Πολλαπλά καταστήματα BigCommerce – Τι, Γιατί και Πώς

Πολλαπλά καταστήματα BigCommerce – Τι, Γιατί και Πώς

März 5, 2023 0 Von admin

Για το σωστό είδος ηλεκτρονικού καταστήματος, οι ευκαιρίες δεν έχουν τέλος. Το έχουμε ήδη δει στην περίπτωση της Amazon. Ξεκινώντας ως μια ηλεκτρονική υπηρεσία παράδοσης βιβλίων, αυτός ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου πουλάει τώρα τα πάντα στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για τεχνολογία, οικιακά είδη ή ρούχα. Με πολλά καταστήματα και αποτελεσματική διαχείριση, η Amazon κατάφερε να φτάσει σε πρωτοφανή ύψη.

Εάν είστε ιδιοκτήτης καταστήματος BigCommerce και ονειρεύεστε το ίδιο, εδώ είναι τα καλά νέα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε πολλές βιτρίνες χρησιμοποιώντας ένα κατάστημα BigCommerce. Αναρωτιέστε πώς; Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Τι είναι τα πολλαπλά καταστήματα BigCommerce;

Το BigCommerce είναι ένα όνομα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες του κλάδου του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η πλατφόρμα παρέχει λογισμικό δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου ως υπηρεσία.

Λόγω των απαράμιλλων χαρακτηριστικών και εγκαταστάσεων της, η πλατφόρμα είναι πλέον η πρώτη επιλογή πολλών ιδιοκτητών διαδικτυακών καταστημάτων. Τα πολλαπλά καταστήματα BigCommerce είναι ένα χαρακτηριστικό που εξουσιοδοτεί τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές, επιτρέποντάς τους να το κάνουν έχουν περισσότερα από ένα ηλεκτρονικά καταστήματα από έναν μόνο λογαριασμό και πλατφόρμα.

Μπορείτε να έχετε πολλά καταστήματα στο BigCommerce;

Ναι, μπορείτε να έχετε πολλά καταστήματα στο BigCommerce με τις λειτουργίες πολλαπλών βιτρινών καταστημάτων. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους κατόχους καταστημάτων BigCommerce να έχουν έναν μόνο λογαριασμό για πολλά καταστήματα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολλαπλά διαπιστευτήρια για διαφορετικά καταστήματα.

Πώς να ρυθμίσετε τα πολλαπλά καταστήματα BigCommerce;

Η εγκατάσταση πολλών καταστημάτων BigCommerce είναι είναι δυνατή για τους συνδρομητές του προγράμματος Enterprise και μέσω της προσθήκης WordPress. Για να ξεκινήσετε τη ρύθμιση, πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό API που θα επιτρέπει την ενσωμάτωση μιας ή περισσότερων πλατφορμών WordPress.

Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη ρύθμιση των πολλαπλών καταστημάτων BigCommerce:

  • Ανοίξτε το κατάστημα BigCommerce και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους> Λογαριασμοί API αποθήκευσης> Δημιουργία λογαριασμού API.
  • Δημιουργήστε λογαριασμούς API
  • Μόλις φτάσετε στην ενότητα Δημιουργία λογαριασμού API, θα μπορείτε να δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Καταχωρίστε τα ζητούμενα στοιχεία λογαριασμού API και ορίστε τα πεδία OAuth. Πρέπει να επιλέξετε „κανένα“ για το „Περιεχόμενο ολοκλήρωσης αγοράς“ και „είσοδος“ για „Είσοδος πελατών“. Για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις, πρέπει να επιλέξετε «Τροποποίηση». Αποθηκεύστε όλες τις παρεχόμενες λεπτομέρειες.
  • Πεδίο εξουσιοδότησης
  • Στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, θα μπορείτε να δείτε το Access Token, το Client ID και το Client Secret. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι χρήσιμες για το σύνολο του WordPress. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα γίνει επίσης λήψη ενός αρχείου .txt. Αποθηκεύστε το για μελλοντική χρήση.
  • Διαπιστευτήρια Bigcommerce API
  • Τώρα, μεταβείτε στον λογαριασμό σας στο WordPress και επιλέξτε BigCommerce > Εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας API.
  • Δώστε τις λεπτομέρειες για τη διαδρομή βασικού API, το Client ID, το Client Secret και το Access Token.
  • Τώρα, επιλέξτε «Σύνδεση με χρήση διαπιστευτηρίων API. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στο κατάστημα BigCommerce να συνδεθεί με τον ιστότοπο του WordPress.

