Τα παιδιά με ανοιχτά σύνορα πρόκειται να πλημμυρίσουν τα αμερικανικά σχολεία « Όρια στην ανάπτυξη

Τα παιδιά με ανοιχτά σύνορα πρόκειται να πλημμυρίσουν τα αμερικανικά σχολεία « Όρια στην ανάπτυξη

Februar 14, 2023 0 Von admin

Όλο το πρώτο μισό της Κυριακής Los Angeles Times παρουσίαζε τους αγώνες θυμάτων ξένων, τους οποίους ο Μπάιντεν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που θαυμάζουν τη διαφορετικότητα έχουν παραδεχτεί. Ο τίτλος κάτω από τη φωτογραφία γράφει Παιδιά μεταναστών που έμειναν να περιμένουν για μέρεςένα τυπικό ιστορία λυγμού των μέσων ενημέρωσης για τους παράνομους αλλοδαπούς.

Πιο ανησυχητικό κατά κάποιο τρόπο είναι το πώς το άρθρο στα δεξιά υποδεικνύει αποτυχία στη βασική εκμάθηση της γλώσσας μεταξύ ξένων ή/και Ισπανόφωνων μαθητών. Το κομμάτι παραλείπει ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες, όπως την υπηκοότητα και τον χρόνο διαμονής, και αντ‘ αυτού επικεντρώνεται στα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία.

Αλλά όταν ένας 13χρονος που «φοιτά σε σχολεία του Λος Άντζελες από το νηπιαγωγείο» και δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει αγγλικά, το πρόβλημα είναι κάτι άλλο από τον ιό.

Οι καταστάσεις σχολικής αποτυχίας που περιγράφονται είναι ανησυχητικές, ιδιαίτερα με αυτό που έρχεται σε λίγους μήνες — χιλιάδες αναλφάβητα ξένα παιδιά που γίνονται δεκτά μέσω των ανοιχτών συνόρων του Μπάιντεν θα φτάσουν και τα σχολεία θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Προηγούμενες διαφορετικές χωματερές για παιδιά αποδείχτηκαν ακριβές για τις τοπικές σχολικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, μια άλλη στρατηγική των οπαδών της διαφορετικότητας ήταν η προώθηση μιας δίγλωσσης Αμερικής που δεν ήταν ποτέ δημοφιλής στους πολίτες.

Μια διαφαινόμενη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει τα σχολεία της Αμερικής. Ας ελπίσουμε ότι ο Τύπος θα αναφέρει πώς τα παιδιά πολιτών εξαπατώνται άμεσα από τα ανοιχτά σύνορα του Μπάιντεν. Δεν πρέπει να ξεχαστούν σε όλη την κουραστική υπερβολική ανησυχία των μέσων ενημέρωσης για τα ξένα παιδιά.

ο Los Angeles Times παρεχόμενη υπόδειξη για το τι έρχεται (αναδημοσίευση από το Yahoo.com, παρακάτω):

Στην Καλιφόρνια, ένα εκατομμύριο μαθητές αγγλικών κινδυνεύουν με δυσεπίλυτη απώλεια εκπαίδευσηςτης Paloma Esquivel, LA Times4 Απριλίου 2021

Η 13χρονη κόρη της Aida Vega, η οποία φοιτά σε σχολεία του Λος Άντζελες από το νηπιαγωγείο και είναι στην όγδοη δημοτικού, εξακολουθεί να παλεύει να διαβάσει και να γράψει αγγλικά.

Η Vega έχει πιέσει εδώ και καιρό για επιπλέον βοήθεια, ώστε το παιδί της να μπορεί να μάθει τη γλώσσα. Στις αρχές του περασμένου έτους, ένιωθε σίγουρη ότι πλησίαζε μια σημαντική ανακάλυψη – οι δάσκαλοι της κόρης της είχαν ένα σχέδιο να ξεκινήσουν επιπλέον μαθήματα τον Μάρτιο.

