Συζήτηση για το ριζοσπαστικό σχέδιο εκτροφής καγκουρό στην Αυστραλία – Πρέπει να νομιμοποιηθεί;

Συζήτηση για το ριζοσπαστικό σχέδιο εκτροφής καγκουρό στην Αυστραλία – Πρέπει να νομιμοποιηθεί;

August 12, 2021 0 Von admin

Τα καγκουρό θα εκτρέφονταν σε όλη την Αυστραλία στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού νέου σχεδίου που οι υποστηρικτές λένε ότι θα δημιουργήσει εισόδημα για τους γαιοκτήμονες και καλύτερα αποτελέσματα για την καλή διαβίωση των ζώων. Ενώ πολλοί αγρότες πυροβολούν μακρόποδα, όπως καγκουρό και βαλάμπι, για να ανοίξουν χώρο για ζώα και καλλιέργειες, η πρόταση θα πληρώσει τους κτηνοτρόφους για να τα διατηρήσουν και να τα «διαχειριστούν».

Σε μια προσεχή εργασία, ο καθηγητής George Wilson από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας υποστηρίζει ότι η ευημερία των καγκουρό θα βελτιωνόταν εάν η διαχείριση τους γινόταν σε ιδιοκτησίες μαζί με πρόβατα και βοοειδή.

Όταν συγκρίνει τα καγκουρό με τα ζώα, ο καθηγητής Wilson υποστηρίζει ότι τρώνε λιγότερο και είναι πιο ωφέλιμοι για το περιβάλλον, και υποστηρίζει τη συνεργασία μαζί τους, αντί να τα εξαλείψουν. «Τα καγκουρό δεν παράγουν μεθάνιο. Γιατί δεν το εκμεταλλευόμαστε αυτό;». αυτός είπε. «Η ποσότητα νερού που χρειάζεται το καγκουρό την ημέρα είναι ένα κλάσμα της ποσότητας που χρειάζονται τα βοοειδή».

Σχεδιάστε να ανταλλάξετε τα καγκουρό σαν νερό

Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει στα άγρια ​​καγκουρό να «συλλέγονται» για το κρέας και το δέρμα τους ή να θανατώνονται ως λεγόμενο «παράσιτο».

Όπως όλα τα άγρια ​​ζώα στην Αυστραλία, τα καγκουρό ανήκουν στην κυβέρνηση, αλλά ο καθηγητής Wilson πιστεύει ότι θα εξυπηρετούνταν καλύτερα εάν το 90 τοις εκατό παραδίδονταν σε κτηνοτρόφους.

«Ένα ποσοστό θα περνούσε στον γαιοκτήμονα, όπως οι ζωολογικοί κήποι και άλλοι έχουν επί του παρόντος μια μορφή θητείας στα καγκουρό», είπε ο καθηγητής Wilson.

Τα καγκουρό δεν θα περιορίζονταν σε μικρά, αγχωτικά καταλύματα, αλλά θα επιτρέπονταν να περιφέρονται σε μεγάλα περιφραγμένα αγροκτήματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα ακίνητα θα κατέχουν δικαιώματα καγκουρό με παρόμοιο τρόπο με τα δικαιώματα νερού, και αυτά θα μπορούσαν να διαπραγματεύονται.

„Θεμελιωδώς ελαττωματικό“: Ο υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων κατακρίνει το σχέδιο

Ο καθηγητής Wilson υποστηρίζει ότι οι πληθυσμοί των καγκουρό παρουσιάζουν διακυμάνσεις, προκαλώντας προβλήματα καλής διαβίωσης των ζώων και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να βελτιωθούν εάν τα διαχειρίζονταν οι αγρότες.

Ενώ η ιδέα ότι ο αριθμός των καγκουρό γίνεται εκτός ελέγχου γίνεται αποδεκτή από πολλούς αγρότες, κυβερνήσεις και ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας, μια μεγάλη μερίδα υποστηρικτών της άγριας ζωής την αμφισβητεί.

