Πιστοποιητικό Ασφάλισης – Βασικός Οδηγός

Πιστοποιητικό Ασφάλισης – Βασικός Οδηγός

Januar 14, 2023 0 Von admin

Το πιστοποιητικό ασφάλισης (COI) είναι ένας τρόπος για την επιχείρησή σας να παρέχει γρήγορη πρόσβαση στους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας. Η παροχή στους πελάτες σας πιστοποιητικού ασφάλισης ενισχύει την εμπιστοσύνη στην επιχείρησή σας, επειδή λέει στους πελάτες σας ότι είστε ασφαλισμένοι. Ενώ ένα COI δεν προσφέρει εγγύηση για κάθε αξίωση, δείχνει ότι η εταιρεία σας αναλαμβάνει την ευθύνη.

Τι είναι το Πιστοποιητικό Ασφάλισης;

Το πιστοποιητικό ασφάλισης (COI) είναι ένα έγγραφο που συνοψίζει τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της επιχείρησής σας σε μια εύκολα αφομοιώσιμη μορφή για να παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις λεπτομέρειες της κάλυψης. Αντί να περιορίσετε μια ολόκληρη πολιτική πολλών σελίδων για να βρείτε ορισμένα σημεία πληροφοριών, το COI σας παρέχει ένα στιγμιότυπο μιας σελίδας των ζωτικών λεπτομερειών. Οι ακόλουθες βασικές πληροφορίες θα πρέπει πάντα να βρίσκονται στο COI σας:

 • Όνομα αντισυμβαλλόμενου
 • Ημερομηνία έναρξης ισχύος της πολιτικής
 • Είδος Κάλυψης
 • Όρια πολιτικής
 • Όνομα του παρόχου ασφάλισης
 • Πρόσθετοι ασφαλισμένοι (τα ονόματα άλλων μερών που προστατεύονται κατά τη διάρκεια του έργου)

Η δυνατότητα παροχής COI μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην επιχείρησή σας. Αποδεικνύει την ασφαλιστική σας κατάσταση, ενημερώνοντας τους πελάτες σας ότι είστε μια αξιόπιστη επιχείρηση. Ένα COI παρέχει επίσης γρήγορη πρόσβαση στα ασφαλιστικά στοιχεία σας όταν τα χρειάζεστε. Έτσι, εάν ανταγωνίζεστε για ένα συμβόλαιο, ο πιθανός πελάτης σας δεν θα χρειαστεί να περιμένει μέρες για να σας ενημερώσει. Το να έχετε ένα COI θα μπορούσε να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο να βρείτε δουλειά αντί για τον ανταγωνιστή σας. Επιπλέον, η προσεκτική τεκμηρίωση της αλυσίδας ασφάλισης για οποιοδήποτε έργο μειώνει την ευθύνη για την εταιρεία σας.

Τύποι COI

Ο πιο συνηθισμένος τύπος COI παρέχεται σε ένα έγγραφο που ονομάζεται ACCORD 25. Αυτό το έγγραφο διατίθεται σε ένα τυποποιημένο πρότυπο για να αντιπροσωπεύει κάθε τύπο ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Στο έντυπο ACCORD 25 αναγράφεται το όνομα του αντισυμβαλλομένου και τυχόν επιπλέον ασφαλισμένου. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι COI. Το καθένα παρέχει διαφορετικά επίπεδα προστασίας με βάση την κάλυψη που χρειάζεστε για την επιχείρησή σας.

