Τι κάνει η Φιλανθρωπία για την έλλειψη φεμινισμού στον κόσμο

Τι κάνει η Φιλανθρωπία για την έλλειψη φεμινισμού στον κόσμο

Februar 17, 2022 0 Von admin

Γεια σας, φιλάνθρωποι μου! Ελπίζω να τα πάτε καλά και να είστε έτοιμοι να βουτήξετε σε μερικά πιο φεμινιστικά νέα!

Καλό Μήνα Μαύρης Ιστορίας! Αυτός ο πίνακας τιτλοφορείται „Biddy Mason, 1852, Los Angeles“ και παρουσιάζει μια από τις πρώτες μαύρες γυναίκες που έχουν ιδιοκτησία στο Λος Άντζελες, την Biddy Mason. Το έτος είναι το 1852 σε αυτή την απεικόνιση. Ο Biddy Mason είναι 34 ετών και δεν έχει ακόμη απελευθερωθεί. Θα συνέχιζε να κάνει έκκληση για την ελευθερία της στην Καλιφόρνια το 1856 και έλαβε το πιστοποιητικό χειραφέτησής της το 1860. Πριν και μετά τη χειραφέτησή της, η Biddy Mason ασκούσε το επάγγελμά της ως νοσοκόμα και μαία. (Πίστωση εικόνας: Κίρστεν Μάρεκ)

Σήμερα θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα απόσπασμα από την MacKenzie Scott, η οποία ξεπέρασε τη ζωή του πρώην συζύγου της που έδωσε σε μόλις δύο χρόνια. Εδώ είναι τα λόγια της από τότε που έδωσε την υπόσχεσή της να εκπληρώσει το The Giving Pledge:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ο προσωπικός πλούτος οποιουδήποτε είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και κοινωνικών δομών που παρουσιάζουν ευκαιρίες σε ορισμένους ανθρώπους και εμπόδια σε αμέτρητους άλλους».

Το είδος του πλούτου που έχουν συγκεντρώσει ο MacKenzie Scott και πολλοί άλλοι δισεκατομμυριούχοι οφείλεται σε μια «συλλογική προσπάθεια» – και όμως αυτή η συλλογική προσπάθεια περιλαμβάνει «εμπόδια», επίσης γνωστά ως εκμετάλλευση και εξόρυξη που επιτελούνται στη γη και σε άλλους ανθρώπους. Μπορούν ποτέ οι μεγαδισεκατομμυριούχοι να ξεπληρώσουν τη γη ή τους ανθρώπους για τη ζημιά που προκλήθηκε μέσω αυτής της εκμετάλλευσης και εξόρυξης;

Λοιπόν, τουλάχιστον ο MacKenzie Scott προσπαθεί να δώσει πίσω με ρυθμό που υπερβαίνει κατά πολύ το πρότυπο της φιλανθρωπίας. Αυτός είναι ένας πολύ μοναδικός και πολύ ισχυρός τρόπος να είσαι φεμινίστρια.

Αλλά την ίδια στιγμή που πολλοί δισεκατομμυριούχοι έχουν συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερες περιουσίες κατά τη διάρκεια του COVID, επισημαίνει μια νέα έκθεση της Oxfam ότι 160 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ωθηθεί στην ακραία φτώχεια. Το τίμημα όλης αυτής της συσσώρευσης πλούτου είναι πολύ μεγάλο όσον αφορά τον ανθρώπινο πόνο και τον πόνο και πρέπει να το θυμόμαστε αυτό. Η μπλόγκερ Emily Livingston δημιούργησε μια διαφωτιστική σειρά γραφικών στο Instagram για να μας βοηθήσει όλους να έχουμε κατά νου πώς η αποθησαύριση δισεκατομμυριούχων επηρεάζει τον κόσμο.

Τι νέο υπάρχει στο φεμινιστικό σύμπαν; Top 10 Happenings

Τι συμβαίνει λοιπόν για να γίνει ο κόσμος πιο φεμινιστικός τόπος; Εδώ, χωρίς ιδιαίτερη σειρά, είναι μερικά από τα μεγάλα πράγματα που συμβαίνουν για το καλό των γυναικών και των κοριτσιών στον κόσμο αυτή τη στιγμή:

1: Βραβεία Συνεργασίας New Feminist Funding 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε Γυναικεία Ταμεία: Το Fenomenal Fund, μια νέα συνεργασία για φεμινίστριες χρηματοδότες, χορήγησε νέες επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ιδρύθηκε το 2019 από τέσσερα ιδιωτικά ιδρύματα – το Ίδρυμα για μια δίκαιη κοινωνία, τα Open Society Foundations, το Wellspring Philanthropic Fund και το Ίδρυμα William and Flora Hewlett – το Fenomenal Funds υποστηρίζει οργανισμούς στο Διεθνές Δίκτυο Γυναικών Ταμείων Prospera (INWF). Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες εδώ.

2: Το MIT Solve and Truist Foundation θα βραβεύσει πάνω από 1 εκατομμύριο $ για επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες: Τα Inspire Awards του Truist Foundation, ένας διαγωνισμός pitch ανοιχτός σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν μαύρους, ιθαγενείς και έγχρωμους (BIPOC) και μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, ανοίγει σήμερα (16 Φεβρουαρίου) . Ο νικητής του διαγωνισμού pitch θα βραβευτεί με $250.000 για να τον βοηθήσει να σχεδιάσει, να προωθήσει και να αναπτύξει τις επιχειρήσεις του. Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω MIT Επίλυση. Μάθετε περισσότερα για αυτόν τον διαγωνισμό εσείς εδώ.

