν φύλλα ή υπολείμματα από τις υδρορροές και τις υδρορροές σας για να αποτρέψετε τα φράγματα πάγου, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν την αναρρόφηση του νερού και να καταστρέψουν τη στέγη σας. Βεβαιωθείτε ότι η οροφή σας είναι σε καλή κατάσταση και επιδιορθώστε τυχόν κατεστραμμένους έρπητα ζωστήρα ή που αναβοσβήνουν.

Η πρόσληψη ενός επιθεωρητή στέγης είναι μια εξαιρετική ιδέα, αλλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα, τουλάχιστον δώστε του μια λεπτομερή ματιά ενώ καθαρίζετε τα φύλλα από τις υδρορροές σας. Σηκωθείτε στην ταράτσα (με ασφάλεια) και ψάξτε για τυχόν ανωμαλίες. Αν δείτε οτιδήποτε σας απασχολεί, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία.

Το πρόσθετο βάρος που προσθέτει το χιόνι στην οροφή σας την θέτει σε συμβιβαστική θέση που μπορεί να οδηγήσει σε φθορά, διαρροές ή κατάρρευση. Η αντικατάσταση μιας νέας στέγης μπορεί να κοστίσει πάνω από 10.000 $. Μην υποτιμάτε τη σημασία της επιθεώρησης στο σπίτι.

5. Περιστρέψτε τους ανεμιστήρες οροφής

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτό το κόλπο, είναι πολύ βολικό! Η θερμότητα ανεβαίνει φυσικά προς την οροφή, επομένως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εάν οι ανεμιστήρες οροφής σας περιστρέφονται προς τα πίσω, θα σπρώχνουν απαλά τον ψυχρό αέρα προς τα πάνω, αναγκάζοντας τον θερμαινόμενο αέρα να επιστρέψει στο πάτωμα.

Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο κόλπο αν έχετε ψηλά ταβάνια, καθώς μπορεί να είναι πολύ σπάταλο να ζεστάνετε μεγάλους χώρους όταν όλα πάνε στην κορυφή.

6. Ελέγξτε το Σύστημα Θέρμανσής σας

Επιθεωρήστε και καθαρίστε το σύστημα θέρμανσης: Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης είναι σε καλή κατάσταση πριν από τη χειμερινή περίοδο. Ζητήστε από έναν επαγγελματία να ελέγξει και να καθαρίσει τον κλίβανο ή την αντλία θερμότητας και αντικαταστήστε το φίλτρο αέρα.

Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί στα βέλτιστα επίπεδα. Δεν θέλετε να ανακαλύψετε ότι δεν λειτουργεί την πρώτη ημέρα κάτω από το μηδέν της σεζόν, οπότε αν θέλετε να ελέγξετε εκ των προτέρων, ανοίξτε μερικά παράθυρα, ενεργοποιήστε το και ελέγξτε κάθε πρίζα για να δείτε την απόδοση τους .

Ποτέ χρησιμοποιήστε τον φούρνο σας ως εφεδρική, αυτοσχέδια θερμάστρα. Είναι πολύ επικίνδυνο ως κίνδυνος πυρκαγιάς και μονοξειδίου του άνθρακα, επομένως μην το χρησιμοποιείτε ως θερμαντήρα και μην το αφήνετε ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

7. Ελέγξτε τους ανιχνευτές σας

Οι ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα είναι σημαντικοί όλο το χρόνο, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όταν λειτουργείτε το τζάκι σας ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θέρμανσης, διατρέχετε τον κίνδυνο τόσο να ανάψετε φωτιά όσο και να παγιδεύσετε μονοξείδιο του άνθρακα στο σπίτι σας.

Ακόμα κι αν αντικαταστήσατε την μπαταρία του ανιχνευτή καπνού, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε πριν από τους χειμερινούς μήνες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να σηκωθείτε στη μέση μιας παγωμένης νύχτας επειδή ο συναγερμός καπνού σας εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα για να σας πει ότι χρειάζεται μια νέα μπαταρία.

