Το A17 Bionic Chip της Apple στο iPhone 15 θα μπορούσε να δώσει προτεραιότητα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έναντι της απόδοσης: Αναφορά

Το A17 Bionic Chip της Apple στο iPhone 15 θα μπορούσε να δώσει προτεραιότητα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έναντι της απόδοσης: Αναφορά

Januar 25, 2023 0 Von admin
Το iPhone 14 Pro της Apple χρησιμοποιεί τσιπ TSMC 4nm.  (Εικόνα: Apple)

Το iPhone 14 Pro της Apple χρησιμοποιεί τσιπ TSMC 4nm. (Εικόνα: Apple)

Η TSMC, η εταιρεία κατασκευής τσιπ που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία των 3 nm του iPhone 15, δίνει προτεραιότητα στην απόδοση ενέργειας έναντι της απόδοσης στις συζητήσεις της για τη συσκευή.

Η επόμενη γενιά φορητών SoC της Apple—το A17 Bionic, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη σειρά iPhone 15, μπορεί να δώσει προτεραιότητα στις βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας έναντι της ισχύος επεξεργασίας.

Σύμφωνα με το 9to5Google, η TSMC, η εταιρεία κατασκευής τσιπ που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία 3nm του iPhone 15, δίνει προτεραιότητα στην απόδοση ενέργειας έναντι της απόδοσης στις συζητήσεις της για τη συσκευή.

Όχι μόνο η TSMC ξεκίνησε τη μαζική κατασκευή της τεχνολογίας 3nm, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στο iPhone 15 και το τσιπ M2 Pro για Mac, αλλά η μετάβαση στα 3nm σηματοδοτεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, καθώς επιτρέπει τη συγκέντρωση περισσότερης ισχύος στο ίδιο μέγεθος. πατατακι.

Ο επεξεργαστής A16 στο iPhone 14 Pro χαρακτηρίζεται ως τσιπ 4nm, αλλά η TSMC τον προσδιορίζει ως βελτιωμένη έκδοση ενός SoC 5nm, επομένως η μετάβαση στα 3nm είναι σημαντική. Σύμφωνα με την TSMC, η διαδικασία των 3 nm προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τα τσιπ των 5 nm, ενώ χρησιμοποιεί επίσης περίπου 35% λιγότερη ισχύ.

Επιπλέον, η TSMC αναμένει η τεχνολογία 3nm της να παράγει τελικά προϊόντα με αγοραία αξία περίπου 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εντός πέντε ετών από την εμπορική παραγωγή. Κατασκευάζει επίσης χωρητικότητα 3nm στο εργοστάσιό της στην Αριζόνα, επιπλέον της ήδη υπάρχουσας χωρητικότητας 3nm στην Ταϊβάν.

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Τεχνικά Νέα εδώ