Μετά έκλεισαν τα σχολεία. Τα φροντιστήρια ακυρώθηκαν, εκτός από μια σύντομη περίοδο κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. Η Vega λέει ότι το σχολείο της κόρης της έγινε ένας συνεχής αγώνας. Υπάρχουν μέρες που η Vega την έχει βρει δακρυσμένη δίπλα στον υπολογιστή της. Το φθινόπωρο, αφού οι δάσκαλοι είπαν ότι η κόρη της αποτύγχανε σε όλα της τα μαθήματα, η Vega άρχισε να παίρνει δουλειές καθαρίζοντας σπίτια και γραφεία για να πληρώσει 45 δολάρια την ώρα για έναν ιδιωτικό δάσκαλο. Αλλά ανησυχεί ότι η κόρη της εξακολουθεί να μένει πίσω.

«Είναι δύσκολο να βλέπεις το φως», είπε ο Vega. «Ο αντίκτυπος αυτής της περιόδου θα είναι μεγάλος. Θα είναι κακό.”

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια μαθητές στην Καλιφόρνια, σχεδόν το 20%, θεωρούνται μαθητές αγγλικών. Σχεδόν με κάθε μέτρο ακαδημαϊκής επιτυχίας – ποσοστά αποφοίτησης, προετοιμασία κολεγίου, ποσοστά εγκατάλειψης, κρατικά πρότυπα – αυτοί οι μαθητές κατατάσσονται στις ομάδες με τις χαμηλότερες επιδόσεις. Και αυτό ήταν πριν από το κλείσιμο των πανεπιστημιουπόλεων λόγω πανδημίας. Ένα χρόνο αργότερα, αυτός ο τεράστιος πληθυσμός μαθητών διατρέχει μεγάλο κίνδυνο δυσεπίλυτης εκπαιδευτικής απώλειας, είπαν οι ειδικοί.

«Είναι μια εκπαιδευτική πανδημία», δήλωσε η Μάρθα Χερνάντεθ, διευθύντρια του Californians Together, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει τους μαθητές αγγλικών. «Είχαμε ήδη ζητήματα κενού επιτευγμάτων, κενά ευκαιριών, έλλειψη πρόσβασης, έλλειψη ισότητας. Τώρα αυτό απλώς επιδεινώθηκε και θα είναι μια τεράστια πρόκληση. Θα έχει μεγάλο αντίκτυπο για πολλά, πολλά χρόνια».

Η ίδια και άλλοι ειδικοί, γονείς και εκπαιδευτικοί λένε ότι τα σχολεία πρέπει να κάνουν άμεσες και γρήγορες παρεμβάσεις για να σώσουν την εκπαίδευση των μαθητών Αγγλικών — το 80% των οποίων μιλούν ισπανικά — συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για εκείνες τις οικογένειες που επιλέγουν να συνεχίσουν στο διαδίκτυο και της παράτασης της σχολικής χρονιάς και του σχολείου ημέρες για να δοθεί επιπλέον χρόνος μάθησης.

Πληθώρα αναφορών στην Καλιφόρνια και σε ολόκληρη τη χώρα δείχνουν το τρομερό κόστος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε αυτούς τους μαθητές.

Η Unified School District του Λος Άντζελες εκπαιδεύει περίπου 120.000 μαθητές αγγλικών, ή το 20% των μαθητών της, και ανέφερε ότι την άνοιξη του 2020 λιγότεροι από τους μισούς μαθητές Αγγλικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο συμμετείχαν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κάθε εβδομάδα – ένα κενό περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με μαθητές που γνωρίζουν καλά αγγλικά.

Τον περασμένο μήνα, η περιφέρεια ανέφερε ότι το 42% των βαθμών που κέρδισαν οι μαθητές Αγγλικών στο γυμνάσιο ήταν Ds και Fs, μια αύξηση 10 ποσοστιαίων μονάδων από το προηγούμενο έτος — μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός από τους άστεγους νέους. Οι μαθητές του γυμνασίου είδαν αύξηση 12 ποσοστιαίων μονάδων στα Ds και Fs.

Και τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης αξιολόγησης του φθινοπώρου δείχνουν ότι περισσότερο από το 94% των μαθητών αγγλικών της περιφέρειας στο γυμνάσιο και στο γυμνάσιο δεν ήταν στο επίπεδο της τάξης στην ανάγνωση και στα μαθηματικά, σύμφωνα με μια έκθεση αυτή την εβδομάδα από την ομάδα υπεράσπισης Great Public Schools Now, με βάση τα δεδομένα της περιφέρειας . (Συνεχίζεται)