Τι να κάνετε με τις πινακίδες κυκλοφορίας αφού πουλήσετε το αυτοκίνητό σας

Τι να κάνετε με τις πινακίδες κυκλοφορίας αφού πουλήσετε το αυτοκίνητό σας

Januar 21, 2023 0 Von admin

Η πώληση του αυτοκινήτου σας είναι μια συναρπαστική στιγμή. Είτε απλά δημιουργείτε χώρο στο δρόμο είτε σκοπεύετε να αγοράσετε ένα νέο όχημα, η εύρεση του σωστού αγοραστή σάς γεμίζει με μια αίσθηση ολοκλήρωσης για μια καλή δουλειά. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πλέον υπεύθυνοι για το αυτοκίνητο όταν το αφαιρέσει ο νέος αγοραστής. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς τι να κάνετε με τις πινακίδες σας αφού απαλλαγείτε από τις πινακίδες σας όχημα.

Η πινακίδα σας συνδέεται με την ταξινόμηση του αυτοκινήτου σας και σας ανακηρύσσει κάτοχο του όχημα. Για να προστατευθείτε από την ευθύνη, είναι ζωτικής σημασίας να αφαιρέσετε την πινακίδα κυκλοφορίας πριν το αυτοκίνητό σας είναι εκτός κατοχής σας.

Πινακίδες κυκλοφορίας και πώληση του οχήματός σας

Η σημερινή τεχνολογία προσφέρει διάφορους τρόπους στους ιδιοκτήτες οχημάτων να πουλήσουν ένα αυτοκίνητο απευθείας σε άλλον αγοραστή. Όταν έρθει ο κατάλληλος οδηγός και ερωτευτεί το μεταχειρισμένο αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να μεταβιβάσετε νομίμως την ιδιοκτησία. Πιθανότατα θα χρειαστεί να επισκεφτείτε το RMV για να πραγματοποιήσετε μεταφορά τίτλου. Είναι επίσης καλή ιδέα να παρέχετε στον αγοραστή ένα τιμολόγιο πώλησης που να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Έτος και μάρκα του οχήματος
  • Αριθμός Αναγνώρισης Οχήματος (VIN)
  • Ημερομηνία πώλησης
  • Τιμή αγοράς
  • Νόμιμα πλήρη ονόματα και υπογραφές του αγοραστή και του πωλητή

Μετά τη μεταβίβαση του τίτλου, αφαιρέστε τις πινακίδες κυκλοφορίας πριν χωρίσετε τους δρόμους σας με τον αγοραστή. Μόλις ολοκληρωθεί η πώληση, ακυρώστε την εγγραφή σας ηλεκτρονικά ή σε ένα γραφείο RMV της Μασαχουσέτης το συντομότερο δυνατό. Αφού παραδώσετε το πιάτο σας, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας πράκτορα για να διακόψετε την ασφάλιση αυτοκινήτου στο παλιό σας όχημα και να προσθέσετε ένα νέο αυτοκίνητο στο συμβόλαιο, εάν υπάρχει.

Junking το όχημά σας

Εάν έχετε πάθει ατύχημα, το όχημά σας μπορεί να είναι συνολικά και να μην αξίζει να πουληθεί. Μερικές φορές, τα παλιά αυτοκίνητα έχουν απλώς μικρή αξία ή έχουν μεγάλα μηχανικά προβλήματα όπως καμένο κινητήρα ή χαλασμένο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε να ρυμουλκήσετε το αυτοκίνητό σας σε ένα σκουπιδότοπο, όπου πιθανότατα θα τσακιστεί. Αν και αυτό φαίνεται σαν μια διαφορετική κατάσταση, η πινακίδα κυκλοφορίας σας εξακολουθεί να έχει την ίδια λειτουργία. Σας προσδιορίζει ως ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Μόλις το αυτοκίνητό σας είναι εκτός κατοχής σας, δεν έχετε κανέναν έλεγχο για το τι συμβαίνει με την πινακίδα. Για να είστε ασφαλείς, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε την αφαίρεση άδειας ως μέρος της προετοιμασίας του οχήματός σας για τα σκουπίδια. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε την πινακίδα κυκλοφορίας όταν βγάζετε τα προσωπικά σας αντικείμενα από το αυτοκίνητο.

Επιστροφή μισθωμένου οχήματος

Όταν επιστρέφετε ένα μισθωμένο όχημα στην αντιπροσωπεία, εξακολουθείτε να είστε υπεύθυνοι για τα αντικείμενα που σας ανήκουν. Αυτό περιλαμβάνει την πινακίδα κυκλοφορίας. Πριν επιστρέψετε το μισθωμένο αυτοκίνητό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα συνοδεύουν το όχημα, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου σετ από κλειδιά, καλύμματα φορτίου, εφεδρικά ελαστικά, τα γνήσια πατάκια και τα καθίσματα τρίτης σειράς. Αφαιρέστε όλα τα υπάρχοντά σας από το αυτοκίνητο και βγάλτε την πινακίδα.

Μεταφορά πινακίδων κυκλοφορίας σε νέο όχημα

Εάν η πώληση του αυτοκινήτου σας αντιστοιχεί με την αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου οχήματος, μπορείτε να επιλέξετε να κρατήσετε την πινακίδα σας και να τη μεταφέρετε στο νέο όχημα. Η Μασαχουσέτη επιτρέπει μια περίοδο χάριτος 7 ημερών από την ημερομηνία που θα διαθέσετε ένα όχημα για την ταξινόμηση του νέου σας οχήματος.

Για να μεταφέρετε τις πινακίδες από το παλιό σας όχημα στο νέο, πρέπει να πληρείτε ορισμένες προϋποθέσεις.

  • Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών.
  • Το νέο όχημα πρέπει να είναι του ίδιου τύπου και να έχει τον ίδιο αριθμό τροχών.
  • Πρέπει να έχετε μαζί σας τα έγγραφα μεταφοράς για να αποδείξετε τη μεταφορά εγγραφής.
  • Οι πινακίδες κυκλοφορίας πρέπει να επισυναφθούν στο νέο όχημα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η περίοδος χάριτος των 7 ημερών ξεκινά όταν μεταβιβάζετε τον τίτλο του παλιού σας αυτοκινήτου σε έναν νέο αγοραστή και όχι όταν αγοράζετε ένα νέο αυτοκίνητο.

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Στη Μασαχουσέτη, όλοι οι οδηγοί υποχρεούνται να εγγράψουν οχήματα στο κράτος και να αγοράσουν υποχρεωτική κάλυψη αυτοκινήτου. Για να διασφαλιστεί ότι οι οδηγοί συμμορφώνονται με ασφαλιστικούς νόμους του κράτους, οι οδηγοί πρέπει να παραδώσουν τις πινακίδες τους πριν ακυρώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου τους. Κατά τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας ενός οχήματος, είναι ευθύνη του αγοραστή να καταχωρίσει και να ασφαλίσει σωστά το αυτοκίνητο πριν οδηγηθεί σε κρατικούς δρόμους.

Το να αφήσετε την πινακίδα σας στο αυτοκίνητο θα μπορούσε να σας καταστήσει υπεύθυνο για τις ενέργειες άλλου οδηγού. Η ασφάλιση αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ασφαλείς όλους τους οδηγούς. Δυστυχώς, ορισμένοι οδηγοί προσπαθούν να αποφύγουν το κόστος αυτού του ζωτικού μέρους της ιδιοκτησίας αυτοκινήτου. Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία εγγραφής και ασφάλισης του οχήματός σας μπορεί να φαίνεται αδικαιολόγητα περίπλοκη.

Εάν σχεδιάζετε να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία ενός οχήματος, είναι καλή ιδέα να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό ανεξάρτητο ασφαλιστικό πράκτορα, όπως το LoPriore Insurance Agency. Επικοινωνήστε με τη φιλική μας ομάδα σήμερα για να μάθετε για τις λεπτομέρειες της ασφάλισης αυτοκινήτου στη Μασαχουσέτη.

Κορυφαίες συχνές ερωτήσεις

αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας στην εθνική οδό
Η Honda ταξιδεύει στον αυτοκινητόδρομο.

Πρέπει να επισκεφτώ το DMV για να επιστρέψω την πινακίδα μου;

Η επίσκεψη στο τοπικό γραφείο DMV είναι μόνο ένας τρόπος για να πετάξετε την παλιά σας πινακίδα κυκλοφορίας. Μπορείτε να το επιστρέψετε ταχυδρομικώς, να το ανακυκλώσετε ή να το κόψετε και να το πετάξετε μόνοι σας.

Πού μπορώ να ανακυκλώσω την πινακίδα μου στη Μασαχουσέτη;

Τα περισσότερα κέντρα ανακύκλωσης μετάλλων δέχονται πινακίδες κυκλοφορίας αλουμινίου. Μπορείτε να ανακυκλώσετε τα παλιά σας πιάτα σε αυτά τα κέντρα ανακύκλωσης της Μασαχουσέτης: Cambridge Recycling Center, Watertown Recycling Center και Devens Recycling Center. Κόψτε τις πινακίδες κυκλοφορίας και αφαιρέστε τις ετικέτες και τις βίδες πριν την αδειοδότηση.

Πρέπει να κάνω κάτι πριν ανακυκλώσω την πινακίδα μου;

Εάν δεν σκοπεύετε να επιστρέψετε τα πιάτα σας στο DMV, μπορείτε να τα ακυρώσετε ηλεκτρονικά πριν τα ανακυκλώσετε. Μπορείτε να ακυρώσετε τα πιάτα σας στο Επιστροφή πλάκας RMV. Θα χρειαστεί να δώσετε μια διεύθυνση email, τον τύπο και τον αριθμό της πινακίδας σας, τον αριθμό της άδειας σας και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του SSN σας.

Τι γίνεται αν πουλήσω το αυτοκίνητό μου σε κάποιον που ζει σε άλλη πολιτεία;

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο αγοραστής, είναι δική σας ευθύνη να φροντίσετε την πινακίδα κυκλοφορίας σας ακολουθώντας τους τοπικούς νόμους. Αφαιρέστε την πινακίδα κυκλοφορίας όταν ολοκληρωθεί η πώληση και ακυρώστε την εγγραφή σας.