Πλήρης οδηγός Snowbird Lifestyle για αρχάριους

Πλήρης οδηγός Snowbird Lifestyle για αρχάριους

Januar 12, 2023 0 Von admin

Κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται προς τα νότια για να ξεφύγουν από το κρύο και ποιος θα μπορούσε να τους κατηγορήσει; Είτε το πιστεύεις έιτε όχι, σχεδόν ένα εκατομμύριο χιονοπούλια κατευθυνθείτε στο Sunshine State κάθε χειμώνα και θα μπορούσατε να είστε ένας από αυτούς!

Εάν σχεδιάζετε μακροπρόθεσμα ταξίδια αυτόν τον χειμώνα, υπάρχουν πολλά για τα οποία πρέπει να προετοιμαστείτε. Ευτυχώς, μπορούμε να το κάνουμε αυτό εύκολο για εσάς! Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για την προετοιμασία για τον τρόπο ζωής του snowbird φέτος.

Τι είναι ο τρόπος ζωής του Snowbird;

Τα Snowbirds είναι οι άνθρωποι που ζουν σε ψυχρότερα κλίματα στη Βόρεια Αμερική και επιλέγουν να κατευθυνθούν νότια για το χειμώνα, όπως και τα πουλιά. Συνηθισμένα παραδείγματα είναι άτομα που μεταναστεύουν από τον Καναδά στην Καραϊβική ή τη Νέα Αγγλία στη Φλόριντα.

Αυτή είναι μια κοινή πρακτική για συνταξιούχους ή ενήλικες που εργάζονται εξ αποστάσεως καθώς κουράζονται από τους σκληρούς χειμώνες στο βορρά. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο ζωής επειδή εξακολουθούν να έχουν φίλους, οικογένεια ή άλλους δεσμούς με μια περιοχή στο βορρά, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να βιώνουν τον ήλιο όλο το χρόνο.

Κορυφαίες τοποθεσίες Ταξιδεύουν τα Snowbirds για το χειμώνα

  1. Φλόριντα: Η Φλόριντα έχει μεγάλο αριθμό χιονοπτηνών, χάρη στις ζεστές θερμοκρασίες και τις άφθονες ευκαιρίες αναψυχής. Μέρη όπως το Μαϊάμι, το Φορτ Λόντερντεϊλ, το Παλμ Μπιτς και η Τάμπα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.
  2. Αριζόνα: Η Αριζόνα είναι ένας άλλος δημοφιλής προορισμός για τα χιονοπούλια, με πόλεις όπως το Φοίνιξ και το Τούσον να είναι αγαπημένες. Το ξηρό και ηλιόλουστο κλίμα της πολιτείας την καθιστά ελκυστική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το κρύο και το χιόνι.
  3. Καλιφόρνια: Η Καλιφόρνια είναι γνωστή για τον ήπιο χειμώνα της και έχει αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς για χιονοπούλια, όπως το Σαν Ντιέγκο και το Λος Άντζελες.
  4. Τέξας: Το Τέξας είναι ένας άλλος δημοφιλής προορισμός για τα χιονοπούλια, με πόλεις όπως το Όστιν, το Σαν Αντόνιο και το Κόρπους Κρίστι να είναι αγαπημένες. Οι ήπιοι χειμώνες του κράτους και η αφθονία των υπαίθριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων το καθιστούν ελκυστική επιλογή.
  5. Νεβάδα: Η Νεβάδα είναι γνωστή για το κλίμα της ερήμου, γεγονός που την καθιστά δημοφιλή χειμερινό προορισμό για τα χιονοπούλια. Το Λας Βέγκας, το Ρίνο και η λίμνη Ταχόε είναι όλες δημοφιλείς επιλογές.
  6. Μεξικό και Καραϊβική: Το Μεξικό και η Καραϊβική είναι επίσης δημοφιλείς προορισμοί για τα Snowbirds για να ξεφύγουν από το κρύο και να απολαύσουν λίγο ζεστό καιρό και ίσως καλά γήπεδα γκολφ, παραλίες και πολιτισμό.
  7. Αυτές είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι προορισμοί για να διαλέξουν τα snowbirds, ανάλογα με τις ατομικές προτιμήσεις και προτεραιότητές τους.

