Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, εκφράζει στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ανησυχίες για τους περιορισμούς του App Store

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, εκφράζει στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ανησυχίες για τους περιορισμούς του App Store

Januar 24, 2023 0 Von admin

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Inc Tim Cook ζήτησε από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida να εξετάσει το ενδεχόμενο προστασίας των χρηστών όταν ρυθμίζει τη διανομή των εφαρμογών για smartphone, ανέφερε την Παρασκευή η Nikkei επικαλούμενη πηγές.

Η Apple έχει αντιμετωπίσει έντονο έλεγχο σχετικά με τις πρακτικές της στο App Store που χρεώνουν τέλος 30% στις πληρωμές και τις συνδρομές και δεν επιτρέπουν στα iPhone να χρησιμοποιούν εφαρμογές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων.

Ο Cook ζήτησε από την Kishida να βεβαιωθεί ότι οι κανονισμοί σχετικά με τη διανομή των εφαρμογών δεν υπονομεύουν το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών, πρόσθεσε η έκθεση.

Η Apple και το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple δήλωσε ότι είχε επενδύσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στο ιαπωνικό δίκτυο εφοδιασμού της τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς ο Κουκ επισκέφθηκε τη χώρα.

Τα έσοδα από τις επιχειρήσεις υπηρεσιών της Apple, που περιλαμβάνει το App Store, αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια και τώρα κυμαίνονται σε περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο.

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Τεχνικά Νέα εδώ

(Αυτή η ιστορία δεν έχει υποβληθεί σε επεξεργασία από το προσωπικό του News18 και δημοσιεύεται από μια ροή συνδικάτου ειδησεογραφικού πρακτορείου)