Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι λουριών για σκύλους;

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι λουριών για σκύλους;

Januar 3, 2023 0 Von admin

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι λουριών για σκύλους;

Έχετε συναντήσει ποτέ το λουρί του σκύλου σας, αναρωτιέστε τι είδους λουρί είναι; Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον σκύλο σας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις διαφορές μεταξύ τους. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ο σκύλος σας να αισθάνεται άβολα φορώντας το λουρί του. Αυτό το άρθρο αναλύει όλους τους τύπους ιμάντων για σκύλους και θα σας βοηθήσει να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τον τύπο να επιλέξετε για τον τετράποδο φίλο σας.

1. Τυπική ζώνη

Μια τυπική ζώνη είναι ο πιο βασικός τύπος λουριού και χρησιμοποιείται συνήθως για περπάτημα και ελαφριά προπόνηση. Αποτελείται από ένα λουράκι που περνάει γύρω από το στήθος του σκύλου και ένα άλλο που γυρίζει γύρω από την κοιλιά, συνδέοντας στην πλάτη.

2. Ζώνη χωρίς έλξη

Μια ζώνη χωρίς έλξη έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα σκυλιά να τραβούν το λουρί. Λειτουργεί ασκώντας ήπια πίεση στο στήθος και τους ώμους του σκύλου όταν αρχίζουν να τραβάει, κάτι που τον ενθαρρύνει να σταματήσει.

3. Βήμα-σε λουρί

Ένα λουρί για βήμα μέσα είναι εύκολο να φορεθεί και να αφαιρεθεί και είναι μια καλή επιλογή για σκύλους που είναι ανθεκτικοί στο να φορούν παραδοσιακό λουρί. Αποτελείται από δύο θηλιές στις οποίες μπαίνει ο σκύλος και στη συνέχεια η ζώνη τραβιέται προς τα πάνω και πάνω από την πλάτη.

4. Μπροστινή ζώνη με κλιπ

Μια ζώνη μπροστινού κλιπ έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει το τράβηγμα και να ανακατευθύνει την προσοχή του σκύλου πίσω στον ιδιοκτήτη. Διαθέτει κλιπ στο μπροστινό μέρος που προσαρμόζεται στο λουρί. Και, όταν ο σκύλος τραβάει, η ζώνη πιέζει το στήθος αντί για το λαιμό.

5. Κεφαλή κεφαλής

Το καπίστρι κεφαλής είναι ένας τύπος λουριού που περιστρέφεται γύρω από το κεφάλι και το ρύγχος του σκύλου. Δίνει στον ιδιοκτήτη περισσότερο έλεγχο στις κινήσεις του σκύλου και μπορεί να είναι χρήσιμο στην εκπαίδευση.

6. Πλεξούδα οχήματος

Η ζώνη οχήματος είναι ένας τύπος ζώνης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στο αυτοκίνητο. Προσαρμόζεται στη ζώνη ασφαλείας ή σε άλλο σημείο αγκύρωσης του αυτοκινήτου και εμποδίζει τον σκύλο να κινείται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση.

7. Πλεξούδα παρακολούθησης

ΕΝΑ πλεξούδα παρακολούθησης είναι ένας τύπος λουριού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους που χρησιμοποιούνται στην παρακολούθηση ή την έρευνα και τη διάσωση. Περιλαμβάνει λαβή στο πίσω μέρος για να καθοδηγείται εύκολα ο σκύλος, ενώ διαθέτει και δακτύλιο D για στερέωση λουριού παρακολούθησης.

8. Ζώνη έλκηθρου

ΕΝΑ λουρί έλκηθρου είναι ένας τύπος λουριού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους που χρησιμοποιούνται σε έλκηθρο ή καρότσια. Προσαρμόζει τον σκύλο στο έλκηθρο ή στο καρότσι και βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του βάρους, ώστε ο σκύλος να μπορεί να τραβάει πιο εύκολα.

9. Εξάρτημα σκύλου σέρβις

Το λουρί για σκύλους υπηρεσίας είναι ένας τύπος λουριού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους που παρέχουν βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι στιβαρό και άνετο και συχνά περιλαμβάνει λαβή στην πλάτη, έτσι ώστε ο σκύλος να μπορεί να καθοδηγείται εύκολα.

10. Εξάρτημα σκύλου θεραπείας

Η ζώνη θεραπείας σκύλου είναι ένας τύπος λουριού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους που παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη σε άτομα σε νοσοκομεία, γηροκομεία ή άλλα περιβάλλοντα. Συχνά έχει έντονα χρώματα και περιλαμβάνει ένα έμπλαστρο που λέει „σκύλος θεραπείας“.

11. Λεξούδα σκύλου Agility

Ένα λουρί σκύλου ευκινησίας είναι ένας τύπος λουριού που είναι ειδικά σχεδιασμένο για σκύλους που διαγωνίζονται σε δοκιμές ευκινησίας. Είναι ελαφρύ και επιτρέπει στον σκύλο να κινείται ελεύθερα, ενώ διαθέτει και λαβή στην πλάτη για να μπορεί να καθοδηγείται εύκολα ο σκύλος.

12. Εμφάνιση λουριού σκύλου

Μια παράσταση λουρί σκύλου είναι ένας τύπος λουριού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους που διαγωνίζονται σε εκθέσεις σκύλων. Είναι συχνά έντονα χρωματισμένο και διακοσμημένο με κοσμήματα ή άλλα διακοσμητικά και έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει το τρίχωμα του σκύλου.

σχετικές αναρτήσεις

Ετικέτες: λουρί σκύλου, εύκολα καθοδηγούμενο, λουρί έλξης, σκύλος σέρβις, λουρί για έλκηθρο, ειδικά σχεδιασμένο, σκύλος θεραπείας, ζώνη παρακολούθησης, λουρί οχήματος