 • Πιστοποιητικό ασφάλισης αστικής ευθύνης: Αυτό θα πρέπει να προστατεύει τον ιδιοκτήτη του έργου, τον διαχειριστή του έργου και έναν δανειστή, εάν υπάρχει. Το πιστοποιητικό ασφάλισης αστικής ευθύνης θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των ασφαλισμένων, μια περιγραφή του είδους της εργασίας που κάνετε και μια παραίτηση από την υποκατάσταση.
 • Πιστοποιητικό Ασφάλισης Αποζημίωσης Εργαζομένου: Η ασφάλιση αποζημίωσης εργαζομένων παρέχει κάλυψη στους εργαζόμενους σε περίπτωση που τραυματιστούν ενώ εργάζονται σε ένα έργο. Οι νόμοι για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και το έγγραφο πρέπει να συντάσσεται ώστε να συμμορφώνεται με τους νόμους της πολιτείας στην οποία ολοκληρώθηκε το έργο.
 • Πιστοποιητικό ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτου: Στη Μασαχουσέτη, όλοι οι οδηγοί υποχρεούνται να αγοράσουν ασφάλιση αυτοκινήτου με κάλυψη αστικής ευθύνης. Η εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί επίσης να καλύπτει υπαλλήλους που οδηγούν εταιρικά ή προσωπικά αυτοκίνητα ως μέρος της δουλειάς τους. Θα πρέπει να εξεταστεί ένα πιστοποιητικό ασφάλισης αστικής ευθύνης για να διαπιστωθεί ότι όλα τα ιδιόκτητα, μισθωμένα, μη και ενοικιαζόμενα οχήματα προστατεύονται από το συμβόλαιο.

Πώς λειτουργεί ένα πιστοποιητικό ασφάλισης για την προστασία των πελατών σας

πρόσληψη εταιρείας μετά από απόδειξη με Πιστοποιητικό Ασφάλισης

Η παροχή ενός COI μοιάζει πολύ σαν να δίνετε στους πελάτες σας ένα αντίγραφο της περίληψης πολιτικής σας. Ωστόσο, ένα COI περιλαμβάνει τον πελάτη. Εάν είστε εργολάβος τρίτου μέρους που παρέχει υπηρεσίες σε μια εταιρεία που κινδυνεύει σε περίπτωση που η εργασία σας οδηγήσει σε τραυματισμό λόγω αμέλειας, το COI σας μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να συμπεριλάβει την εταιρεία ως πρόσθετο ασφαλισμένο. Ενα επιπλέον ασφαλισμένο ορίζεται ως πρόσωπο ή οργανισμός που είναι ασφαλισμένος σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο εκτός από τον λήπτη της ασφάλισης. Αν και οι επιπλέον ασφαλισμένοι δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, θα καλύπτονται σε περίπτωση που υποβληθούν σε μήνυση.

Όταν ένας πελάτης σας προσλαμβάνει για να κάνετε μια δουλειά, μπορεί να σας ζητήσει να έχετε ένα συγκεκριμένο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης. Το πιο συνηθισμένο αίτημα είναι μια υποχρέωση. Ενώ ένα COI διαβεβαιώνει τους πελάτες σας ότι καλύπτονται σε περίπτωση αμέλειας ή αξίωσης, στην πραγματικότητα δεν αλλάζει την κάλυψή σας. Όταν ο πελάτης σας ζητά απόδειξη ασφάλισης, επικοινωνείτε απλώς με τον ασφαλιστικό σας πάροχο για να ζητήσετε COI. Θα πρέπει να λάβετε το έγγραφο γρήγορα.

Πώς να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό ασφάλισης

Όταν ένας πιθανός πελάτης σας ζητά απόδειξη ασφάλισης, γενικά περιμένουν από εσάς να προσκομίσετε πιστοποιητικό ασφάλισης. Αν και πιθανότατα έχετε ήδη ασφάλιση, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ρωτήσετε τον πελάτη σας μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις προσδοκίες του. Ο δυνητικός πελάτης σας πιθανότατα θα είναι σε θέση να εξηγήσει τις προσδοκίες του για τα ελάχιστα και τα όρια κάλυψης.

Όταν καλείτε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα με αυτές τις πληροφορίες, ο αντιπρόσωπός σας θα μπορεί να σας πει εάν το συμβόλαιό σας περιλαμβάνει ήδη την απαραίτητη κάλυψη. Εάν δεν έχετε την απαιτούμενη κάλυψη, ο ασφαλιστικός σας πράκτορας μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με έναν αναβάτη (επέκταση ή προσθήκη στην κάλυψή σας) που θα συμπληρώσουν το συμβόλαιό σας. Όταν έχετε την απαραίτητη κάλυψη, ο ασφαλιστικός σας πράκτορας θα δημιουργήσει ένα COI και θα σας στείλει το έντυπο έγγραφο. Η απόκτηση ενός είναι συμπληρωματική από τον ασφαλιστή σας.

