Το Moonshot της Αυστραλίας θα ξεκινήσει πρόγραμμα επιτάχυνσης το 2021, επενδύει έως και 40 χιλιάδες AU$ ανά εκκίνηση

Το Moonshot της Αυστραλίας θα ξεκινήσει πρόγραμμα επιτάχυνσης το 2021, επενδύει έως και 40 χιλιάδες AU$ ανά εκκίνηση

März 10, 2023 0 Von admin

Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά του Moonshot

Η Moonshot, μια αυστραλιανή θερμοκοιτίδα που ξεκίνησε η ίδια ως startup, προσφέρει ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 3 μηνών που περιλαμβάνει επένδυση έως και 40.000 AU$$ ανά startup για 4% ίδια κεφάλαια.

Αυτό είναι το τέταρτο πρόγραμμα επιτάχυνσης της εταιρείας, το οποίο ξεκίνησε το 2018 μέσω μιας συνεργασίας με τον επιταχυντή Startmate το 2018, όπου η Moonshot επένδυσε 300.000 $ σε 4 διαστημικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Η κοόρτη περιελάμβανε την Swoop Aero, η οποία έκτοτε έχει αναπτύξει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων σε χώρες όπως το Βανουάτου και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για τη μεταφορά κρίσιμων ιατρικών προμηθειών με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. και JigSpace που παρουσιάστηκε πρόσφατα ως μέρος της τελευταίας αποκάλυψης iPhone της Apple για την εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία χρησιμοποιείται από πολλές διεθνείς εταιρείες αεροδιαστημικής, ιατρικής και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Έκτοτε, η Moonshot έχει συγκεντρώσει το δικό της κεφάλαιο και επιδιώκει να υποστηρίξει 5 διαστημικές νεοφυείς επιχειρήσεις, προσφέροντας συνολικά 200 χιλιάδες AU$ σε επενδύσεις, οι οποίες θα λάβουν καθοδήγηση σε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης πλήρους απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Μαρτίου-Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Λόγω του COVID-19, το πρόγραμμα θα είναι ημι-απομακρυσμένο, αλλά ελπίζουμε ότι οι συμμετέχοντες θα εδρεύουν στο Σίδνεϊ, κατά τη διάρκεια της καθοδήγησης.

– Διαφήμιση –

Οι μέντορες θα περιλαμβάνουν τη Flavia Tata Nardini του Fleet Space, τον Adam Gilmour του Gilmour Space, τον Amir Blachman (Chief Business Officer στο Axiom Space) και τον Dr. Andrew Aldrin. Κάθε startup θα συνδυάζεται με έναν μέντορα, τον οποίο θα συναντούν σε εβδομαδιαία βάση, και επιπλέον θα λαμβάνουν καθοδήγηση από άλλους. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές σε κάθε startup που εργάζεται σε ιδέες και τεχνολογίες που σχετίζονται με το διάστημα, με προτίμηση σε ιδρυτές των οποίων η αποκλειστική εστίαση είναι η εκκίνηση τους και οι οποίοι έχουν μια σαφή στρατηγική.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Moonshot, Troy McCann, δήλωσε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το διάστημα είναι κάπου μακριά, αποκομμένο από τον πλανήτη μας. Αλλά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός απέχει μόλις 400 χιλιόμετρα – η μισή απόσταση μεταξύ Σίδνεϊ και Μελβούρνης. Η διαστημική τεχνολογία βρίσκεται ήδη στον πυρήνα κάθε κλάδου και σήμερα, μια εμπορική διαστημική επιχείρηση που χρησιμοποιεί τροχιά της γης μπορεί να εκτοξευθεί για το ένα δέκατο του κόστους μιας επένδυσης σε ακίνητα.

«Υποστηρίζουμε νεοφυείς επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τοποθεσίες αιχμής, επειδή συχνά παρεξηγούνται και θεωρούνται υπερβολικά επικίνδυνες από όλους τους άλλους, αλλά αυτό συχνά δεν συμβαίνει και μπορεί να έχουν απίστευτο αντίκτυπο στον κόσμο μας. Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, να καλλιεργήσουμε τρόφιμα σε συνήθως αφιλόξενες περιοχές και ακόμη και να αναπτύξουμε νέα είδη φαρμάκων που δεν μπορούν να παρασκευαστούν στη Γη επειδή η βαρύτητα μας επηρεάζει τις χημικές αντιδράσεις.

«Ακριβώς όπως οι πιο πολύτιμες εταιρείες σήμερα είναι εκείνες που κατασκεύασαν την υποδομή πάνω στην οποία λειτουργεί η διεθνής οικονομία, οι σημερινές επιχειρήσεις διαστημικής τεχνολογίας δημιουργούν την υποδομή που θα λειτουργεί αύριο η διεθνής οικονομία. Το διάστημα είναι ο νέος κυβερνοχώρος».