Θυμάμαι, σχεδόν 50.000 πυρκαγιές προκαλούνται κάθε χρόνο λόγω συστημάτων θέρμανσης. Ατυχήματα συμβαίνουν, αλλά δεν θέλεις να σου κοστίσουν τη ζωή.

7. Κοιτάξτε έξω

Οι χειμερινές καταιγίδες στη Μασαχουσέτη μπορεί να γίνουν βάναυσες, και όλοι έχουμε δει πεσμένα δέντρα να σκουπίζουν το δρόμο. Μην ξεγελιέστε. Χτύπησαν και σπίτια.

Ρίξτε μια ματιά για τυχόν κλαδιά ή δέντρα που πεθαίνουν που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον φράχτη ή άλλη πολύτιμη περιουσία σας. Ο έντονος άνεμος θα μπορούσε να βγάλει εύκολα ένα δέντρο που πεθαίνει, οπότε αν δείτε κάτι, κόψτε το μόνοι σας (αν είναι εύκολο να το διορθώσετε) ή καλέστε τους επαγγελματίες.

8. Σφραγίστε διαρροές αέρα

Ελέγξτε για ρεύματα γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα και σφραγίστε τα με στεγανοποίηση ή καλαφάτισμα για να διατηρήσετε ζεστό αέρα μέσα και κρύο αέρα έξω.

Η κάλυψη των παραθύρων σας με διαφανές πλαστικό θα αποτρέψει την απώλεια θερμότητας, αλλά ακόμη και η σφράγιση των ρωγμών γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρα θα βοηθήσει πολύ. Το να το κάνει αυτό ένας επαγγελματίας θα αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά χρησιμοποιώντας πώματα πόρτας και μόνωση καλαφατίσματος, θα μπορούσατε να κάνετε τη μεγάλη διαφορά μόνοι σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά τους λογαριασμούς ενέργειας, όπως οπουδήποτε αλλού 10% έως 50% της απώλειας θερμότητας προέρχεται από διαρροές αέρα και θα κρατήσει επίσης ζεστό το σπίτι σας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Πώς να προετοιμαστείτε για χειμερινές διακοπές ρεύματος

Όλοι είδαμε τι συνέβη στο Τέξας πέρυσι όταν έλαβαν μια απροσδόκητη χειμερινή διακοπή ρεύματος. Αν σκέφτεστε, «Δεν είμαι από το Τέξας. Είμαστε έτοιμοι», σκεφτείτε ξανά.

Μια χειμερινή διακοπή ρεύματος θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο σπίτι σας και θα μπορούσε ακόμη και να σας σκοτώσει αν δεν είστε προετοιμασμένοι. Φυσικά, θέλετε να ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα για να αποτρέψετε την απώλεια θερμότητας, τις εκρήξεις σωλήνων και τη δομική ζημιά, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά βήματα για να προστατευτείτε από διακοπή ρεύματος.

Διατηρήστε τα ζεστά ρούχα διαθέσιμα

Εάν έχετε ζήσει στη Νέα Αγγλία καθ ‚όλη τη διάρκεια της ζωής σας, πιθανότατα έχετε πολλά ζεστά ρούχα. Εάν είστε νέοι στην περιοχή, ήρθε η ώρα να κάνετε την επένδυση και να τα κρατήσετε στη διάθεσή σας.

Εάν φέρνετε τα ρούχα σας σε ένα πλυντήριο, δεν έχετε αρκετό χειμερινό εξοπλισμό ή απλά βασίζεστε στη ζέστη και ένα χοντρό φούτερ για να σας βγάλουν πέρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν ρούχα στη διάθεσή σας κατά τους χειμερινούς μήνες. Θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας.

Αυτό σημαίνει ένα χοντρό χειμωνιάτικο σακάκι, κουβέρτες και παντελόνι. Εάν ξεμείνετε από επιλογές για τη θέρμανση του σπιτιού σας, είναι σημαντικό να έχετε επιλογές για να διατηρήσετε τη θερμότητα του σώματός σας. Αν προετοιμάζεσαι για το χειρότερο και δεν έρχεται ποτέ, τουλάχιστον ήσουν προετοιμασμένος για αυτό.