3: Βραβεία του Ιδρύματος Elsevier: Έξι γυναίκες ερευνήτριες έχουν βραβευτεί για το 2022 Βραβείο OWSD-Elsevier Foundation για Γυναίκες Επιστήμονες Πρώιμης Σταδιοδρομίας στον Αναπτυσσόμενο Κόσμο για τη συμβολή τους στην έρευνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs).

4: Invest for Better Launchs New Cohort: Ένας από τους μεγαλύτερους τρόπους που μπορείτε να δώσετε ως φεμινίστρια είναι να ευθυγραμμίσετε τις επενδύσεις σας με έναν φακό φύλου. Το Invest for Better αναζητά νέους ηγέτες κύκλων για την ανοιξιάτικη κοόρτα τους ατόμων που θέλουν να δημιουργήσουν ένα πιο κοινωνικά δίκαιο χρηματοοικονομικό χαρτοφυλάκιο. Οι υποψήφιοι ηγέτες του Κύκλου θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.

5. Χρήση του οικογενειακού κεφαλαίου για την επιχείρησή σας που ανήκει σε γυναίκες: Αυτό το άρθρο αφορά τον Falguni Nayar, τον πολυδισεκατομμυριούχο ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της ινδικής επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου ομορφιάς Nykaa, πραγματικά έπληξε τα νεύρα καθώς εντόπισε έναν από τους βασικούς λόγους που οι γυναίκες δεν κερδίζουν πολλά χρήματα στις επιχειρήσεις: φοβούνται να ξοδέψουν το οικογενειακό κεφάλαιο. Σας συνιστώ να διαβάσετε αυτό το άρθρο και να σκεφτείτε πώς να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και των ανθρώπων γύρω σας, ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα και να καταστήσουμε πιο δυνατό για τις γυναίκες να ακολουθήσουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα.

6. Gender Lens Επένδυση στο Μπάσκετ: Στον τομέα των επενδύσεων του φακού του φύλου, η Σούζαν και ο Μάικλ Ντελ επενδύουν εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις βοηθήστε το WNBA να αναπτύξει τα γυναικεία αθλήματα.

7. Το Δίκτυο Χρηματοδότησης Γυναικών επεκτείνει το έργο πολιτικής του: WFN, ένας κεντρικός κόμβος για τη φεμινιστική στρατηγική προσφοράς, επεκτείνει το προσωπικό των παραγόντων αλλαγής. Με την πρόσληψη της Mirenda Meghelli, η οποία θα διαμορφώσει τη σκέψη σε θέματα πολιτικής που σχετίζονται με τη φροντίδα των παιδιών, την οικονομική κινητικότητα και πρόσθετους τομείς που επηρεάζουν τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, και μια νέα Operations Associate, Kinisha Holland, το WFN θα εμβαθύνει στο έργο πολιτικής για γυναίκες.

8. Δώρα Slaight Family Foundation 15 εκατομμύρια $ σε 12 Οργανισμούς Ισότητας των Φύλων: Ένα πρωτοποριακό οικογενειακό ίδρυμα του Τορόντο, το Slaight Family Foundation ανακοίνωσε πρόσφατα 15 εκατομμύρια δολάρια σε δώρα σε 12 οργανισμούς σε όλο τον Καναδά, επικεντρώθηκε στη βελτίωση της ζωής των γυναικών και των κοριτσιών, με έμφαση στις κοινότητες ιθαγενών, μαύρων, φυλετικών, προσφύγων και μεταναστών.

9. Η Maura Pally του Ιδρύματος Κλίντον θα γίνει Εκτελεστική Διευθύντρια του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Blackstone: Η Maura Pally φέρνει ένα υπόβαθρο στις γυναικείες σπουδές στο Brown University καθώς και μια σειρά από άλλες μεγάλες εμπειρίες ηγεσίας στη νέα της θέση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

10. Δώστε τη φωνή σας για να ολοκληρώσετε την ERA: Ήταν ένας μακρύς και στροφές δρόμος, αλλά η ERA επιτέλους έχει τελειώσει και είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή. Αλλά περιμένετε, υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να κάνουμε για να ενεργοποιηθεί αυτός ο νόμος. Με τη βοήθεια της Φεμινιστικής Πλειοψηφίας, κάντε το δικό σας μέρος εδώ.

Σχετίζεται με:

Μαθήματα φιλανθρωπίας από μαύρες γυναίκες ηγέτες

YWI: Νέες πρωτοβουλίες για έγχρωμες γυναίκες και κορίτσια στο DC and Beyond

Feminist Giving News: Συγκαλυμμένα και υποτιμημένα

Τα 10 κορυφαία γεγονότα στη φεμινιστική φιλανθρωπία για τα μέσα του καλοκαιριού 2018

Συγγραφέας: Κίρστεν Μάρεκ

Ο Kiersten Marek, LICSW, είναι ο ιδρυτής του Γυναίκες Φιλανθρωπίας. Ασκεί κλινική κοινωνική εργασία και γράφει για το πώς οι γυναίκες δότριες και οι σύμμαχοί τους προωθούν την κοινωνική αλλαγή. Δείτε όλες τις αναρτήσεις του Kiersten Marek