Λίστα ελέγχου για να χειμωνιάσετε το σπίτι σας πριν πάτε

Τώρα, αν νοικιάσετε το σπίτι σας για χειμώνα, ίσως να μην χρειαστεί να χειμωνιάσετε το σπίτι σας. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να βρεις τους κατάλληλους ενοικιαστές αυτή την εποχή του χρόνου και η εύρεση λύσης για τη διαχείριση του ακινήτου είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Αν υποθέσουμε ότι αφήνετε το σπίτι σας ακατοίκητο, είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το χειμώνα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, να εξοικονομήσετε χρήματα σε κοινόχρηστα και να αποτρέψετε μια καταστροφή ενώ λείπετε. Ακολουθεί μια γρήγορη λίστα ελέγχου για να ξεκινήσετε.

1. Προστατέψτε το νερό σας

Κλείστε το νερό στο σπίτι σας πριν φύγετε για να μην παγώσουν οι σωλήνες σας. Αυτό το απλό βήμα θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει μια περιουσία σε ζημιές. Θα πρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε το θερμοσίφωνό σας και να αδειάσετε τους σωλήνες σας τρέχοντας το νεροχύτη για μια στιγμή μετά το κλείσιμο του νερού.

Ένας παγωμένος σωλήνας ή ένας κατεστραμμένος θερμοσίφωνας θα κοστίσει χιλιάδες δολάρια σε επισκευές. Αν αφήσετε τον θερμοσίφωνό σας ανοιχτό όχι μόνο θα τον φέρει πιο κοντά στο τέλος του, αλλά θα εξαντλήσει και τον λογαριασμό κοινής ωφέλειας ενώ λείπετε.

Ακριβώς σε περίπτωση που περισσέψει νερό στους σωλήνες σας, δεν θα ήταν κακό να πιάσετε μερικούς μονωτικούς σωλήνες για να τυλίξετε τους πιο ευάλωτους σωλήνες σας, ειδικά σε απόσταση 5 ποδιών από το θεμέλιο σας ή από αυτούς έξω από το σπίτι σας.

2. Ετοιμάστε το τζάκι σας

Είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε την καπνοδόχο του τζακιού πριν φύγετε, κάτι που μπορείτε κάνε τον εαυτό σου. Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε να προσλάβετε έναν καπνοδοχοκαθαριστή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή απώλειας θερμότητας και συσσώρευσης στην καμινάδα σας.

Επίσης, δεν θα έβλαπτε να τοποθετήσετε ένα συρμάτινο πλέγμα στην κορυφή της καμινάδας σας για να αποτρέψετε τα παράσιτα από το να κυριαρχήσουν, ειδικά αν δεν βγάζετε τα υπολείμματα από την καμινάδα σας.

3. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη

Θα πρέπει να διατηρήσετε τον θερμοστάτη σας ρυθμισμένο σε τουλάχιστον 55°F (13°C), καθώς αυτό θα αποτρέψει το να παγώσουν τα πιο ευαίσθητα συστήματά σας ενώ λείπετε. Αυτό θα προστατεύσει τους σωλήνες σας μέσα στο σπίτι σας και τυχόν ξύλινα υλικά από το να υποστούν υπερβολική ζημιά σε ακραίες συνθήκες χωρίς να κοστίζουν πάρα πολύ η θέρμανση.

4. Αποτρέψτε τη μούχλα

Αφήστε τις πόρτες του πλυντηρίου πιάτων, του πλυντηρίου ρούχων και άλλων συσκευών ανοιχτές για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας σε αυτά τα υγρά, κλειστά περιβάλλοντα. Αυτό είναι ένα εύκολο βήμα που μπορεί να σας εξοικονομήσει κάποια σοβαρά χρήματα.