Απόθεμα σε προμήθειες

Προμηθευτείτε χειμερινές προμήθειες: Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμο απόθεμα αλατιού ή άμμου για χρήση σε πεζοδρόμια και δρόμους για να αποφύγετε γλιστρήματα και πτώσεις. Κρατήστε ένα χειμερινό κιτ έκτακτης ανάγκης στο αυτοκίνητό σας με κουβέρτες, φακό και άλλα βασικά αντικείμενα σε περίπτωση που κολλήσετε.

Έχοντας μια μεγάλη ποικιλία από μη αλλοιώσιμα τρόφιμα, πόσιμο νερό και προμήθειες πρώτων βοηθειών θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας σε αυτές τις καταστάσεις. Έχετε αυτά τα αντικείμενα έτοιμα και μην τα χρησιμοποιείτε εκτός και αν χρειαστεί, και πάντα να τα αντικαθιστάτε όταν το κάνετε. Μερικές εξαιρετικές αγορές που μπορείτε να προμηθευτείτε τόσο για ασφάλεια όσο και για άνεση είναι:

  • Υδατάνθρακες – Βρώμη, ρύζι, ζυμαρικά ή κινόα.
  • Πρωτεΐνη – Κρέατος σε σκόνη, σπαστό ή κονσέρβα.
  • Κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά – Η ποικιλία είναι καλή.
  • Πόσιμο νερό
  • φακός – Με εφεδρικές μπαταρίες
  • Σαπούνι
  • Χαρτί υγείας
  • Χαρτοπετσέτες
  • Ιατρικές προμήθειες -Πρώτες βοήθειες, κορδέλες, γάζες και πολλά άλλα.

Αυτή είναι μια καλή αρχή. Για πόσιμο νερό, είναι καλύτερο να έχετε διαθέσιμα τουλάχιστον 10 γαλόνια. Εάν οι σωλήνες σας είναι παγωμένοι ή αν δεν έχετε πρόσβαση σε καθαρό νερό βρύσης, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιείτε πολλά γαλόνια από αυτό την ημέρα, επομένως είναι σημαντικό να έχετε αξία λίγων ημερών (ανά άτομο).

Οι φορητοί φορτιστές είναι μια άλλη μεγάλη επένδυση για να κρατάτε τα τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά σας φορτισμένα. Διατηρήστε τα φορτισμένα πάντα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και χρησιμοποιήστε τα μόνο όπως χρειάζεται.

Θυμηθείτε, το τρέξιμο στο κατάστημα κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις καταιγίδες μπορεί να μην είναι δυνατό, και ακόμα κι αν το διαχειριστείτε, οι προμήθειες πιθανότατα θα είναι αραιές. Αν έχετε δει ποτέ αγοραστές στη Μασαχουσέτη την ημέρα πριν από μια σφοδρή χιονοθύελλα, ξέρετε γιατί είναι σημαντικό να προμηθευτείτε τις προμήθειες σας νωρίς. Μπορεί να χρειαστείτε πολλές άλλες προμήθειες, αλλά αυτό θα σας κάνει να ξεκινήσετε.

Βρείτε ένα μικρότερο χώρο

Εάν έχετε ένα μικρότερο δωμάτιο μέσα στο σπίτι σας, ειδικά ένα που δεν έχει παράθυρα ή πόρτες προς τα έξω, χρησιμοποιήστε το. Φέρτε φαγητό, πόσιμο νερό, ψυχαγωγία και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε στο δωμάτιο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος για να περιορίσετε τον χρόνο που πρέπει να φύγετε από το δωμάτιο.

Η θερμότητα του σώματός σας από μόνη της θα είναι αρκετή για να θερμάνει έναν αρκετά μικρό χώρο αρκετά σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Ξεκινήστε με στρώσεις ρούχων, φέρτε μαζί σας τις απαραίτητες προμήθειες, τα κατοικίδια και τα μέλη της οικογένειάς σας και αφήστε τον χώρο να ζεσταθεί. Κλείστε το κάτω μέρος της πόρτας για να παγιδευτεί η θερμότητα στο δωμάτιο.