Τα καγκουρό ανταγωνίζονται για περιορισμένους πόρους καθώς η ξηρασία τσιμπάει στην ενδοχώρα της Αυστραλίας.  Φωτογραφία: Mike Bowers/The Guardian
Τα καγκουρό ανταγωνίζονται για περιορισμένους πόρους καθώς η ξηρασία τσιμπάει στην ενδοχώρα της Αυστραλίας. Φωτογραφία: Mike Bowers/The Guardian

Ο βουλευτής του Animal Justice Party Mark Pearson είπε ότι η αντίληψη ότι τα καγκουρό πρέπει να θανατώνονται από τους ανθρώπους για την ευημερία τους είναι «θεμελιωδώς εσφαλμένη».

«Λοιπόν αυτά τα φτωχά καγκουρό είναι εδώ για εκατομμύρια χρόνια, και δεν έχουν βρει πώς να διαχειριστούν τους δικούς τους αριθμούς, και χρειάζονται να έρθουμε μαζί μας;» αυτός είπε.

Συγκρίνοντας την ιδέα της εκτροφής καγκουρό με τα αποτυχημένα αφρικανικά προγράμματα κυνηγιού, ο κ. Pearson είπε ότι η περιορισμένη διαχείριση για κέρδος «δεν ήταν προς το συμφέρον της προστασίας του είδους».

«Βασικά θα κατευθυνόσουν προς την έννοια του κυνηγιού σε κονσέρβα», είπε.

«Εκεί εκτρέφετε και κρατάτε αιχμάλωτα ζώα και στη συνέχεια τα απελευθερώνετε ή επιτρέπετε σε σκοπευτές να έρθουν στην ιδιοκτησία και να σκοτώσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό.

«Οι αγρότες πρέπει να εκπαιδεύονται με τρόπους που να ζουν αρμονικά με αυτά τα ζώα».

Περίφραξη αποκλεισμού που συνδέεται με ανησυχίες για την καλή διαβίωση των ζώων

Ενώ οι υποστηρικτές της συγκομιδής καγκουρό και οι ακτιβιστές για την καλή διαβίωση των ζώων φαίνεται να συμφωνούν σε πολύ λίγα, ένα πράγμα για το οποίο και τα δύο στρατόπεδα εξέφρασαν ανησυχία είναι ο αντίκτυπος της αδιαπέραστης περίφραξης αποκλεισμού, που έχει απλωθεί σε τεράστιες περιοχές του Κουίνσλαντ και σε τμήματα της ΝΝΟ.

Ολόκληρες ιδιοκτησίες είναι πλέον περιφραγμένες για την προστασία των ζώων από αυτόχθονα ζώα, εμποδίζοντας τα μεταναστευτικά μονοπάτια που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Η Ένωση Βιομηχανίας Καγκουρό στην Αυστραλία, η οποία διαχειρίζεται τη συγκομιδή των ζώων σε ελεύθερη περιαγωγή, λέει ότι έχει «ανησυχίες» σχετικά με τον αντίκτυπο του συστήματος στην ευημερία της άγριας ζωής.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ομίλου Dennis King είπε στο Yahoo News Australia ότι θα ήθελε να δει μια «σωστή επιστημονική έρευνα» σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η περίφραξη αποκλεισμού επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον.

«Θα έπρεπε να καλύπτει την επίδραση όχι μόνο σε (καγκουρό)… αλλά σε όλη την εγγενή άγρια ​​ζωή μέχρι τις σαύρες και οτιδήποτε άλλο, και πώς έχει δημιουργήσει μια αποσύνδεση των παραδοσιακών μονοπατιών ανάμεσα στα οποία αυτά τα ζώα θα μετακινούνταν για να πάνε σε σημεία ποτίσματος», είπε.

«Η βιομηχανία παίρνει πολύ, πολύ σοβαρά τον ρόλο της στην καλή διαβίωση των ζώων».