Θα πρέπει επίσης να αφήσετε όλες τις εσωτερικές πόρτες ανοιχτές. Αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη ροή αέρα σε όλο το σπίτι σας, η οποία μπορεί να αποτρέψει τη μούχλα. Θα επιτρέψει επίσης τη θερμότητά σας να φτάσει σε κάθε περιοχή μέσα στο σπίτι σας.

5. Ώρα για Αποσύνδεση

Αποσυνδέστε όλες τις συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένου του ψυγείου σας. Εάν φεύγετε για αρκετούς μήνες, ήρθε η ώρα να αδειάσετε το ψυγείο και την κατάψυξη και να εξοικονομήσετε χρήματα για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αποσυνδέστε και αφαιρέστε τα κλιματιστικά σας, ακόμα κι αν δεν θα επιστρέψετε μέχρι να ζεσταθεί ξανά. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να διαφύγει η ζέστη από το σπίτι σας κατά τους χειμερινούς μήνες, γεγονός που θα εξαντλήσει τον λογαριασμό σας στα κοινόχρηστα.

6. Μεταφέρετε Εξωτερικά Αναλώσιμα στο εσωτερικό

Τα έπιπλα της βεράντας, ο εξοπλισμός εξωτερικού χώρου και τυχόν συσκευές που βρίσκονται έξω θα πρέπει να μεταφερθούν σε μια εσωτερική τοποθεσία για φύλαξη. Οι σωλήνες κήπου θα πρέπει να αδειάζονται και να μετακινούνται μέσα, μαζί με τυχόν συστήματα άρδευσης.

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά και να απομακρύνονται από τα στοιχεία. Ένα υπόστεγο ή ένας αχυρώνας θα είναι εντάξει, αλλά ένα γκαράζ ή υπόγειο θα είναι καλύτερο, καθώς τείνουν να έχουν καλύτερη μόνωση.

Χλοοκοπτικά, ζιζανιοθραύστες, φυσητήρες φύλλων και άλλες εξωτερικές συσκευές που λειτουργούν με αέριο πρέπει να αφαιρεθούν από το υπάρχον αέριο (μην το πετάτε στο γκαζόν σας) και να αποθηκευτούν σε υπόστεγο ή άλλο εσωτερικό χώρο.

7. Σφραγίστε διαρροές αέρα

Αυτή είναι μια εφάπαξ επιδιόρθωση που, αν δεν την έχετε ήδη κάνει, θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Προμηθευτείτε ένα πώμα πόρτας για τις εξωτερικές μας πόρτες, χρησιμοποιήστε μονωτικό καλαφάτισμα γύρω από τα παράθυρά σας (μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το κάνετε αυτό), βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα είναι καλά κλειδωμένα και προσπαθήστε να κλείσετε τυχόν τρύπες που βρείτε.

Αυτό θα σας εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα από όσα φαντάζεστε. Οπουδήποτε από 10% έως 50% της απώλειας θερμότητας προέρχεται από διαρροές αέρα γύρω από παράθυρα και πόρτες, οπότε αν πληρώνετε για τον θερμοστάτη σας για να μην παγώσει το σπίτι σας, μην πληρώνετε υπερβολικά.

8. Πρόληψη παρασίτων

Το κλείσιμο αυτών των τρυπών κατά μήκος της πλευράς του σπιτιού σας θα αποτρέψει την είσοδο παρασίτων. Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα κατά τους ψυχρότερους μήνες, καθώς τα ποντίκια και οι αρουραίοι θα αναζητήσουν πιο ζεστό καταφύγιο. Μην κάνετε το σπίτι σας καταφύγιο για αυτούς πριν φύγετε, διαφορετικά μπορεί να επιστρέψετε σε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Το να στήνουμε παγίδες για ποντίκια, να γεμίζουμε τρύπες με ατσάλινο μαλλί και να τοποθετούμε ναφθαλίνη σε περιοχές όπου είναι πιο πιθανό να φωλιάσουν, θα βοηθήσουν πολύ. Η ναφθαλίνη λειτουργούν καλά στα τρωκτικά, καθώς μισούν τη μυρωδιά της μέντας.

