Τι είναι ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου; Συμβουλές για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην πορεία%

Τι είναι ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου; Συμβουλές για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην πορεία%

Januar 17, 2023 0 Von admin

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για το πόσο γρήγορα αποσβένονται τα νέα αυτοκίνητα, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν τις πιθανές συνέπειες ενός ανάποδου δανείου αυτοκινήτου. Όταν είστε ανάποδα για το δάνειο αυτοκινήτου σας, σημαίνει ότι οφείλετε περισσότερα για το αυτοκίνητο από όσα αξίζει. Είναι επίσης γνωστό ως αρνητικά ίδια κεφάλαια ή ύπαρξη υποβρύχιος, και συμβαίνει πιο συχνά από όσο νομίζετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι προσωρινό. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που μπορούν να κάνουν το να βρίσκεσαι κάτω από το νερό επικίνδυνο.

Αυτός ο οδηγός εξηγεί τι είναι ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου, γιατί είναι επικίνδυνο και πώς να βγείτε από ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου.

Τι είναι το ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου;

Οταν ο το υπόλοιπο του δανείου σας είναι μεγαλύτερο από την αξία του αυτοκινήτου σας, έχετε ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου. Τα καινούργια οχήματα είναι ακριβά. Δυστυχώς, δεν διατηρούν την αξία τους μόλις αρχίσετε να τα οδηγείτε. Τα οχήματα αποσβένονται περισσότερο κατά τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας τους, αφήνοντας συχνά τους νέους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με ένα ανάποδο δάνειο. Ενώ το αυτοκίνητό σας θα συνεχίσει να υποτιμάται, οι μηνιαίες πληρωμές σας θα μειώσουν το υπόλοιπό σας έως ότου δεν είστε πλέον κάτω από το νερό. Ωστόσο, εάν δεν γνωρίζετε τις λεπτομέρειες ενός ανάποδου δανείου αυτοκινήτου, θα μπορούσε να σας αφήσει σε οικονομική δυσπραγία.

Πώς καταλήγετε με ένα ανάποδο δάνειο

Έχουμε αναφέρει ότι οι αποσβέσεις είναι η κύρια αιτία για τα ανάποδα δάνεια αυτοκινήτων. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιστάσεις που σας κάνουν πιο πιθανό να έχετε ένα ανάποδο δάνειο.

 • Χαμηλή ή καθόλου προκαταβολή: Μια προκαταβολή θα σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε τις επιπτώσεις της απόσβεσης. Χωρίς προκαταβολή, είναι πιθανό να βρίσκεστε κάτω από το νερό κατά τους πρώτους μήνες ιδιοκτησίας αυτοκινήτου.
 • Μακροπρόθεσμα δάνεια: Ένα μακροπρόθεσμο δάνειο σημαίνει ότι θα έχετε χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές, αλλά σημαίνει ότι το υπόλοιπό σας θα είναι υψηλότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, το χρονικό διάστημα που κρατάτε ένα ανάποδο δάνειο θα είναι επίσης μεγαλύτερο.
 • Φανταστικές επιλογές: Τα πρόσθετα φαίνονται σαν ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα νέο όχημα. Ωστόσο, δεν αυξάνουν πραγματικά την αξία του αυτοκινήτου σας. Ως εκ τούτου, θα έχετε υψηλότερο δάνειο για ένα αυτοκίνητο που διατηρεί την ίδια αξία.
 • Δάνεια υψηλού επιτοκίου: Τα υψηλά επιτόκια επιβραδύνουν το χρόνο που απαιτείται για την εξόφληση του δανείου σας, καθώς ένα μεγάλο μέρος της πληρωμής σας δαπανάται σε τόκους.
 • Αυτοκίνητα που αποσβένονται γρήγορα: Ορισμένα ακριβά οχήματα αποσβένονται σε αξία πιο γρήγορα από άλλα. Η διεξαγωγή έρευνας πριν κάνετε μια αγορά μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα ανάποδο δάνειο.

Μια έννοια ανάποδο δανείου αυτοκινήτου - λογαριασμοί δολαρίων, νομίσματα και αυτοκίνητο παιχνίδι σε ένα τραπέζι.

Γιατί είναι Επικίνδυνο;

Ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου δεν είναι αυτόματα πρόβλημα. Είναι σύνηθες κατά τους πρώτους μήνες της εξόφλησης ενός δανείου εάν κάνατε μια μικρή προκαταβολή. Ωστόσο, εάν η κατάστασή σας αλλάξει, το ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου σας θα μπορούσε να σας φέρει σε θέση να αναλάβετε ακόμη περισσότερα χρέη. Το να λαμβάνετε ένα ανάποδο δάνειο μπορεί να είναι επικίνδυνο σε αυτές τις καταστάσεις.