Οι Αβορίγινες τρώνε καγκουρό για χιλιάδες χρόνια, οπότε αν αυτό δεν είναι βιώσιμο, δεν είμαι σίγουρος τι είναι.
Οι Αβορίγινες τρώνε καγκουρό για χιλιάδες χρόνια, οπότε αν αυτό δεν είναι βιώσιμο, δεν είμαι σίγουρος τι είναι.

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την περίφραξη αποκλεισμού εντός του κλάδου, ο καθηγητής Wilson πιστεύει ότι εάν το σχέδιό του εγκριθεί μια μέρα, τα θέματα ευημερίας θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

«Αυτό που προτείνουμε είναι ότι αυτοί οι φράχτες που περιορίζουν τις μετακινήσεις των καγκουρό θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να μετατραπούν σε περιουσιακό στοιχείο», είπε.

«Θα καθιερώσουν κάποια μορφή κηδεμονίας και ιδιοκτησίας στον πληθυσμό των καγκουρό… αυξάνοντας τις αποδόσεις που έχουν οι βοσκοί καθώς τα ζώα μετατρέπονται από παράσιτο σε αναπόσπαστο μέρος του συστήματος παραγωγής τους».

Η ευημερία καγκουρό θεωρείται από τις υπερπόντιες αγορές

Αν και ο κ. King δεν προβλέπει ότι το πλήρες σχέδιο του καθηγητή Wilson θα εγκριθεί στο άμεσο μέλλον, πιστεύει ότι η ιδέα της πληρωμής των αγροτών για τις ρίψεις που πυροβολούνται στα ακίνητά τους είναι στα χαρτιά.

„Είναι λίγο αυθόρμητο, μάλλον πρέπει να συμβεί με αυτόν τον τρόπο“, είπε.

«Εμείς στη βιομηχανία υποστηρίζουμε σίγουρα αυτή την ιδέα γιατί δίνει στους γαιοκτήμονες έναν λόγο να θέλουν να φροντίζουν τα καγκουρό και από την άποψη της καλής διαβίωσης των ζώων αυτό είναι υπέροχο».

Καθώς ο κλάδος συνεχίζει να επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, ένα σχέδιο δοκιμής αυτού του συστήματος προτάθηκε από μια εταιρεία που συνεργάζεται στενά στον κλάδο τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, αλλά το Yahoo News Australia κατανοεί ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Σε διεθνές επίπεδο, η συζήτηση συνεχίζεται για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ευημερία σχετικά με την εμπορευματοποίηση των καγκουρό στην Αυστραλία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη σφαγή άγριας ζωής στην ξηρά στον κόσμο.

Το πώς η Αυστραλία συνεχίζει να «θερίζει» καγκουρό στο μέλλον μένει να καθοριστεί.

Αυτό άρθρο του Michael Dahlstrom Δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το Yahoo.com στις 27 Ιουλίου 2021. Επικεφαλής εικόνα: Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι το κρέας καγκουρό είναι βιώσιμο και ηθικό, άλλοι έχουν αμφιβολίες. Φωτογραφία: Joe Castro/AAP


Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε τη γνώμη σας εάν πρέπει να νομιμοποιηθεί η εκτροφή καγκουρό; Ψηφίστε και αφήστε τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Φόρτωση ... Φόρτωση …

Τι μπορείς να κάνεις

Υποστηρίξτε το «Fighting for Wildlife» με δωρεά μόλις 1 $ – Χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Ευχαριστώ.


πληρωμή

Το Fighting for Wildlife υποστηρίζει εγκεκριμένους οργανισμούς διατήρησης της άγριας ζωής, οι οποίοι ξοδεύουν τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των χρημάτων που συγκεντρώνουν για την πραγματική εργασία πεδίου, αντί για τη διοίκηση και τη συγκέντρωση κεφαλαίων. Όταν κάνετε μια δωρεά, μπορείτε να ορίσετε για ποιο είδος πρωτοβουλίας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί – άγρια ​​ζωή, ωκεανοί, δάση ή κλίμα.