Πλεονεκτήματα της ύπαρξης πολλαπλών καταστημάτων BigCommerce

Αναρωτιέστε γιατί να έχετε πολλά καταστήματα BigCommerce; Λοιπόν, ρίξτε μια ματιά στα βασικά πλεονεκτήματα που συνοδεύουν αυτήν την πρακτική.

Βελτιώστε την εμπειρία του πελάτη

Με πολλά καταστήματα, επιτρέπετε στους πελάτες σας να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν όλα όσα χρειάζονται σε μία πλατφόρμα. Δεν χρειάζεται να αλλάζουν πλατφόρμες για διαφορετικές ανάγκες.

Ικανότητα παγκοσμιοποίησης

Με πολλά καταστήματα BigCommerce, είναι δυνατό να έχετε διαθεσιμότητα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Οι έμποροι λιανικής ηλεκτρονικού εμπορίου που στοχεύουν στην παγκόσμια αγορά θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν ρυθμίζοντας πολλά καταστήματα BigCommerce με διαφορετικό νόμισμα, πύλες πληρωμής και συμβατότητα ζώνης ώρας.

Εξερεύνηση νέων αγορών

Με πολλά καταστήματα, πρέπει να καλύψετε διαφορετικές αγορές και να μάθετε ποιο από αυτά παρέχει πιο βελτιστοποιημένες εγκαταστάσεις.

Καταστήματα πολλαπλών σημάτων

Μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα καταστήματα πολλαπλών επωνυμιών κάτω από ένα κατάστημα κλειδιών. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ηλεκτρονικά καταστήματα που αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες πώλησης.

Βελτιώστε το SEO

Οι σελίδες πολλαπλών καταστημάτων BigCommerce θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να ταξινομούν πολλές σελίδες τοποθεσιών χρησιμοποιώντας το ίδιο ερώτημα αναζήτησης καθώς οι σελίδες βρίσκονται σε διαφορετικές φόρμες. Βελτιώνει την κατάταξη SEO και κάνει το κατάστημα πιο βελτιστοποιημένο.

Επεκτασιμότητα

Εάν είστε μια παγκόσμια επωνυμία που αναζητά παγκόσμια παρουσία, είναι δυνατό με πολλά καταστήματα BigCommerce. Τέτοια καταστήματα μπορούν να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά καταστήματα βάσει τοποθεσίας και να κλιμακώσουν εύκολα το κατάστημα.

Η σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας

Αντί να έχετε διαφορετικά καταστήματα για διαφορετικές τοποθεσίες με διαφορετικές συνδρομές. Πολλά καταστήματα BigCommerce το κάνουν να συμβεί με μία συνδρομή. Ως εκ τούτου, περισσότερες οικονομίες είναι στο δρόμο σας.

Μειονεκτήματα της ύπαρξης πολλαπλών καταστημάτων BigCommerce

Παρά τα πολλαπλά και εντυπωσιακά πλεονεκτήματα, αυτή η λειτουργικότητα δεν είναι άψογη. Ακολουθούν ορισμένα προφανή μειονεκτήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με πολλά καταστήματα BigCommerce.

