Συμβουλές για το χειμώνα ενός αυτοκινήτου

Συμβουλές για το χειμώνα ενός αυτοκινήτου

Januar 14, 2023 0 Von admin

Όταν μπαίνει ο χειμώνας, οι περισσότεροι προετοιμάζουν τα σπίτια τους και αλλάζουν τις ντουλάπες τους. Ωστόσο, το πώς να χειμωνιάσετε ένα αυτοκίνητο είναι μια χειμωνιάτικη αγγαρεία που συχνά παραβλέπεται. Ο κρύος αέρας, η χειμερινή βροχόπτωση και οι ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στο όχημά σας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα για να προετοιμάσετε το όχημά σας για τους κρύους μήνες που ακολουθούν και να βεβαιωθείτε ότι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να αποφύγετε βλάβη κατά τη διάρκεια επικίνδυνα κρύου καιρού.

Λάβετε αυτά τα βήματα για να βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει σε όλες τις χειμερινές σας οδηγικές ανάγκες.

1. Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας είναι σε κορυφαία φόρμα

Η ικανότητα εκκίνησης της μπαταρίας σας μειώνεται φυσικά σε κρύο καιρό. Αν και αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα εάν έχετε μια αρκετά νέα μπαταρία. Μια αδύναμη ή αποτυχημένη μπαταρία μπορεί να μην έχει αρκετή ισχύ για να ξεκινήσει το αυτοκίνητό σας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Επιθεωρήστε την μπαταρία σας για να βρείτε την ημερομηνία του κατασκευαστή. Η ετικέτα ημερομηνίας βρίσκεται συνήθως στην επάνω ή στην πίσω πλευρά της μπαταρίας. Η ημερομηνία της μπαταρίας σας μπορεί να χρησιμοποιεί έναν αριθμό ή ένα γράμμα για να αντιπροσωπεύει τον μήνα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Όταν έχετε αμφιβολίες για την ημερομηνία της μπαταρίας σας, ένας αντιπρόσωπος καταστήματος ανταλλακτικών μπορεί πιθανότατα να σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε το αυτοκόλλητό σας. Εάν η μπαταρία είναι άνω των πέντε ετών, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης. Όταν χειμωνιάσετε ένα αυτοκίνητο, αφιερώστε χρόνο για να επιθεωρήσετε τα καλώδια και τους ακροδέκτες της μπαταρίας για διάβρωση ή υπολείμματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συνδεσιμότητα.

2. Ελέγξτε τα ελαστικά σας

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, η πίεση στα ελαστικά σας μειώνεται. Η πίεση των ελαστικών αναγράφεται σε λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα (PSI) και η κατάλληλη πίεση για τα ελαστικά σας μπορεί συνήθως να βρεθεί σε ένα αυτοκόλλητο μέσα στην πόρτα του οδηγού ή στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη. Χρησιμοποιήστε ένα μετρητή για να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών σας και προσθέστε αέρα στα ελαστικά σας εάν χρειάζεται.

Όταν ξεχειμωνιάζετε ένα αυτοκίνητο, είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγχετε τον αέρα στο εφεδρικό σας ελαστικό και να το γεμίζετε αν χρειάζεται. Εναλλακτικά, εάν οδηγείτε σε πολλές συνθήκες ολισθηρότητας, ίσως είναι καλή ιδέα να αλλάξετε χειμερινά λάστιχα.

3. Ελέγξτε και αλλάξτε τα υγρά

Στην αρχή του χειμώνα, είναι σημαντικό να ελέγχετε όλα τα υγρά του αυτοκινήτου σας. Το ψυκτικό σας υγρό είναι το πιο σημαντικό όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Στις περισσότερες τοποθεσίες, συνιστάται να έχετε ισορροπία 50/50 αντιψυκτικού και νερού. Εάν περιμένετε να αντιμετωπίσετε υπερβολικό κρύο, μια αναλογία 70/30 μπορεί να είναι πιο κατάλληλη. Αφού έχετε τη σωστή ποσότητα αντιψυκτικού, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο κατόχου σας για να δείτε εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο αραιό λάδι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Πολλά σύγχρονα οχήματα χρησιμοποιούν λάδι με το ίδιο βάρος όλες τις εποχές.

Τέλος, ελέγξτε το υγρό πλυσίματος του οχήματός σας. Εάν χρησιμοποιήθηκε νερό στη δεξαμενή σας, μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στη δεξαμενή όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν. Γεμίστε το δοχείο υγρού του πλυντηρίου σας με υγρό πλυντηρίου, καθώς είναι πιθανό να υπάρχει περισσότερη βρωμιά από το δρόμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

4. Λάβετε μέτρα για να βελτιώσετε την ορατότητα

Ο χειμερινός καιρός μπορεί επίσης να σημαίνει ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας πρέπει να εργαστούν σκληρότερα. Επιπλέον, η ορατότητα είναι καθοριστική επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες σας αφήνουν λωρίδες νερού στο παρμπρίζ ή το λάστιχο στα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων δείχνει σημάδια ραγίσματος ή ακαμψίας, ήρθε η ώρα για ένα νέο σετ. Μπορείτε επίσης να τα αλλάξετε μόνοι σας ή να τα αλλάξετε από τον μηχανικό σας ή στο αγαπημένο σας κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

5. Επιθεωρήστε τις ζώνες και τους εύκαμπτους σωλήνες

Οι λαστιχένιες ζώνες και εύκαμπτοι σωλήνες γίνονται λιγότερο εύκαμπτοι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και πιο επιρρεπείς σε ρωγμές και σπασίματα. Όταν ξεχειμωνιάζετε ένα αυτοκίνητο, ελέγξτε τους ιμάντες του κινητήρα και τους εύκαμπτους σωλήνες του οχήματός σας για τυχόν ρωγμές και χαλαρότητα. Εάν δεν είστε σίγουροι για την κατάσταση αυτών των ανταλλακτικών, πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας σε έναν επαγγελματία μηχανικό για μια πιο προσεκτική επιθεώρηση και αντικατάσταση εάν χρειάζεται.

