Πανδημικές ταχύτητες Υιοθέτηση ρομπότ από επιχειρήσεις « Όρια στην ανάπτυξη

Πανδημικές ταχύτητες Υιοθέτηση ρομπότ από επιχειρήσεις « Όρια στην ανάπτυξη

Februar 13, 2023 0 Von admin

Το ξέσπασμα του ιού της Γουχάν που διήρκεσε ένα χρόνο ήταν καταστροφικό για πολλούς οικονομικούς τομείς, αλλά ο αυτοματισμός βγήκε νικητής, επειδή όταν οι εργαζόμενοι αναγκάζονται από την κυβέρνηση σε φυλάκιση στο σπίτι, έξυπνες μηχανές μπορούν να παρέμβουν για να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων έχουν αναπτύξει μεγαλύτερη εκτίμηση για την ευκολία και την αξιοπιστία των σύγχρονων υποκατάστατων ρομπότ.

Ακολουθεί μια αναφορά του NBC από μερικές εβδομάδες πριν που περιλαμβάνει το νέο Boston Dynamics robot Stretchσχεδιασμένο για χρήση σε περιβάλλον αποθήκης ή όπου χρειάζεται βασική συμπεριφορά εκφόρτωσης.

Η μετακίνηση κουτιών θα ήταν κάποτε μια τέλεια δουλειά για ξένους εργαζόμενους με χαμηλή εκπαίδευση, αλλά τώρα τα ρομπότ μπορούν να κάνουν την εργασία 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να απαιτούνται διαλείμματα για μεσημεριανό γεύμα ή πληρωμές. Υπάρχουν εκατομμύρια ακόμα δουλειές όλων των ειδών που θα αυτοματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.


Έτσι, οι οικονομίες του πρώτου κόσμου δεν θα χρειάζονται άλλους μετανάστες με τριτοκοσμικές δεξιότητες, επειδή η αυτοματοποίηση έρχεται σαν γκανγκμπάστερ στο εγγύς μέλλον.

Οι κατασκευαστές αγκαλιάζουν τα ρομπότ, τον τέλειο εργαζόμενο στην πανδημίαNBC News, 8 Απριλίου 2021

Μετά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επέβαλαν απολύσεις σε εργοστάσια έντασης εργασίας, οι κατασκευαστές στράφηκαν στον αυτοματισμό, παρά το υψηλό κόστος. Τώρα, δεν πάνε πίσω.


Το νέο ρομπότ «Stretch» ​​της Boston Dynamics μπορεί να σηκώνει έως και 50 κιλά τη φορά και να μετακινεί έως και 800 κουτιά την ώρα. Η εταιρεία είπε ότι η πανδημία υπογράμμισε την αυξανόμενη ανάγκη για εργατικό δυναμικό στην αποθήκη που μόνο οι άνθρωποι δεν μπορούν να προσφέρουν.

Ο αυτοματισμός και η ψηφιοποίηση είχαν ήδη εξαπλωθεί σε περισσότερους ορόφους εργοστασίων και θέσεις εργασίας. Μετά χτύπησε η πανδημία.

«Δοκιμάστηκε με φωτιά καθώς περάσαμε από τον Covid», δήλωσε ο Mark Bulanda, εκτελεστικός πρόεδρος λύσεων αυτοματισμού για την Emerson, έναν κατασκευαστή συστημάτων που αυτοματοποιούν τις εργοστασιακές διαδικασίες.

«Όχι λόγω του Covid, αλλά επειδή η φυγή των ανθρώπων ανάγκασε την υιοθέτηση της τεχνολογίας».

Η τελευταία έκθεση για τις θέσεις εργασίας δείχνει ότι ο μεταποιητικός τομέας αναπτύχθηκε στο ταχύτερο επίπεδό του από την έναρξη της πανδημίας, σημειώνοντας άλμα κατά 50.000 θέσεις. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο λιγότεροι εργαζόμενοι στη μεταποίηση από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Το ερώτημα είναι πόσες από αυτές τις θέσεις εργασίας θα επιστρέψουν — και πόσες έχουν διαταραχθεί οριστικά από τις ψηφιακές διαδικασίες.

Από το χτύπημα της πανδημίας, οι κατασκευαστές τροφίμων αύξησαν την αυτοματοποίησή τους, επιτρέποντας στις εγκαταστάσεις να διατηρήσουν την παραγωγή ενώ τήρησαν κοινωνική απόσταση. Τα εργοστάσια ψηφιοποίησαν τα χειριστήρια των μηχανημάτων τους, ώστε να μπορούν να λειτουργούν εξ αποστάσεως από εργαζόμενους που εργάζονται από το σπίτι ή από άλλη τοποθεσία. Εγκαταστάθηκαν νέοι αισθητήρες που μπορούν να επισημάνουν ή να προβλέψουν βλάβες, επιτρέποντας στις ομάδες επιθεωρητών που λειτουργούν βάσει χρονοδιαγράμματος να περιοριστούν σε συνεργείο συντήρησης όπως απαιτείται.

Τώρα, οι κατασκευαστές ζητούν ακόμη περισσότερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα τους εν μέσω παγκόσμιας ανάκαμψης και έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Η Rockwell Automation, πάροχος λύσεων βιομηχανικού αυτοματισμού, δήλωσε ότι η ανάπτυξη είναι αυξημένη κατά 6% για το οικονομικό έτος και σημείωσε απότομη αύξηση των παραγγελιών τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Οι παραγγελίες για αυτοματοποιημένα μηχανήματα αυξάνονται κατά 30 τοις εκατό στην Eastman Machine Company, έναν κατασκευαστή με έδρα το Buffalo της Νέας Υόρκης που παράγει μηχανήματα που κόβουν εξειδικευμένα υλικά όπως ανθρακονήματα και υαλοβάμβακα, με αυξανόμενη ζήτηση για αυτοκίνητα, αεροδιαστημική και ανεμογεννήτριες. Το ανεκτέλεστο για μια νέα συσκευή εκτείνεται μέχρι τον Ιούνιο, το μεγαλύτερο στην ιστορία της εταιρείας.

«Όταν αυτοματοποιείς συστήματα, έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια», δήλωσε ο CEO Robert Stevenson. «Η επαναληψιμότητα είναι αυξημένη. Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που να το κάνουν αυτό». (Συνεχίζεται)