Δυσκολία στην ενημέρωση των πληροφοριών

Όσο περισσότερα καταστήματα έχετε να διαχειριστείτε, τόσο περισσότερα δεδομένα/πληροφορίες θα έχετε. Ο χειρισμός, η ενημέρωση και η διαχείριση ενός τόσο τεράστιου σωρού δεδομένων δεν είναι εύκολη δουλειά. Μπορεί να γίνει μια κουραστική δουλειά για πολλούς.

Διπλότυπος κατάλογος και περιεχόμενο

Η αναφορά πολλαπλών καταστημάτων BigCommerce απαιτεί ξεχωριστή δημιουργία αναφορών για διαφορετικά καταστήματα. Δεν υπάρχει ενοποιημένη επεξεργασία δεδομένων. Αυτό συχνά προκαλεί αντιγραφή δεδομένων σε καταλόγους και περιεχόμενο.

Ακριβός

Παρόλο που η λειτουργία σας απαλλάσσει από την ανάγκη να πληρώσετε διαφορετική συνδρομή για διαφορετικά καταστήματα, εξακολουθεί να είναι μια δαπανηρή υπόθεση. Είναι διαθέσιμο μόνο για συνδρομητές του προγράμματος Enterprise με προσαρμοσμένο κόστος, το οποίο δεν είναι πολύ οικονομικό – δεδομένου ότι το πρόγραμμα PRO κοστίζει 299,95 $/μήνα.

Διαχείριση δεδομένων

Για τον ίδιο λόγο, η αφθονία δεδομένων και η διαχείριση δεδομένων γίνονται δύσκολες για όλους. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για την ταξινόμηση, το φιλτράρισμα και την ανάλυση των δεδομένων.

Μάρκετινγκ πολλών καταστημάτων

Ακόμα κι αν δεν έχετε διαφορετικούς λογαριασμούς κατόχων για πολλά καταστήματα BigCommerce, θα πρέπει να έχετε μια ξεχωριστή στρατηγική μάρκετινγκ. Αυτό είναι πάρα πολύ σκληρή δουλειά για να γίνει.

Πώς να παρακολουθείτε πολλά καταστήματα BigCommerce σε ένα μόνο μέρος;

Δυστυχώς, οι πολλαπλές βιτρίνες του BigCommerce δεν παρέχουν έναν ενιαίο τρόπο παρακολούθησης των δεδομένων και παρακολούθησης της απόδοσης του ξεχωριστού καταστήματος.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια εφαρμογών και εργαλείων τρίτων που συγκεντρώνουν όλα τα δεδομένα από το κατάστημα, τα αναλύουν και σας παρουσιάζουν σε καθαρή και κατανοητή μορφή μέσω του Πίνακα ελέγχου. Υπάρχουν πολλές τέτοιες εφαρμογές που προσφέρονται. Είναι εργαλεία plug-and-play με εξαιρετικές λειτουργίες.

Εφαρμογές για τη διαχείριση πολλαπλών καταστημάτων BigCommerce

Είναι δύσκολο να αρνηθούμε το γεγονός ότι η διαχείριση πολλών καταστημάτων BigCommerce δεν είναι εύκολη δουλειά. Απαιτεί ατελείωτη προσοχή και πρόσβαση σε πληροφορίες. Χειροκίνητα, φαίνεται αδύνατο. Αυτόματα, είναι δυνατό με τη βοήθεια των εφαρμογών/εργαλείων που αναφέρονται παρακάτω.

Πολλαπλές παραγγελίες

Πολλαπλές παραγγελίες - ταμπλό

Το Multiorders είναι ένα προηγμένο εργαλείο διαχείρισης καταστημάτων BigCommerce που μπορεί να αυτοματοποιήσει τις πωλήσεις, τις αναφορές, τις παραγγελίες και το απόθεμα με μία κίνηση. Διαθέτει ένα διαισθητικό ταμπλό για να σας κρατά ενήμερους με τα δεδομένα από όλες αυτές τις πλατφόρμες.

