Μελέτη διαπιστώνει ότι ο αισθητήρας ΗΚΓ της Apple Watch μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τα επίπεδα στρες

Μελέτη διαπιστώνει ότι ο αισθητήρας ΗΚΓ της Apple Watch μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τα επίπεδα στρες

Januar 23, 2023 0 Von admin

Κατά την εξερεύνηση του αισθητήρα ΗΚΓ του Apple Watch σε κάποιο βάθος, μια ομάδα ερευνητών είπε ότι τα δεδομένα του αισθητήρα ΗΚΓ του ρολογιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός ισχυρού και ακριβούς εργαλείου πρόβλεψης στρες.

Σύμφωνα με το MacRumors, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βατερλό με έδρα τον Καναδά ανακάλυψαν μια στενή σχέση μεταξύ των δεδομένων ΗΚΓ, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας επιτάχυνσης και επιβράδυνσης της καρδιάς, και των αναφερθέντων επιπέδων στρες των συμμετεχόντων τη στιγμή που έγιναν οι μετρήσεις, χρησιμοποιώντας το ΗΚΓ του Apple Watch Series 6. αισθητήρας.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, δημιουργήθηκαν αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης για τη δημιουργία ενός μοντέλου πρόβλεψης.

Τα μοντέλα στρες λέγεται ότι έχουν «υψηλό επίπεδο ακρίβειας», αλλά χαμηλότερη ανάκληση, ανέφερε η έκθεση.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Apple Watch έχει «υποσχόμενες» δυνατότητες πρόβλεψης άγχους και προτείνει ότι επειδή η συσκευή συλλέγει πρόσθετα δεδομένα υγείας, όπως δεδομένα ύπνου και δραστηριότητας, ακόμη περισσότερα, τα σημεία δεδομένων θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε μοντέλα άγχους για τη βελτίωση της προγνωστικής ακρίβειας.

Επιπλέον, οι ερευνητές υποθέτουν ότι το Apple Watch θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη φροντίδα της ψυχικής υγείας παρέχοντας δραστηριότητες όπως ασκήσεις αναπνοής για την αντιστάθμιση των σημάτων άγχους και την έγκαιρη ανταπόκριση σε αλλαγές στην ψυχική υγεία, πρόσθεσε η έκθεση.

Εν τω μεταξύ, μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι το Apple Watch μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση σιωπηλών καρδιακών παθήσεων.

Η μελέτη της Mayo Clinic εξηγεί ότι η καρδιακή δυσλειτουργία συχνά μένει αδιάγνωστη λόγω της ασυμπτωματικής φύσης της, που σημαίνει ότι τα άτομα με αυτήν δεν το γνωρίζουν.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι «τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα παρακολούθησης καταναλωτή που αποκτώνται σε μη κλινικά περιβάλλοντα μπορούν να αναγνωρίσουν ασθενείς με καρδιακή δυσλειτουργία».

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Τεχνικά Νέα εδώ

(Αυτή η ιστορία δεν έχει υποβληθεί σε επεξεργασία από το προσωπικό του News18 και δημοσιεύεται από μια ροή συνδικάτου ειδησεογραφικού πρακτορείου)