6. Καθαρίστε και κερώστε το αυτοκίνητό σας

Η βροχή, το χιόνι και το αλάτι του δρόμου μπορεί να βλάψουν το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Το συχνό πλύσιμο του οχήματός σας μπορεί να αφαιρέσει τη σκόνη και τη βρωμιά του δρόμου και να αφαιρέσει το αλάτι του δρόμου και άλλες χημικές ουσίες τακτικά. Με την αποτρίχωση του αυτοκινήτου σας με κερί πριν μπει ο χειμώνας, μπορείτε να κάνετε ευκολότερη την αφαίρεση βρωμιάς και άλλων σκουπιδιών.

Άνδρας που ελέγχει τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του κατά τη διάρκεια του χειμώνα - χειμερινές συμβουλές αυτοκινήτου.

7. Ελέγξτε την ασφαλιστική σας κάλυψη

Το χιόνι και ο πάγος μπορεί να σημαίνουν ότι ακόμη και οι πιο έμπειροι οδηγοί είναι πιο πιθανό να υποστούν ατύχημα. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι έχετε επαρκή ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου, είναι σημαντικό να μιλήσετε για τους πιθανούς κινδύνους σας με τον ανεξάρτητο ασφαλιστικό σας πράκτορα. Ρωτήστε για την τρέχουσα κάλυψή σας και εάν υπάρχουν πιθανά κενά στην κάλυψη. Εάν ανησυχείτε για το κόστος, είναι επίσης μια καλή στιγμή να ρωτήσετε για τις εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούστε.

Η ιδιαίτερη φροντίδα του αυτοκινήτου σας κατά τους χειμερινούς μήνες μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του και να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες και κακές καιρικές συνθήκες. Όπως το να προστατεύεις το σπίτι σου και τον εαυτό σου από τις χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι και το ξεχειμωνιάσιμο ενός αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικό.

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεται πραγματικά να χειμωνιάσω το αυτοκίνητό μου;

Ναί. Χειμερινές καιρικές συνθήκες και οδικές συνθήκες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο που τρέχει και οδηγεί το όχημά σας. Χωρίς τη σωστή αναλογία αντιψυκτικού, το νερό μπορεί να παγώσει στο ψυγείο σας ή σε διάφορα μέρη του κινητήρα και να προκαλέσει σημαντική ζημιά στο αυτοκίνητό σας. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το ξεχειμωνιασμό ενός αυτοκινήτου, κλείστε ραντεβού για να το φροντίσει ένας μηχανικός.

Πώς μπορώ να ξέρω αν πρέπει να αλλάξω τα υγρά μου;

Εάν συντηρείτε τακτικά το δικό σας όχημα, είναι σημαντικό να σημειώνετε τις λεπτομέρειες κάθε υπηρεσίας. Είναι επίσης καλή ιδέα να τηρείτε αρχεία σέρβις εάν έχετε τακτικά το σέρβις του αυτοκινήτου σας από επαγγελματία μηχανικό. Εάν δεν είστε σίγουροι για την αλλαγή των υγρών σας για το χειμώνα, το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να μάθετε για τα υγρά που πρέπει να τρέχει το αυτοκίνητό σας το χειμώνα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι καλύτερο να πάτε το αυτοκίνητό σας σε έναν μηχανικό για να το ελέγξει και να το επισκευάσει.

Τι αντικείμενα πρέπει να έχω σε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης για το χειμώνα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο χειμερινός καιρός μπορεί να σας αφήσει αποκλεισμένους στο δρόμο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σημαίνουν επίσης ότι η κατάσταση μπορεί γρήγορα να γίνει επικίνδυνη. Το κιτ έκτακτης ανάγκης πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Μια κουβέρτα
  • Καλώδια βραχυκύκλωσης
  • Σετ μπαλωμάτων ελαστικών
  • Ξύστρα πάγου και βούρτσα
  • Φακός
  • Φωτοβολίδες δρόμου
  • Κουτί πρώτων βοηθειών
  • Φορτιστής τηλεφώνου
  • Απορρίμματα γατών ή μαξιλαράκια έλξης

Τι μπορώ να κάνω εάν η κλειδαριά της πόρτας μου έχει παγώσει;

Η εξαναγκασμός των παγωμένων κλειδαριών πόρτας μπορεί να σπάσει τους μηχανισμούς ασφάλισης ή τα κλειδιά της πόρτας, εάν προσπαθήσετε να τα πιέσετε. Το ζεστό νερό μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα όταν η κλειδαριά παγώσει ξανά. Τα καταστήματα υλικού και τα καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων διαθέτουν επίσης σπρέι αποπάγωσης γλυκερίνης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόψυξη παγωμένων κλειδαριών.

Μπορεί το αλάτι του δρόμου να βλάψει το αυτοκίνητό μου;

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για το λιώσιμο του πάγου και του χιονιού σε δημόσιους δρόμους μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη βαφή, το μεταλλικό σώμα και το πλαίσιο του οχήματός σας. Τα άλατα του δρόμου αντιδρούν επίσης χημικά με το νερό και τον αέρα για να επιταχύνουν τη διαδικασία οξείδωσης που προκαλεί σκουριά. Για να αποφύγετε ζημιές, είναι σημαντικό να πλένετε το αυτοκίνητό σας συχνά και σχολαστικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το χειμώνα και άλλες σημαντικές συμβουλές συντήρησης αυτοκινήτου, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.