Μια γαστρονομική κρουαζιέρα με φορτηγίδα στη Βουργουνδία Γαλλία

Μια γαστρονομική κρουαζιέρα με φορτηγίδα στη Βουργουνδία Γαλλία

Dezember 26, 2022 0 Von admin

The Art of Living Κρουαζιέρα με φορτηγίδα στο κανάλι της Βουργουνδίας

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Γαλλία φτάνουν στο Παρίσι και τις Βερσαλλίες, αλλά λίγο άλλο. Είναι κρίμα… Ενώ η αίγλη και η λάμψη του Παρισιού είναι μεθυστική, η «πραγματική» Γαλλία μπορεί να ανακαλυφθεί μόνο έξω από τις πόλεις-κλισέ.

Στις μικρές, αγροτικές πόλεις της Γαλλίας θα βρείτε τα καλύτερα κρασιά και τυριά του κόσμου και μερικές από τις πλουσιότερες πολιτιστικές κληρονομιές στον κόσμο. Θα βρείτε καθεδρικούς ναούς που ανταγωνίζονται την Παναγία των Παρισίων σε μέγεθος… αλλά αντί να έρθετε αγκωνιές με αγκώνες με μια θάλασσα τουριστών, είναι πιθανό να είστε ένας από τους μοναδικούς επισκέπτες.

Υπάρχει μαγεία στη μικρή πόλη της Γαλλίας. Και μερικές απίστευτα όμορφες στιγμές που δεν μοιάζουν με ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ.

Και ο καλύτερος τρόπος για να βυθιστείτε στη γαστρονομική κουλτούρα της γαλλικής επαρχίας;

Κρουαζιέρα με φορτηγίδα!

Τώρα, σας ακούω… „what the h*** is a barge cruise?“.

«Είμαι φορτίο;

Χα! Δεν είσαι μόνος. Είχα τις ίδιες ερωτήσεις όταν άκουσα για πρώτη φορά για κρουαζιέρες με φορτηγίδες. Αφήστε λοιπόν αυτή την ανάρτηση ιστολογίου να σταθεί ως απόδειξη: όχι μόνο η κρουαζιέρα με φορτηγίδα είναι ένας από τους πιο μοναδικούς και συναρπαστικούς τρόπους για να «είσαι τουρίστας», αλλά είναι επίσης και μία από τις διακοπές με τη μεγαλύτερη αξία που θα μπορούσατε να κάνετε ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος σύγκριση με τη μοναδικότητα των εμπειριών.

Τι είναι λοιπόν πραγματικά μια κρουαζιέρα με φορτηγίδα;

Σκεφτείτε αυτό ως ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο στο νερό. Οι φορτηγίδες μπορούν να φιλοξενήσουν από 6 έως 12 άτομα ανάλογα με το μέγεθος και ταξιδεύουν στα τεχνητά κανάλια με εκπληκτική τελική ταχύτητα 4 mph. Και παρόλο που αυτό μπορεί να μην ακούγεται συναρπαστικό, ήταν στην πραγματικότητα ένας εξαιρετικός τρόπος να ταξιδέψετε. Επειδή η φορτηγίδα κινείται τόσο αργά, ΠΟΤΕ δεν βιώνεις ναυτία.

Μια τέτοια βελτίωση σε σχέση με τις ενοχλητικές εμπειρίες μου σε τεράστια κρουαζιερόπλοια…

Αλλά είναι οι γκουρμέ στιγμές που το κάνουν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία. Με έναν ιδιωτικό σεφ επί του σκάφους, θα έχετε τα πιο απίστευτα γεύματα πολλαπλών πιάτων που σερβίρονται απευθείας στο πλοίο. Όλα προέρχονται από τοπικά συστατικά που (στις περισσότερες περιπτώσεις) δεν εξάγονται ποτέ εκτός Γαλλίας.

Ειλικρινά δεν ήξερα τι να περιμένω από την πρώτη μου κρουαζιέρα με φορτηγίδα. Αλλά με την αυξανόμενη δημοτικότητα των κινήσεων „αργών ταξιδιών“ και της κρουαζιέρας στο ποτάμι, ήμουν περίεργος να το δοκιμάσω, έστω και μόνο επειδή είναι μια τόσο διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία.

Αυτό που δεν περίμενα ήταν πόσο θα μου άρεσε.

Το έχω ξαναπεί (δείτε το βίντεο της συνέντευξης στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης) και θα το ξαναπώ… αυτές οι κρουαζιέρες ξεκινούν έναν εθισμό. Είναι ένας όμορφος, πολύ πιο αυθεντικός τρόπος για να ταξιδέψετε στις μικρές πόλεις της Ευρώπης. Το φαγητό είναι τρελά νόστιμο, η εξυπηρέτηση απαράμιλλη και οι εκδρομές αξέχαστες.

Αλλά το καλύτερο μέρος είναι η λάμψη… η λάμψη που νιώθει η ψυχή σου από μια τόσο όμορφη, πραγματική εμπειρία. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο σαν αυτό. Και αν σκεφτείτε μόνο μία διακοπές φέτος… κάντε την κρουαζιέρα με φορτηγίδα!

Μια γαστρονομική κρουαζιέρα με φορτηγίδα στη Βουργουνδία Γαλλία