Φέρνει όλες τις αγορές σας που βασίζονται στο BigCommerce σε μια πλατφόρμα, αυτοματοποιεί τη διαδικασία συλλογής δεδομένων και δημιουργεί αναφορές βάσει δεδομένων. Συνολικά, αξίζει να το δοκιμάσετε αν αναζητάτε ακριβή και σε πραγματικό χρόνο διαχείριση πολλών καταστημάτων BigCommerce.

είδωλα

Πίνακας οργάνων Putler

Είναι δύσκολο να ταιριάξετε με αυτό που προσφέρει η Putler όσον αφορά τη διαχείριση πολλών καταστημάτων BigCommerce. Το εργαλείο είναι μια εφαρμογή αναλυτικών πληροφοριών και ανάλυσης δεδομένων BigCommerce που βασίζεται σε AI, την οποία θα πρέπει να δοκιμάσει κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος BigCommerce. Ενσωματώνει αβίαστα παραγγελίες, πληρωμές, πωλήσεις, μάρκετινγκ και CRM πολλών καταστημάτων BigCommerce και συγκεντρώνει σχετικά δεδομένα σε ένα μέρος. Όταν έχετε όλα τα δεδομένα αποθηκευμένα, η ανάλυση και η κατανόηση γίνεται πιο εύκολη από πριν.

Το Putler είναι ένα από τα καλύτερα και πιο βασισμένα στο αποτέλεσμα προσθήκες που πρέπει να διαθέτει κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος BigCommerce για να διαχειρίζεται πολλά καταστήματα χωρίς κόπο.

SKULabs

SKULabs

Το SKULabs, το οποίο εμπιστεύονται πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα, είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο εργαλείο διαχείρισης παραγγελιών και αποθέματος πολλαπλών καταστημάτων που μπορεί να κάνει παρακολούθηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Σας επιτρέπει να συγκρίνετε την τιμή αποστολής για όλα τα καταστήματά σας και να επιλέξετε το καλύτερο. Για όλα τα καταστήματά σας, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ετικέτες με μία κίνηση. Η ακρίβειά του είναι κάτι που πρέπει να εγγυηθεί κανείς.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Putler για τα πολλαπλά καταστήματα BigCommerce

Ενώ όλα τα παραπάνω εργαλεία έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω τι κάνει το Putler απαραίτητο για κάθε ιδιοκτήτη καταστημάτων BigCommerce που διαθέτει πολλά καταστήματα BigCommerce.

Ο Putler είναι εδώ για να διορθώσει το πρόβλημα της έλλειψης ακρίβειας συγκεντρωτικών δεδομένων κατά το χειρισμό δεδομένων πολλαπλών καταστημάτων. Η αναφορά πολλαπλών καταστημάτων BigCommerce ζητά ξεχωριστή συλλογή και ανάλυση δεδομένων καταστήματος, κάτι που είναι πάρα πολύ επιπλέον δουλειά. Η Putler, χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και τον αλγόριθμο, συνδέει όλα τα δεδομένα και διευκολύνει την υποβολή αναφορών. Αυτό δεν είναι το μόνο προνόμιο που απολαμβάνετε ως διακεκριμένοι πελάτες του. Υπάρχουν πολλά.

Όλα τα καταστήματά σας BigCommerce σε ένα μέρος

Είτε έχετε δύο καταστήματα BigCommerce είτε πολλά, η Putler θα τα φέρει όλα σε ένα μέρος. Ο διαισθητικός πίνακας εργαλείων του παρουσιάζει μια καθαρή επισκόπηση όλων των καταστημάτων σας BigCommerce. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ξεχωριστούς φακέλους για τους διαφορετικούς τύπους δεδομένων. Βασικά, όλα παραμένουν τακτοποιημένα.

Φιλτράρισμα δεδομένων

Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε τα φίλτρα για να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτηση. Τα δεδομένα μπορούν να φιλτραριστούν με βάση τον ρόλο του πελάτη, την τοποθεσία, τον τύπο καταστήματος, τον πόρο δεδομένων και πολλά άλλα.