Επίσης, αποφύγετε να τους αφήσετε έξω οποιαδήποτε υλικά φωλιάς. Πετάξτε παλιές εφημερίδες, κρατήστε ρούχα κρεμασμένα και μην φύγετε όποιος φαγητό έξω κατά τη διάρκεια της διαμονής σας. Αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι!

9. Επιθεωρήστε

Επιθεωρήστε το σύστημα θέρμανσης και άλλα συστήματα πριν πάτε για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν βέλτιστα και δεν ενέχουν κινδύνους. Δεν θα έβλαπτε να επιθεωρήσετε την οροφή σας απλώς για να είστε ασφαλείς, καθώς το υπερβολικό βάρος από το βαρύ χιόνι μπορεί να προκαλέσει πολύ δαπανηρή ζημιά.

Ψάξτε γύρω σας για νεκρά ή νεκρά δέντρα που βρίσκονται κοντά στα πολύτιμα αντικείμενα σας, όπως το σπίτι ή το αυτοκίνητό σας, και αφαιρέστε τα ή τα άκρα τους σε περίπτωση καταιγίδας.

Εάν ανησυχείτε για τη στέγη σας, προσλάβετε κάποιον ή ζητήστε από ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να του δώσει μια τσουγκράνα μερικές φορές κατά τη διάρκεια της αιχμής του χειμώνα. Θα μπορούσε να σας σώσει χιλιάδες. Εάν έχετε έναν γείτονα ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που κάνει check-in περιοδικά, ζητήστε του να κοιτάζει γύρω από το σπίτι για οτιδήποτε ασυνήθιστο, συμπεριλαμβανομένων μυρωδιών, ζημιών ή οτιδήποτε άλλο.

Άλλος υλικοτεχνικός σχεδιασμός

Φυσικά, αυτός ο τρόπος ζωής δεν έρχεται χωρίς θυσίες, αλλά έχει πολλά οφέλη. Δεν αγαπούν όλοι το χιόνι και πολλοί επιλέγουν να περάσουν τα χρυσά τους χρόνια στον ήλιο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε από τη λίστα σας πριν κατευθυνθείτε νότια για το χειμώνα.

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Είναι σημαντικό να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας με το ταχυδρομείο εάν πρόκειται να μείνετε μακριά από το σπίτι για αρκετούς μήνες. Μπορείτε να ζητήσετε από έναν συγγενή να ελέγξει την αλληλογραφία σας εάν χρειάζεται, αλλά εάν λαμβάνετε μηνύματα που είναι σημαντικά και χρονικά ευαίσθητα, τότε θα θέλετε άμεση πρόσβαση σε αυτό.

Εάν μένετε στις ΗΠΑ, είναι εύκολο να προωθήσετε την αλληλογραφία σας ή να αλλάξετε τη διεύθυνσή σας μόλις συμπληρώνοντας μια φόρμα με το USPS.

Εάν έχετε άλλες παραδόσεις εκτός του USPS, μην ξεχάσετε να τις αλλάξετε, ειδικά για τα απαραίτητα, όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα. Εάν έχετε τακτικές παραδόσεις από ιδιωτική εταιρεία, φροντίστε να τις ακυρώσετε.

Υπάρχει κάποια συνδρομή που λαμβάνετε που να είναι συγκεκριμένη για την τοποθεσία; Εξοικονομήστε χρήματα ακυρώνοντάς τα ή θέτοντας τα σε παύση. Αν σας αρέσει να λαμβάνετε ένα αντίγραφο του The Globe ή The Heraldείτε προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνδρομή σας μέσω διαδικτύου είτε βάλτε την σε αναμονή.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα ταξίδι που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μία ή δύο εβδομάδες, αλλά μπορεί να μην είναι εφικτό για μακροχρόνια διαμονή. Μιλήστε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο σχετικά με τις επιλογές για μακροχρόνια διαμονή.

