Τα ρομπότ συναρμολόγησης αυτοκινήτων Ford αποκτούν αναβάθμιση « Όρια στην ανάπτυξη

Τα ρομπότ συναρμολόγησης αυτοκινήτων Ford αποκτούν αναβάθμιση « Όρια στην ανάπτυξη

Februar 12, 2023 0 Von admin

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια υπονοούμενη σύμβαση μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων: οι εργαζόμενοι παρείχαν την ενέργεια και τις γνώσεις τους για να φτιάξουν πράγματα για τα οποία τους πλήρωναν οι εταιρείες. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν τους μισθούς τους για να αγοράσουν προϊόντα που κατασκευάζονταν από επιχειρήσεις. Ήταν ένας ενάρετος κύκλος που έκανε τον καπιταλισμό να λειτουργεί για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αλλά τώρα, η νέα τεχνολογία αυτοματισμού διαγράφει όλο και περισσότερο τον εργαζόμενο από την εξίσωση και οι ηγέτες της κυβέρνησης και της βιομηχανίας δεν φαίνεται καν να παρατηρούν την επερχόμενη κρίση του καπιταλισμού. Στην πραγματικότητα, ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου άνοιξε τα σύνορα στους μελλοντικούς Δημοκρατικούς ψηφοφόρους που σύντομα θα βρουν μια εξαφανισμένη αγορά για εργατικό δυναμικό χαμηλής ειδίκευσης λόγω των έξυπνων μηχανών.

Στο σύγχρονο εργοστάσιο, οι «εργάτες» είναι ειδικοί στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν υπολογιστές και όχι κλειδιά.

Μια γραμμή συναρμολόγησης αυτοκινήτων Ford στη δεκαετία του 1940 δείχνει ανθρώπους εργάτες να κατασκευάζουν τα αυτοκίνητα.

Η Ford χρησιμοποιεί επίσης τεχνητή νοημοσύνη για να επιταχύνει την παραγωγή και ένα εταιρικό βίντεο δίνει μια ματιά στο σύγχρονο εργοστασιακό περιβάλλον:

Ένα πρόσφατο άρθρο σχετικά με την αναβάθμιση των ρομπότ συναρμολόγησης αυτοκινήτων της Ford είναι μια υπενθύμιση του πόσο κεντρικές έξυπνες μηχανές έχουν γίνει στη διαδικασία παραγωγής της εταιρείας.

Τα ολοένα πιο έξυπνα ρομπότ της Ford επιταχύνουν τη γραμμή συναρμολόγησηςTechnologynews.com, 1 Μαΐου 2021


Η Ford προσθέτει τεχνητή νοημοσύνη στις γραμμές ρομποτικής συναρμολόγησης της.

Το 1913, ο Henry Ford έφερε επανάσταση στην κατασκευή αυτοκινήτων με την πρώτη κινούμενη γραμμή συναρμολόγησης, μια καινοτομία που έκανε τη συναρμολόγηση νέων οχημάτων ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, η Ford χρησιμοποιεί τώρα την τεχνητή νοημοσύνη για να κερδίσει μεγαλύτερη ταχύτητα από τις σημερινές γραμμές παραγωγής.

Σε ένα εργοστάσιο μεταφοράς Ford στη Λιβόνια, ο σταθμός όπου τα ρομπότ βοηθούν στη συναρμολόγηση των μετατροπέων ροπής περιλαμβάνει τώρα ένα σύστημα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να μάθει από προηγούμενες προσπάθειες πώς να κουνά τα κομμάτια στη θέση τους πιο αποτελεσματικά. Μέσα σε ένα μεγάλο κλουβί ασφαλείας, το ρομπότ περιστρέφεται γύρω από τα κυκλικά κομμάτια μετάλλου, το καθένα με διάμετρο περίπου ενός πιάτου, από έναν μεταφορέα και τα σχίζει μεταξύ τους.

Η Ford χρησιμοποιεί τεχνολογία από μια startup που ονομάζεται Symbio Robotics, η οποία εξετάζει τις τελευταίες εκατοντάδες προσπάθειες για να προσδιορίσει ποιες προσεγγίσεις και κινήσεις φάνηκαν να λειτουργούν καλύτερα. Ένας υπολογιστής που κάθεται ακριβώς έξω από το κλουβί δείχνει την τεχνολογία του Symbio να ανιχνεύει και να ελέγχει τους βραχίονες. Η Toyota και η Nissan χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία για να βελτιώσουν την απόδοση των γραμμών παραγωγής τους.

Η τεχνολογία επιτρέπει σε αυτό το τμήμα της γραμμής συναρμολόγησης να λειτουργεί 15 τοις εκατό πιο γρήγορα, μια σημαντική βελτίωση στην αυτοκινητοβιομηχανία όπου τα λεπτά περιθώρια κέρδους εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση της κατασκευής.

«Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι κάτι από το μέλλον», λέει ο Lon Van Geloven, διευθυντής παραγωγής στο εργοστάσιο της Livonia. Λέει ότι η Ford σχεδιάζει να διερευνήσει εάν θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σε άλλα εργοστάσια. Ο Van Geloven λέει ότι η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε είναι δυνατό για έναν υπολογιστή να μάθει από την αίσθηση του πώς τα πράγματα ταιριάζουν μεταξύ τους. «Υπάρχουν πολλές από αυτές τις εφαρμογές», λέει.

Η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται συχνά ως μια τεχνολογία που διαταράσσει και μεταμορφώνει, αλλά η ρύθμιση της ροπής της Livonia δείχνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εισχωρήσει σε βιομηχανικές διαδικασίες με σταδιακό και συχνά ανεπαίσθητο τρόπο.

Η κατασκευή αυτοκινήτων είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη, αλλά τα ρομπότ που βοηθούν στη συναρμολόγηση, τη συγκόλληση και τη βαφή οχημάτων είναι ουσιαστικά ισχυρά, ακριβή αυτόματα που επαναλαμβάνουν ασταμάτητα την ίδια εργασία, αλλά δεν έχουν καμία ικανότητα κατανόησης ή αντίδρασης στο περιβάλλον τους.

Η προσθήκη περισσότερων αυτοματισμών είναι πρόκληση. Οι εργασίες που παραμένουν απρόσιτες για μηχανές περιλαμβάνουν εργασίες όπως η τροφοδοσία ευέλικτης καλωδίωσης μέσω του ταμπλό και του αμαξώματος ενός αυτοκινήτου. Το 2018, ο Έλον Μασκ κατηγόρησε τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του Tesla Model 3 για την απόφαση να βασιστεί περισσότερο στον αυτοματισμό στην κατασκευή. (Συνεχίζεται)

Αυτή η ιστορία εμφανίστηκε αρχικά στο wired.com.