Οι πελάτες που ζητούν COI δεν ενεργούν λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης. Σκοπός είναι η ελαχιστοποίηση των κινδύνων σε περίπτωση πιθανού προβλήματος στο μέλλον. Είναι σύνηθες οι μακροπρόθεσμοι πελάτες που έχουν συνεργαστεί με μια επιχείρηση πολλές φορές να ζητούν πάντα ένα COI. Είναι καλή πρακτική να διατηρείτε ένα αντίγραφο των COI που σχετίζονται με κάθε έργο. Η ικανότητά σας να προσκομίσετε αυτό το έγγραφο αποκαλύπτει τον συνεχή επαγγελματισμό και την αξιοπιστία σας.

Πώς να διαβάσετε το πιστοποιητικό ασφάλισής σας

Το πιστοποιητικό ασφάλισής σας παρέχει στους πελάτες σας βασικές πληροφορίες σχετικά με την ικανότητά σας να ολοκληρώσετε ένα έργο. Ως επαγγελματίας σε οποιονδήποτε κλάδο, χρειάζεστε τη δυνατότητα να μοιράζεστε αυτές τις πληροφορίες με σιγουριά με τους πελάτες σας. Εννέα τμήματα αποτελούν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε ένα πιστοποιητικό ασφάλισης. Η κατανομή των τμημάτων ενός COI μπορεί να το κάνει πιο κατανοητό.

Πιστοποιητικό Infographics Ασφάλισης
Πιστοποιητικό Infographics Ασφάλισης

1. Αποποίηση ευθύνης

Το COI σας ξεκινά με μια δήλωση αποποίησης ευθύνης για να εξηγήσει ότι το έγγραφο προορίζεται για ενημερωτικούς σκοπούς. Είναι απλώς μια αναπαράσταση της υπάρχουσας κάλυψής σας και δεν επεκτείνει ή αλλάζει τις πολιτικές σας. Η δήλωση αποποίησης ευθυνών συνεχίζει λέγοντας ότι ένα COI δεν είναι σύμβαση.

2. Παραγωγός

Ο παραγωγός του COI είναι η ασφαλιστική σας εταιρεία. Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει το όνομα του ασφαλιστικού σας παρόχου και το όνομα και τη διεύθυνση της ασφαλιστικής σας εταιρείας.

3. Ασφαλισμένος

Ως εργολάβος ή επιχείρηση, είστε ο ασφαλισμένος. Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει το νόμιμο όνομα και τη διεύθυνση της επιχείρησής σας. Εάν συμπεριλάβετε υπεργολάβους ή άλλες εταιρείες στο ασφαλιστήριό σας για προσωρινή βάση, θα αναφέρονται ως Πρόσθετοι Ασφαλισμένοι σε άλλη ενότητα του εγγράφου.

4. Ασφαλιστές που παρέχουν κάλυψη

Η ασφαλιστική κάλυψη της επιχείρησής σας πιθανότατα αποτελείται από έναν συνδυασμό πολιτικών που παρέχουν πλήρη κάλυψη. Αυτή η ενότητα παραθέτει όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε συμβόλαια. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αναφέρονται με τα αντίστοιχα γράμματα A έως F. Αυτά τα γράμματα χρησιμοποιούνται ως αναγνωριστικά όταν οι τύποι συμβολαίων παρατίθενται παρακάτω.

5. Καλύμματα

Κάθε ενότητα του COI σας περιλαμβάνει σημαντικές πληροφορίες, αλλά η ενότητα καλύψεων μπορεί να θεωρηθεί το κρέας του εγγράφου. Είναι η μεγαλύτερη ενότητα και περιγράφει τους τύπους ασφαλιστικής κάλυψης που έχετε για την επιχείρησή σας. Οι καλύψεις αναλύονται στις ακόλουθες υποενότητες.