 • Το αυτοκίνητό σας καταστρέφεται σε ένα ατύχημα. Σε περίπτωση ατυχήματος, ο ασφαλιστής σας πληρώνει την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου σας. Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, η πληρωμή δεν θα είναι αρκετή για να εξοφλήσει το όχημά σας.
 • Κάνεις αδυναμία πληρωμής του δανείου. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τις πληρωμές σας, η καλύτερη επιλογή σας είναι να μειώσετε το μέγεθος σε ένα φθηνότερο όχημα. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο ως συναλλαγή, θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσετε τα αρνητικά ίδια κεφάλαια.
 • Η κατάσταση της ζωής σας αλλάζει. Όταν υπογράψατε το συμβόλαιο για να εξοφλήσετε το νέο σας αυτοκίνητο, σχεδιάζατε να το κρατήσετε για τη διάρκεια του δανείου. Ωστόσο, εάν ξαφνικά χρειάζεστε περισσότερο χώρο, χαμηλότερα χιλιόμετρα αερίου ή κίνηση σε όλους τους τροχούς, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας στην αγορά ενός νέου οχήματος. Θα πρέπει να εξοφλήσετε τα αρνητικά ίδια κεφάλαια ή να τα μεταφέρετε στο νέο σας δάνειο.

Πώς να μάθετε εάν το δάνειο αυτοκινήτου σας είναι ανάποδα

Είναι δυνατόν να έχεις ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου χωρίς να το γνωρίζεις; Απολύτως. Στην πραγματικότητα, ένα ανάποδο δάνειο είναι σύνηθες φαινόμενο και αν χρωστάς χρήματα στο αυτοκίνητό σου, μπορεί να είσαι κάτω από το νερό. Ευτυχώς, είναι εύκολο να καταλάβεις πού βρίσκεσαι.

Ξεκινήστε ανακαλύπτοντας ακριβώς πόσα οφείλετε. Επικοινωνήστε με τον δανειστή σας και ζητήστε μια προσφορά πληρωμής. Αυτό θα σας πει ακριβώς πόσα οφείλετε, συμπεριλαμβανομένων των τόκων. Μόλις μάθετε το ποσό του υπολοίπου σας, ήρθε η ώρα να καταλάβετε πόσο αξίζει το αυτοκίνητό σας. Kelley Blue Book’s Υπολογιστής αξίας αυτοκινήτου είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε επίσης να λάβετε προσφορές από τοπικούς αντιπροσώπους αυτοκινήτων και να αναζητήσετε τοπικές πωλήσεις για να δείτε πόσα παρόμοια οχήματα προσφέρουν σε πωλήσεις αυτοκινήτων τρίτων. Αφού έχετε και τις δύο αξίες, αφαιρέστε το υπόλοιπο του δανείου από την αξία του αυτοκινήτου σας για να προσδιορίσετε τα ίδια κεφάλαιά σας. Εάν ο αριθμός είναι αρνητικός, είστε ανάποδα για το δάνειο αυτοκινήτου σας.

Πώς μπορείτε να επιστρέψετε στην πορεία σας;

Μόλις μάθετε ότι το δάνειο αυτοκινήτου σας είναι ανάποδα, μπορείτε λάβετε μέτρα για να επιστρέψετε στην τροχιά ή να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους ενώ πληρώνετε το δάνειό σας. Αν και είναι σύνηθες να είσαι υποβρύχιος με δανεικό, δεν είναι ιδανική κατάσταση. Αυτά τα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν με ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου.

 • Λάβετε ασφάλιση κενού. Αν δεν είστε σε θέση να εξοφλήσετε αμέσως τα αρνητικά ίδια κεφάλαια στο αυτοκίνητό σας, η μείωση του κινδύνου θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Ενώ η σύγκρουση έχει σχεδιαστεί για να πληρώνει την τρέχουσα αξία του οχήματός σας, η ασφάλιση κενού έχει σχεδιαστεί για να πληρώνει το κενό που αντιμετωπίζετε όταν το δάνειό σας είναι ανάποδα.
 • Πληρώστε το δάνειό σας πιο γρήγορα. Εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να πληρώνετε λίγο περισσότερο κάθε μήνα, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που το δάνειό σας είναι υποβρύχιο. Οτιδήποτε επιπλέον πληρώσετε θα πάει απευθείας στο κεφάλαιο αντί να εξοφλήσει τους τόκους.
 • Εξετάστε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης του δανείου. Εάν η πίστωσή σας δεν ήταν σε εξαιρετική κατάσταση όταν λάβατε το δάνειό σας, είναι πιθανό να έχετε καλύτερες συνθήκες. Με χαμηλότερο επιτόκιο, μπορείτε να πληρώσετε το δάνειο πιο γρήγορα χωρίς να κάνετε υψηλότερες πληρωμές.

Ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική δυσπραγία. Ωστόσο, εάν δεν ξέρετε πού βρίσκεστε, δεν μπορείτε να κάνετε βήματα για να ανταμείψετε τους κινδύνους. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η ασφάλιση κενού μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο όταν έχετε ένα ανάποδο δάνειο αυτοκινήτου. Επικοινωνήστε με έναν ανεξάρτητο ασφαλιστικό πράκτορα στο LoPriore σήμερα.