Πώς να βοηθήσετε την άγρια ​​ζωή της Αυστραλίας εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών

Πώς να βοηθήσετε την άγρια ​​ζωή της Αυστραλίας εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών

Januar 8, 2020 0 Von admin

Μέχρι τώρα πιθανότατα γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι και οι κάτοικοι ζώων της Αυστραλίας, τόσο οικόσιτα όσο και άγρια ​​είδη, έχουν καταστραφεί από μια σειρά πυρκαγιών που καταστρέφουν τη χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2019. Και από τη στιγμή που γράφω αυτήν την ανάρτηση, δεν υπάρχουν ενδείξεις για τις πυρκαγιές επιβραδύνοντας.

Εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. Όσον αφορά την άγρια ​​ζωή, υπολογίζεται ότι πάνω από μισό δισεκατομμύριο άγρια ​​ζώα χάθηκαν στις φλόγες — αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται.

Με την Αυστραλία να φιλοξενεί περισσότερα από 300 αυτόχθονα είδη – από μαρσιποφόρα όπως κοάλα, καγκουρό και βαλάμπι μέχρι θηλαστικά όπως πλατύπους και ντίνγκο – και η χώρα έχει ήδη χάσει περίπου 34 είδη και υποείδη τα τελευταία 200 χρόνια (το υψηλότερο ποσοστό απώλειας σε οποιαδήποτε περιοχή στον κόσμο), Αυτές οι πυρκαγιές είχαν ιδιαίτερα (και θα συνεχίσουν να έχουν) σημαντικό αντίκτυπο στους πληθυσμούς της άγριας ζωής της χώρας.

φάή εκείνα τα ζώα που έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τις φλόγες και τον καπνό, την καταστροφή των οικοτόπων και την τροφή και ελλείψεις νερού είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες. Εν ολίγοις, τα πράγματα είναι τόσο τραγικά που ακόμη και οι πιο αποκαρδιωτικές εικόνες δυσκολεύονται να μεταδώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης — και αυτό λέει πολλά.

Καθώς οι αφοσιωμένοι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με αυτό πρωτοφανής εθνική κρίση, Οι επιτόπιες προσπάθειες ανακούφισης, τα κέντρα διάσωσης άγριας ζωής και οι κάτοικοι της περιοχής χρειάζονται όλη τη βοήθεια που μπορούν να λάβουν, και όχι μόνο όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Εάν βρίσκεστε εκτός Αυστραλίας και θέλετε να κάνετε περισσότερα από το να διαβάζετε απλώς τους τίτλους ή/και να μοιράζεστε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν πολλάευκαιρίες να δωρίστε σε οργανισμούς στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε δωρεές σε οργανισμούς που εστιάζουν στους πυροσβέστες, το NSW Rural Fire Service (μπορείτε να κάνετε δωρεά σε συγκεκριμένες ταξιαρχίες), Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Νότια Αυστραλία (υποστηρίζει εθελοντές πυροσβέστες), Κουίνσλαντ Πυροσβεστική και Διάσωση, και το Πυροσβεστικός Σύλλογος Χώρας (υποστηρίζει τους πυροσβέστες στη Βικτώρια και τις πληγείσες κοινότητες) είναι εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσετε. Εάν θέλετε να βοηθήσετε να ταΐσετε και να παρέχετε άλλα απαραίτητα για οικογένειες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, σκεφτείτε να κάνετε μια δωρεά σε Κοινωνία του Αγίου Βικεντίου.

Για όποιον θέλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες που επικεντρώνονται στην άγρια ​​ζωή, παρακάτω είναι μια λίστα με αξιόπιστους οργανισμούς που διεξάγουν επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης πρώτης γραμμής και αυτή τη στιγμή δέχονται δωρεές.

Η μη κερδοσκοπική υπηρεσία διάσωσης άγριας ζωής Wildlife Information, Rescue and Education Service (WIRES) διασώζει και φροντίζει χιλιάδες τραυματισμένα, ορφανά και άστεγα ιθαγενή ζώα. Μπορείτε να κάνετε δωρεά στο WIRES εδώ.

Νοσοκομείο Port Macquarie Koala

Οι δωρεές στο νοσοκομείο Port Macquarie Koala θα διατεθούν για την εγκατάσταση αυτόματων σταθμών πόσιμου για άγρια ​​ζώα που αναζητούν νερό στις καμένες περιοχές της Αυστραλίας. Οι δωρεές θα υποστηρίξουν επίσης τη δημιουργία ενός προγράμματος αναπαραγωγής άγριων κοάλα, σχεδιασμένο με την ελπίδα να αντιστραφεί η απειλή εξαφάνισης του είδους. Μπορείτε να δonate στο Η σελίδα GoFundMe του Νοσοκομείου Port Macquarie Koala εδώ.

Adelaide & Hills Koala Rescue

Το Adelaide και το Hills Koala Rescue συνεργάζονται στενά με μέλη της SAVEM (South Australian Veterinary Emergency Management) που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εισέλθουν στις πυρκαγιές και φροντίζουν για ζώα, κατοικίδια ή/και άγρια ​​ζώα που έχουν παγιδευτεί στις πυρκαγιές. Μπορείτε να κάνετε δωρεά στις προσπάθειές τους μέσω ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ καμπάνιας GoFundMe.

Εάν προτιμάτε να δωρίζετε αντικείμενα αντί για χρήματα, The Rescue Collective, μια ομάδα με έδρα το Μπρίσμπεϊν, συλλέγει τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες, κλινοσκεπάσματα και πολλά άλλα — μπορείτε να δείτε τους τρέχουσα λίστα επιθυμιών στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Animal Rescue Craft Guild
(μέρος του The Rescue Collective)

Για όσους αγαπούν τη χειροτεχνία, το ράψιμο ή το πλέξιμο, μπορείτε να συνεισφέρετε στις προσπάθειες του Animal Rescue Craft Guild φτιάχνοντας κλινοσκεπάσματα, επιδέσμους, τσάντες joey και άλλα για τραυματισμένα ή ορφανά ζώα. Για να λάβετε σχέδια ραπτικής και άλλες σημαντικές πληροφορίες επισκεφθείτε το Guild’s Σελίδα στο Facebook εδώ.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το RSPCA δέχεται επίσης δωρεές. Οι προσπάθειες της οργάνωσης περιλαμβάνουν τη βοήθεια των μελών του κοινού να συγκεντρωθούν και να εκκενώσουν τα κατοικίδια και τα ζώα τους, καθώς και βοήθεια σε κέντρα εκκένωσης. Το προσωπικό τους εισέρχεται επίσης στις πληγείσες περιοχές για να διασώσει και να περιθάλψει αυτόχθονα άγρια ​​ζώα. Μπορείτε να κάνετε μια δωρεά στο RSPCA NSW εδώ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για οποιαδήποτε υποστήριξη μπορείτε να παρέχετε και, όπως πάντα, μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση ή ακόμα και τους παραπάνω συνδέσμους δωρεάς με όποιον αναζητά τρόπο να βοηθήσει.

Σας παρακαλώ να το γνωρίζετε αυτό κάθε Η συνεισφορά μετράει σε τέτοιες στιγμές, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή μπορεί να είναι για εμάς ως άτομα. Ενώνοντας μαζί μπορούμε να κάνουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά για τα άγρια ​​μέρη, τα άγρια ​​πράγματα και τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας. <3

[Cover photo courtesy of David Clode on Unsplash]