Συνελήφθη απατεώνας στο Instagram για εξαπάτηση θυμάτων με ψεύτικες κρατήσεις οικονομικών ξενοδοχείων: Αναφορά

Συνελήφθη απατεώνας στο Instagram για εξαπάτηση θυμάτων με ψεύτικες κρατήσεις οικονομικών ξενοδοχείων: Αναφορά

Februar 2, 2023 0 Von admin

Η αστυνομία του Δελχί συνέλαβε έναν 22χρονο που προσέφερε ένα δόλιο σχέδιο στο οποίο υποσχόταν οικονομικές κρατήσεις δωματίων σε ανυποψίαστα θύματα και έπαιρνε χρήματα από αυτά.

Σύμφωνα με την The Indian Express, ένας άνδρας ειδοποίησε την αστυνομία του Δελχί αφού εξαπατήθηκε για 4.900 Rs από ένα άτομο που υποσχέθηκε να κλείσει ένα οικονομικό δωμάτιο ξενοδοχείου στο ITC Fortune Hotel στο Madurai. Ο ύποπτος είχε δημοσιεύσει διαφημίσεις στο Instagram — ισχυριζόμενος ότι προσφέρει εκπτωτικές κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων σε διάφορους προορισμούς.

«Καθώς ο καταγγέλλων έπρεπε να επισκεφτεί τον Μαντουράι, επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο σχετικά με την κράτηση ξενοδοχείου στο ITC Fortune Hotel στο Μαντουράι», είπε ο Guriqbal Sidhu, DCP – Rohini, Νέο Δελχί.

Το θύμα μετέφερε 4.900 Rs στον λογαριασμό του κατηγορούμενου. «Αργότερα το θύμα πήγε στο Μαντουράι και έμαθε ότι δεν είχε κλείσει δωμάτιο ξενοδοχείου στο όνομά του», είπε ο Σιντού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει καταγραφεί υπόθεση εξαπάτησης στο Αστυνομικό Τμήμα Cyber, Ροχίνι.

Ακολουθώντας τα ίχνη των οικονομικών συναλλαγών, η αστυνομία εντόπισε τον κατηγορούμενο Yuvraj στο Zirakpur, Chandigarh. Ο Yuvraj ομολόγησε ότι έκανε ψεύτικες διαφημίσεις στο Instagram, πρόσφερε φθηνά δωμάτια ξενοδοχείων και εξαπάτησε άλλους για να στείλουν χρήματα στον λογαριασμό του.

Σε άλλη είδηση, Μια γυναίκα από τη Βομβάη εξαπατήθηκε για περισσότερα από 4.00.000 Rs από έναν χρήστη που γνώρισε στο Instagram. Υποδυόμενος την αλλοδαπή, το άτομο της υποσχέθηκε ένα iPhone και 20.000 λίρες, αλλά η γυναίκα κατέληξε να χάσει τα χρήματά της από τον απατεώνα με τη μορφή «τελών επεξεργασίας» και διάφορων χρεώσεων. Η αστυνομία της Βομβάης έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «απάτη δώρων».

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Τεχνικά Νέα εδώ