Τα Holiday Resorts θα μετατραπούν σε γραφεία το νέο έτος

Τα Holiday Resorts θα μετατραπούν σε γραφεία το νέο έτος

Januar 18, 2023 0 Von admin

Ο τρόπος εργασίας, που έχει αναδιαμορφωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, έχει αναπόφευκτα επηρεάσει τις συνήθειες ταξιδιού και διακοπών. Οι υπολογιστές, που αποσυνδέονται από την πρίζα και αφήνονται στο γραφείο όταν έρχεται η ώρα της ετήσιας άδειας, ταξιδεύουν τώρα με τους ιδιοκτήτες τους όταν το σύστημα απομακρυσμένης εργασίας γίνεται ευρέως διαδεδομένο. Μια μελέτη της OnePoll δείχνει ότι οι εργαζόμενοι προτιμούν πλέον να εργάζονται σε μεγάλα ταξίδια παρά να κάνουν σύντομες διακοπές.

Ένα έργο από την OnePoll για λογαριασμό της Marriott Vacations Worldwide, η οποία παρέχει οικονομικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες σε εταιρείες. Για έρευνα Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (46 τοις εκατό) προτιμούν να κάνουν μακρινά ταξίδια και να εργάζονται ταυτόχρονα, παρά διακοπές που θα τελειώσουν εν ριπή οφθαλμού. Στην πραγματικότητα, το 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων λέει: «Προτιμώ να εργάζομαι εξ αποστάσεως, αν αυτό θα παρατείνει τα ταξίδια μου». Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου απίθανο τα παραθεριστικά θέρετρα να μετατραπούν σταδιακά σε χώρους εργασίας τη νέα χρονιά…
Άλλα σημαντικά ευρήματα της μελέτης είναι τα ακόλουθα:

  • 7 στους 10 τηλεργαζόμενους παίρνουν περισσότερες διακοπές από ό,τι από το γραφείο και περισσότερα από τα δύο τρίτα (69 τοις εκατό) πιστεύουν ότι η εξ αποστάσεως εργασία φέρνει ευεξία και ευτυχία.
  • Το 48 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε ότι η πιθανότητα να δουλέψει κατά τη διάρκεια των διακοπών ήταν η ίδια με την εργασία σε μια καφετέρια κοντά στο σπίτι τους.
  • Τα δωμάτια ξενοδοχείων (25 τοις εκατό) και οι άλλες περιοχές ενοικιαζόμενων καταλυμάτων (23 τοις εκατό) είναι τα κορυφαία μέρη όπου οι ερωτηθέντες είναι πιο πιθανό να μείνουν κατά τις ώρες εργασίας. Ένας στους 6 ανθρώπους αισθάνεται πιο παραγωγικός όταν εργάζεται δίπλα στην πισίνα.
  • Το 79 τοις εκατό λέει ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τους χώρους εργασίας τους τώρα από ό,τι πριν από δύο χρόνια και σχεδιάζουν να κάνουν 1 έως 5 ταξίδια το 2023.
  • Εκτός από την τοποθεσία, η σιωπή (38 τοις εκατό) και η πρόσβαση στο διαδίκτυο (42 τοις εκατό) είναι τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά σε περιοχές που προσφέρουν ευκαιρίες τόσο για διακοπές όσο και για εργασία.

Μεθοδολογία έρευνας

Η έρευνα σε 2.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ με ευελιξία απομακρυσμένης εργασίας ανατέθηκε από την Marriott Vacations Worldwide από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2022. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική εταιρεία OnePoll.

Όσοι ενοχλούν τον εργαζόμενο εκτός των ωρών εργασίας θα πληρώσουν το τίμημα σε δολάρια

Το να κατακλύζεσαι από κλήσεις εκτός ωραρίου, μηνύματα και e-mail είναι μια αιμορραγική πληγή για πολλούς εργαζόμενους. Σύμφωνα με έρευνα, μία από τις χώρες όπου η διαθεσιμότητα εκτός ωραρίου εργασίας είναι κανονικοποιημένη είναι η Ινδία. Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στην Ινδία εργάζονται με χαμηλούς μισθούς σε σκληρές συνθήκες σε σύγκριση με τα παγκόσμια πρότυπα. Ωστόσο, μια εταιρεία με έδρα τη Βομβάη έκανε ένα βήμα προς την επίλυση αυτού του προβλήματος και αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμα σε όσους προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους τους για εκτός ωραρίου εργασίας.