Γρήγορη αναζήτηση

Υπάρχει μια δυνατότητα γρήγορης αναζήτησης που προσφέρεται από την Putler. Με την απόκριση AI, αυτή η δυνατότητα αναζήτησης θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στα επιθυμητά δεδομένα από την εκτενή βάση δεδομένων.

Ενδιαφέρουσες ιδέες

Το Putler είναι σε θέση να συλλάβει ενδιαφέρουσες πληροφορίες όπως χαμένους πελάτες, επαναλαμβανόμενους πελάτες, πελάτες στα πρόθυρα της απόρριψης, τάσεις προϊόντων, καλύτερη στιγμή για πώληση, καλύτερες πωλήσεις και πολλά άλλα. Όταν πρόκειται να γνωρίσετε τον πελάτη με καλύτερο τρόπο, έχετε τη βοήθεια του ονόματος, του email, των διευθύνσεων και πολλών περισσότερων λεπτομερειών που καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο. Ενσωματώνεται αβίαστα με το Google Analytics και συλλαμβάνει δεδομένα και από πολλούς πόρους.

Χειρίζεται πολλές ζώνες ώρας, νομίσματα

Έχετε πολλά καταστήματα BigCommerce που λειτουργούν σε διαφορετικές ζώνες ώρας και νομίσματα; Μην στεναχωριέσαι. Η Putler είναι σε θέση να πραγματοποιεί μετατροπές νομισμάτων σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργεί αποκλειστική υποστήριξη για όλα τα είδη πυλών πληρωμής. Η μετατροπή νομίσματος είναι γρήγορη και ακριβής.

συμπέρασμα

Φαίνεται καλή ιδέα να έχετε πολλά καταστήματα BigCommerce καθώς επεκτείνει τις δυνατότητες εσόδων. Ωστόσο, η διαχείρισή τους είναι κουραστική. Με ένα προηγμένο εργαλείο διαχείρισης πολλών καταστημάτων όπως το Putler, είναι δυνατό να έχετε μια ενοποιημένη πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων για όλα τα πολυκαταστήματα BigCommerce. Μπορεί να συλλάβει δεδομένα που σχετίζονται με παραγγελίες, CRM και πολλά άλλα με πλήρη ακρίβεια. Με τη βοήθειά του, οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές μπορούν να ονειρεύονται μεγάλα όνειρα και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά πολλά καταστήματα BigCommerce.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να έχω πολλά καταστήματα στο BigCommerce;

Ναι, είναι δυνατό να κατέχετε πολλές βιτρίνες χρησιμοποιώντας ένα βασικό κατάστημα BigCommerce χρησιμοποιώντας τη λειτουργία MSF ή Multiple Storefront. Η δυνατότητα επιτρέπει στους κατόχους καταστημάτων BigCommerce να δημιουργούν διαφορετικά καταστήματα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά, ονόματα τομέα, θέματα, κατηγορίες και σειρές προϊόντων. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο με το πρόγραμμα Enterprise του BigCommerce.

Πόσα καταστήματα μπορείτε να έχετε στο BigCommerce;

Μπορεί κανείς να δημιουργήσει μόνο 5 εγγενείς βιτρίνες από 15 ακέφαλες βιτρίνες με ένα κατάστημα BigCommerce. Ακόμα κι αν ο αριθμός δεν είναι υπερβολικός, η διαχείριση αυτών των καταστημάτων είναι από μόνη της μια πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί.

Μπορώ να διαχειριστώ δύο καταστήματα χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό;

Ναι, μπορείτε να διαχειριστείτε πλήρως δύο ή περισσότερα καταστήματα BigCommerce χρησιμοποιώντας έναν μόνο λογαριασμό. Ο πρωταρχικός στόχος της δυνατότητας Multiple Storefront του BigCommerce είναι να έχει μια ενοποιημένη ταυτότητα για όλα τα καταστήματα, έτσι ώστε η διαχείριση να γίνεται ευκολότερη από πριν.