Εάν οι συνθήκες είναι ακραίες, δημιουργήστε έναν μικρό χώρο μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο χρησιμοποιώντας μια σκηνή ή χτίζοντας ένα κουβέρτα για να επιτρέψετε στη θερμότητα του σώματός σας να το ζεστάνει ακόμα πιο γρήγορα.

Εναλλακτικά, σε ακραίες συνθήκες, μπείτε στο αυτοκίνητό σας. Αν υποθέσουμε ότι οι δρόμοι είναι πολύ κακοί για να οδηγείτε, είναι εντάξει να αδρανείτε για λίγο και να χρησιμοποιείτε τη ζέστη στο αυτοκίνητο. Αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να φορτίσετε το τηλέφωνό σας για έκτακτες ανάγκες.

Χρησιμοποιήστε το τζάκι σας

Φυσικά, αν έχεις τζάκι και ξύλα, είσαι χρυσός. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τα καυσόξυλα σας σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία. Ωστόσο, αν έχετε τζάκι και δεν έχετε προμήθειες, βρείτε σκραπ ξύλα ή ανάβημα γύρω από το σπίτι σας. Ακόμη και μια μικρή φωτιά θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά για το δωμάτιο εάν το σφραγίσετε.

Όπως αναφέραμε, μην χρησιμοποιείτε ποτέ τον φούρνο σας για ζέστη. Εάν έχετε κουζίνα υγραερίου ή φούρνο υγραερίου, δεν πειράζει να μαγειρέψετε μαζί τους, κάτι που θα δώσει λίγη θερμότητα. Το βράσιμο μιας κατσαρόλας με νερό στη σόμπα μπορεί να προσθέσει λίγη θερμότητα και υγρασία, ενώ παρέχει επίσης ασφαλές νερό για χρήση.

Αποκτήστε μια γεννήτρια

Τέλος, μια γεννήτρια θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας, να κρατήσει το σπίτι σας ζεστό και να μην χαλάσει το φαγητό σας. Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά μια γεννήτρια, μπορεί να είναι η καλύτερη επένδυση που κάνατε στη ζωή σας και θα αποτρέψει μια καταστροφική χειμερινή καταιγίδα από το να προκαλέσει υπερβολική ζημιά σε εσάς ή την περιουσία σας.

Χωρίς αμφιβολία, μια γεννήτρια είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη μέγιστη άνεση και ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής διακοπής ρεύματος, ειδικά σε συνδυασμό με τζάκι. Αν έχετε και τα δύο, είστε έτοιμοι!

Απλώς να θυμάστε ότι μια γεννήτρια είναι σπατάλη αν δεν έχετε καύσιμα. Η βενζίνη ή το ντίζελ μπορεί να υποβαθμιστούν με την πάροδο του χρόνου, ειδικά τους πιο κρύους μήνες, επομένως μετά από μερικές εβδομάδες, χρησιμοποιήστε το κουτί για να γεμίσετε το αυτοκίνητό σας και να το ξαναγεμίσετε.

Δοκιμάστε τους ανιχνευτές καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας για να κρατάτε εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή σε περίπτωση πυρκαγιάς ή διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα.

Μείνετε ζεστοί και απολαύστε!

Τώρα που έχετε τη σωστή λίστα ελέγχου χειμερινής συντήρησης σπιτιού, μπορείτε να απολαύσετε τον χειμώνα σας με μια νέα ηρεμία και πνεύμα για την εποχή. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ δύσκολο, οπότε απλώς αφιερώστε ένα Σαββατοκύριακο προετοιμάζοντας τα χειρότερα και στη συνέχεια ελπίζετε να περάσετε τη σεζόν απολαμβάνοντας τα καλύτερα! Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία μας νέα και επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία!