Τι πλήρωσα για την Ιταλία: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Τι πλήρωσα για την Ιταλία: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος

Dezember 30, 2022 0 Von admin
Τι ετοίμασα για την Ιταλία

Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από τότε που έχω γυρίσει σπίτι από την Ιταλία, αλλά ήδη σκέφτομαι να επιστρέψω. Δεν βοήθησε το γεγονός ότι το Σικάγο είχε μερικές από τις πιο θλιβερές καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες που μπορώ να θυμηθώ ποτέ, αλλά μπορείτε πραγματικά να με κατηγορήσετε;

Λίγα μέρη μιλούν στην ψυχή σου όπως μιλάει η Ιταλία.

Οι άνθρωποι, η κουλτούρα, η ιστορία και το φαγητό… μερικές σύντομες μέρες μπορούν να σας δώσουν μια ζωή έμπνευσης!

Και είμαι εμπνευσμένη! Έχω τόσα πολλά να μοιραστώ μαζί σας από το ταξίδι μου που επικεντρώθηκε στο φαγητό στην Ούμπρια και το πρώτο μου ταξίδι στη συναρπαστική Ρώμη. Αλλά προς το παρόν, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ειλικρινή, σε βάθος ματιά στο τι μάζεψα στη χειραποσκευή μου για αυτό το ταξίδι 11 ημερών στην Ιταλία. Ο καλός ο κακός και ο άσχημος…

Τι ετοίμασα για την Ιταλία

Ο καλός ο κακός και ο άσχημος


Τι ΔΕΝ ΠΑΚΕΤΑΙ για την Ιταλία:

Τζιν παντελονι – Ενώ τα τζιν είναι κοινά στην Ιταλία, δεν είναι τόσο κοινά όσο είναι στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Γι‘ αυτό επέλεξα ανεμοδαρμένα culottes και φορέματα και άφησα το βαρύ, ογκώδες τζιν μου στο σπίτι. Εξοικονόμησε χώρο στη βαλίτσα μου για αναμνηστικά και κατάφερα να ταιριάξω καλύτερα με τους ντόπιους — win-win.

Ολόσωμες φόρμες – Ο Θεός να ευλογεί κάθε γυναίκα που ταξιδεύει με ολόσωμη φόρμα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Αν και λατρεύω την εμφάνιση και κοιτάζω πάντα τις χαριτωμένες φόρμες όταν ταξιδεύω, γνωρίζω αρκετά καλά ότι ακόμη και τα ακριβά εστιατόρια στη Ρώμη μπορεί να έχουν… ανθυγιεινά μπάνια. Μου αρέσει να αποφεύγω τον αγώνα και τον κόπο να γδυθώ τελείως κάθε φορά που χρειάζεται να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της φύσης, ώστε να αφήνω τις φόρμες μου στο σπίτι.

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων μου — Έμαθα αυτό το κόλπο από τη γιαγιά μου και σχεδόν ποτέ δεν ταξιδεύω με το «πραγματικό» δαχτυλίδι αρραβώνων μου. Ταξιδεύω με ένα ωραίο ψεύτικο που της κληρονόμησα όταν πέρασε. Κρατάει «μερικούς» από τους Ιταλούς άντρες μακριά (είναι σίγουρα προτιμότερο να μην φοράτε καθόλου γαμήλια μπάντες) αλλά δεν είναι αρκετά πολύτιμο για να ιδρώσετε όταν λερωθεί ή χαθεί.

Αθλητικά – Πιθανότατα θα είχα φέρει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στην Ιταλία αν ταξίδευα εκεί τους πιο κρύους μήνες, αλλά το καλοκαίρι, δεν θα τα χρειαστείτε. Έφερα μόνο σανδάλια και δεν έχασα ούτε μια φορά τα αθλητικά μου παπούτσια. Και κατάφερα να αποφύγω το αμερικάνικο κλισέ να φοράω sneakers και στην Ευρώπη. Ακόμα και κομψά, επώνυμα αθλητικά παπούτσια σε κολλάνε αμέσως ως τουρίστα στη Ρώμη!

Τι ετοιμάζετε όταν ταξιδεύετε στην Ιταλία;

Επίσημη υπογραφή Sed Bona