Το πιο σημαντικό, εάν η ασφάλιση υγείας σας είναι συνδεδεμένη με την πολιτεία ή τη χώρα σας, μπορεί να δυσκολευτείτε να λάβετε κάλυψη. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο και να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψή σας πριν πάτε, καθώς αυτό είναι μια κοινή ανησυχία για τα snowbirds.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ενημερώσετε τον πάροχο ασφάλισης του ιδιοκτήτη του σπιτιού σας για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, καθώς και τον πάροχο ασφάλισης αυτοκινήτου. Εάν αφήνετε τα αυτοκίνητά σας πίσω για αρκετούς μήνες, μπορεί να μην χρειάζονται κάλυψη.

Βίζες

Ενώ οι κάτοικοι της Μασαχουσέτης που κατευθύνονται στη Φλόριντα μπορούν να μείνουν για όσο χρόνο θέλουν, τα καναδικά χιονοπούλια μπορεί να αντιμετωπίσουν μια διαφορετική πρόκληση. Αυτό θα ισχύει επίσης για οποιονδήποτε ταξιδεύει στο Μεξικό, την Καραϊβική ή οπουδήποτε εκτός της πατρίδας του.

Ο μεγαλύτερος χρόνος που μπορεί να μείνει ένα καναδικό snowbird στη Φλόριντα είναι έως και 6 μήνες με βίζα Β1 ή Β2 και θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση για άλλες χώρες στις οποίες σκοπεύετε να επισκεφτείτε ή να μείνετε.

Είναι καλύτερο να κάνετε αίτηση για αυτές τις βίζες όσο το δυνατόν νωρίτερα και να ενημερώσετε τη χώρα στην οποία θα διαμένετε για τα σχέδιά σας. Αυτό περιλαμβάνει πού θα μείνετε, τι θα κάνετε και πότε σκοπεύετε να φύγετε. Όσο πιο εκ των προτέρων είστε, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία.

Εάν το διαβατήριό σας λήγει εντός του χρόνου της διαμονής σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση ανανέωσης όσο το δυνατόν νωρίτερα για να αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις. Το σύστημα διαβατηρίων έχει υποστηριχθεί φέτος, οπότε αφιερώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να αποφύγετε επιπλοκές αργότερα.

Σχέδιο για τα υπάρχοντά σας

Παίρνετε τα πάντα μαζί σας σε μια πτήση; Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζυγίσει τις τσάντες σας και ότι μπορείτε να τις φέρετε στο αεροπλάνο. Εναλλακτικά, κανονίστε να στείλετε ή να μεταφέρετε τα υπάρχοντά σας μαζί σας.

Είτε φύγετε για 2 μήνες είτε για 6 μήνες, θα χρειαστείτε πολλά πράγματα. Η κατάστασή σας είναι ήδη επιπλωμένη; Χρειάζεστε μετακομιστές; Αυτά είναι σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να τα καταλάβετε όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Εάν αφήνετε τα περισσότερα τιμαλφή σας στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιον να ελέγχει το σπίτι σας από καιρό σε καιρό, να ενημερώνετε τους γείτονές σας για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια και, αν είναι δυνατόν, να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού για κάθε ενδεχόμενο. Αυτή η επιπλέον ηρεμία θα σας βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της απουσίας σας!

Είτε επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε σύστημα συναγερμού είτε όχι, ελέγξτε ξανά ότι τα παράθυρα και οι πόρτες σας είναι κλειδωμένα και ότι τα στόρια σας είναι κατεβασμένα και αναβαθμίστε το σύστημα κλειδώματος όπως σας ταιριάζει.

Απόλαυσε τον ήλιο!

Τώρα που έχετε τη λίστα ελέγχου σας για να προετοιμαστείτε για τον τρόπο ζωής του snowbird, είστε έτοιμοι! Βεβαιωθείτε ότι κάνετε την επιμέλειά σας, προστατεύετε το σπίτι σας και να είστε σίγουροι ότι θα είναι εκεί για εσάς όταν επιστρέψετε! Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία μας νέα και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία!