Τι περιλαμβάνει η Πρώτη Στρατηγική της Αμερικής για την Ισότητα των Φύλων;

Τι περιλαμβάνει η Πρώτη Στρατηγική της Αμερικής για την Ισότητα των Φύλων;

Oktober 25, 2021 0 Von admin

Τελικά συμβαίνει: η Αμερική χαράζει την πορεία της ως έθνος για να λύσει τα προβλήματά μας με την ισότητα των φύλων και την ισότητα. Τι περιέχεται στο σημαντικό έγγραφο και πώς θα επηρεάσει τη χρηματοδότηση για θέματα φύλου;

Το Συμβούλιο Πολιτικής Φύλων της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις δημοσίευσε πρόσφατα την πρώτη Εθνική Στρατηγική της χώρας για την Ισότητα και την Ισότητα των Φύλων. (Πίστωση εικόνας: Έκθεση του Λευκού Οίκου)

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος ξεκινούν το έγγραφο εντοπίζοντας το ζήτημα στο τρέχον πλαίσιο των αυξημένων διακυβεύσεων για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο:

Αυτό το έγγραφο, η πρώτη στρατηγική της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για την ισότητα και την ισότητα των φύλων, είναι μέρος αυτής της ευγενούς αμερικανικής παράδοσης [of valuing equality]. Έρχεται σε ένα σημείο καμπής για την οικονομική ασφάλεια, την ασφάλεια, την υγεία και την ευημερία των γυναικών και των κοριτσιών στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Ο COVID-19 έχει επιδεινώσει προϋπάρχουσες οικονομικές κρίσεις, κρίσεις υγείας και φροντίδας που επηρέασαν δυσανάλογα τις γυναίκες και τα κορίτσια πολύ πριν χτυπήσει η πανδημία. Μετά τη χειρότερη οικονομική κατάρρευση από τη Μεγάλη Ύφεση, η συμμετοχή των γυναικών στο αμερικανικό εργατικό δυναμικό έπεσε κατακόρυφα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών. Τα ποσοστά της βίας λόγω φύλου έχουν αυξηθεί σημαντικά και η φυλετική και εθνική ανισότητα έχει βαθύνει.

Το σχέδιο προσφέρει μια διατομεακή προσέγγιση και ορίζει «προτεραιότητες διασύνδεσης» στις οποίες πρέπει να επικεντρωθεί το έθνος. Οι εννέα προτεραιότητες που έχουν προσδιοριστεί είναι:

  1. Καλές δουλειές για γυναίκες.
  2. Τερματισμός της βίας με βάση το φύλο.
  3. Προστασία της αναπαραγωγικής υγείας.
  4. Βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση για τις γυναίκες και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες.
  5. Ισότητα των φύλων και δικαιοσύνη στα συστήματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης.
  6. Προώθηση της ισότητας των φύλων βάσει του νόμου.
  7. Ενσωμάτωση της ισότητας των φύλων στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.
  8. Κλείστε τα κενά των φύλων STEM.
  9. Αναπτύξτε την ηγεσία των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Αυτή η ατζέντα θα έχει μια στρατηγική υλοποίησης «ολόκληρη την κυβέρνηση» και μια ετήσια έκθεση που θα υποβληθεί στον Πρόεδρο Μπάιντεν θα δημοσιοποιηθεί.

Προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή η στρατηγική, πάνω από 250 ενδιαφερόμενοι φορείς, συμπεριλαμβανομένων μη κερδοσκοπικών οργανισμών, συνδικάτων, οργανώσεων εργαζομένων και ακαδημαϊκών συγκέντρωσαν συνολικά 15 εκδηλώσεις βασισμένες σε θέματα που φιλοξενήθηκαν από το Συμβούλιο Πολιτικής για το Φύλο. Επιπλέον, περισσότεροι από 270 ηγέτες νέων πρόσθεσαν τις ιδέες τους σε συνεδρίες ακρόασης που εστιάζονται στη νεολαία. Μέλη του Κογκρέσου, ηγέτες κρατών, φυλετικοί και τοπικοί ηγέτες συνέβαλαν επίσης στη διαμόρφωση αυτού του σχεδίου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και χρηματοδότες για την ισότητα των φύλων;

Είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα, αλλά φαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη – μια εθνική δέσμευση πρωτοφανούς εμβέλειας και μεγέθους για την ισότητα των φύλων – μπορεί να σημαίνει ότι, όπως λένε, «η βοήθεια είναι επιτέλους στο δρόμο» για τις κουρασμένες από τη μάχη φεμινίστριες που υψώνουν αυτή τη σημαία εδώ και δεκαετίες. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι είδους χρηματοδότηση ζητούν οι επενδυτικοί φορείς για να επιτύχουν αυτές τις προσεγγίσεις «στο σύνολο της κυβέρνησης». Όπως συζητάμε συχνά εδώ στο Γυναίκες Φιλανθρωπίας, Η χρηματοδότηση για την ισότητα των φύλων είναι ο μικρότερος υποτομέας της φιλανθρωπικής χρηματοδότησης και επί του παρόντος υφίσταται πολλές οπισθοδρομήσεις λόγω των εκποιήσεων χρηματοδότησης που έγιναν υπό τον Τραμπ και των εκτροπών χρηματοδότησης που σχετίζονται με τον COVID.

Σχετίζεται με:

Οι 12 πιο υποσχόμενες τάσεις στη γυναικεία φιλανθρωπία

Προτεραιότητα για την Ισότητα των Φύλων: Απάντηση στην ετήσια επιστολή της Gates

14 Μαΐου Webinar: Feminist Giving for COVID: Strategies and Models

Συγγραφέας: Κίρστεν Μάρεκ

Ο Kiersten Marek, LICSW, είναι ο ιδρυτής του Γυναίκες Φιλανθρωπίας. Ασκεί κλινική κοινωνική εργασία και γράφει για το πώς οι γυναίκες δότριες και οι σύμμαχοί τους προωθούν την κοινωνική αλλαγή. Δείτε όλες τις αναρτήσεις του Kiersten Marek