 • INSR LTR (επιστολή ασφαλιστή): Βρίσκεται στα αριστερά του Τύπου Ασφάλισης, αυτή η στήλη θα παρέχει ένα γράμμα που αναφέρεται στη λίστα στην ενότητα Ασφαλιστές που παρέχουν κάλυψη. Για παράδειγμα, εάν το γράμμα C αναφέρεται στη λίστα, σχετίζεται με την εταιρεία που αναφέρεται στην κατηγορία C στην ενότητα «Ασφαλιστές».
 • Είδος Ασφάλισης: Αυτό απλώς παραθέτει τον τύπο κάλυψης που περιλαμβάνει το συμβόλαιο, όπως γενική ασφάλιση ευθύνης ή ασφάλιση περιουσίας.
 • ADD’L INSRD (Επιπλέον Ασφαλισμένος): Αυτή η στήλη θα αναφέρει ένα Χ εάν το άτομο που καλύπτεται από το COI είναι επιπλέον ασφαλισμένος στο συμβόλαιο.
 • SUBR WVD (Απαιρείται η υποκατάσταση): Αυτή η στήλη θα αναφέρει ένα Χ εάν ο κάτοχος του πιστοποιητικού (συνήθως ο πελάτης) αρνηθεί το δικαίωμα της ασφαλιστικής εταιρείας να ασκήσει νόμιμη δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό ισχύει ακόμη και όταν ο κάτοχος του πιστοποιητικού είναι άμεσα υπεύθυνος για τις ζημιές.
 • Αριθμός πολιτικής: Ο ατομικός αριθμός πολιτικής σας παρατίθεται σε αυτήν τη στήλη.
 • Ημερομηνίες έναρξης ισχύος: Το Policy EFF παραθέτει την ημερομηνία έναρξης της πολιτικής. Το Policy EXP παραθέτει την ημερομηνία λήξης της πολιτικής.
 • Όρια: Η τελευταία στήλη στα δεξιά δείχνει τα όρια πολιτικής.

6. Περιγραφή Λειτουργιών

Αυτή η ενότητα καλύπτει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το έργο ή την εργασία για την οποία αποκτήθηκε το COI. Περιλαμβάνει συγκεκριμένες λειτουργίες, τοποθεσίες και αριθμούς έργων ή άλλα στοιχεία αναγνώρισης. Αναφέρει επίσης τα στοιχεία των πρόσθετων ασφαλισμένων και τις παραιτήσεις υποκατάστασης, εάν οι στήλες είναι σημειωμένες.

7. Κάτοχος Πιστοποιητικού

Ο κάτοχος του πιστοποιητικού είναι το άτομο ή η επιχείρηση που ζητά το πιστοποιητικό. Αυτό μπορεί να είναι η επιχείρησή σας, ο πελάτης σας ή άλλος οργανισμός. Το όνομα και η διεύθυνση του κατόχου του πιστοποιητικού αναφέρονται εδώ.

8. Ακύρωση

Σε περίπτωση που η πολιτική ακυρωθεί πριν από την ημερομηνία λήξης που αναφέρεται παραπάνω, ο κάτοχος του πιστοποιητικού θα ειδοποιηθεί. Αυτή η ενότητα δηλώνει απλώς τον αριθμό των ημερών πριν από την ακύρωση που θα λάβει χώρα μια τέτοια ειδοποίηση. Τριάντα ημέρες είναι στάνταρ.

9. Εξουσιοδοτημένος Αντιπρόσωπος

Η τελευταία ενότητα είναι όπου ο ασφαλιστικός σας πράκτορας εξουσιοδοτεί το έγγραφο με υπογραφή.

Η απόδειξη ασφάλισης είναι ένα κοινό αίτημα για άτομα και οργανισμούς που επιθυμούν να ολοκληρώσουν θέσεις εργασίας από ξεχωριστή επαγγελματική εταιρεία ή εργολάβο. Το να ξέρεις ότι έχεις ασφάλεια δεν αρκεί. Το να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη της επιχείρησής σας και τις λεπτομέρειες στο COI σας μπορεί να σας βοηθήσει να δείξετε τον επαγγελματισμό σας για δυνητικούς πελάτες και να αποκτήσετε δυνητικά περισσότερα έργα στο μέλλον.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κατανόηση του πιστοποιητικού ασφάλισης

Το COI μπορεί να αποδείξει ασφάλιση. Το έγγραφο στην πραγματικότητα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για τις επιχειρήσεις και τους πελάτες τους. Στο LoPriore, το μότο μας είναι ασφάλιση που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Επικοινωνήστε με τους αντιπροσώπους μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εμπορική ασφάλιση και τον τρόπο απόκτησης COI.

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Πιστοποιητικό Ασφάλισης

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός επιπλέον ασφαλισμένου και ενός κατόχου πιστοποιητικού;

Ο κάτοχος του πιστοποιητικού είναι το άτομο ή ο οργανισμός που ζήτησε απόδειξη ασφάλισης. Αυτός είναι συχνά ο πελάτης που θέλει μια εργασία να ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετοι ασφαλισμένοι είναι όσα φυσικά πρόσωπα πέραν του ασφαλισμένου θα καλύπτονται από το ασφαλιστήριο για το συγκεκριμένο έργο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει υπεργολάβους ή άλλους έκτακτους υπαλλήλους.

Πόσο κοστίζει ένα πιστοποιητικό ασφάλισης;

Τίποτα. Ένα COI έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απόδειξη της ασφαλιστικής κάλυψης που έχετε ήδη αγοράσει. Εάν δεν έχετε επαρκή κάλυψη, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε πρόσθετες πολιτικές για να ικανοποιήσετε τους όρους του πελάτη σας. Μόλις έχετε επαρκή κάλυψη, το ασφαλιστικό σας γραφείο θα σας παράσχει δωρεάν COI κατόπιν αιτήματός σας.

Ποιος χρειάζεται βεβαίωση ασφάλισης;

Οποιαδήποτε επιχείρηση ή εργολάβος ολοκληρώνει εργασίες για ένα άτομο ή οργανισμό μπορεί να χρειαστεί να παράσχει απόδειξη ασφάλισης πριν εργαστεί σε μια θέση εργασίας. Υπάρχει μια σειρά από είδη επιχειρήσεων που μπορεί να απαιτούνται για την παροχή πιστοποιητικού ασφάλισης. Οποιαδήποτε επιχείρηση όπου ένας υπάλληλος, πελάτης ή άλλη επιχείρηση θα μπορούσε να πληγωθεί ή να χάσει χρήματα μπορεί να χρειαστεί να παράσχει απόδειξη ασφάλισης με τη μορφή COI. Επιπλέον, ορισμένες επιχειρήσεις παρέχουν ένα COI με προτάσεις που υποβάλλουν για μια σύμβαση εργασίας ή όταν υποβάλλουν προσφορές για ένα έργο.

Πόσο καιρό ισχύει η βεβαίωση ασφάλισης;

Ένα COI ισχύει για τη διάρκεια του συμβολαίου, το οποίο θα αποκαλυφθεί στην ενότητα καλύψεων του COI στη στήλη Ημερομηνίες έναρξης ισχύος. Το Policy EXP δηλώνει την ημερομηνία λήξης της πολιτικής. Εάν η πολιτική ακυρωθεί νωρίς, ο κάτοχος του πιστοποιητικού θα ειδοποιηθεί για την ακύρωση.

Μπορώ να εκδόσω το δικό μου πιστοποιητικό ασφάλισης για το συμβόλαιό μου;

Όχι. Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν την εξουσία να εκδίδουν τα δικά τους πιστοποιητικά. Ωστόσο, η λήψη πιστοποιητικού από τον ασφαλιστικό σας πράκτορα είναι εύκολη. Μια απλή κλήση στον αντιπρόσωπό σας θα σας επιτρέψει να επιβεβαιώσετε ότι έχετε το κατάλληλο ποσό κάλυψης και ο αντιπρόσωπός σας θα σας στείλει το COI δωρεάν.

βίντεο YouTube