Το mu Space της Ταϊλάνδης θα κατασκευάσει εργοστάσιο διαστημόπλοιων
März 11, 2023
Στις 25 Δεκεμβρίου 2020, η ταϊλανδέζικη startup mu Space πραγματοποίησε το μαλακό άνοιγμα του εργοστασίου διαστημοπλοίων της – το πρώτο στην Ταϊλάνδη – ένα πρωτότυπο που θα αποτελέσει τη βάση ενός μεγαλύτερου, πλήρως ανεπτυγμένου εργοστασίου διαστημοπλοίων που θα κατασκευαστεί φέτος.
Το επερχόμενο εργοστάσιο διαστημόπλοιων θα είναι μεσαίου μεγέθους και θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή και τη συναρμολόγηση του πρώτου διαστημόπλοιου της Ταϊλάνδης, ενός επαναχρησιμοποιούμενου οχήματος πολλαπλών χρήσεων που μοιάζει με διαστημικό αεροπλάνο. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παράγει δορυφορικά εξαρτήματα, τοπικά συστήματα GPS, διαστημικό κέντρο δεδομένων και πολλά άλλα. Για να το πετύχει αυτό, η mu Space θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τον γύρο της Series B που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος.
Ο διευθύνων σύμβουλος Varayuth Yenbamroong δήλωσε: «Το κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε πρόσφατα θα χρησιμοποιηθεί για την ταχεία κατασκευή ενός εργοστασίου μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή και τη συναρμολόγηση του πρώτου διαστημόπλοιου της Ταϊλάνδης, μαζί με δορυφορικά μέρη και εμπορικά διαστημόπλοια για εσωτερικές υποθέσεις, επικοινωνίες, εθνική ασφάλεια, όπως η δημιουργία ενός τοπικά κατασκευασμένο GPS (Global Positioning System), ρομποτικές δοκιμές, δοκιμή αυτόνομου συστήματος για μη επανδρωμένα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην αποστολή στη Σελήνη. Το εργοστάσιο θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα επικοινωνίας 5G. Θα χρησιμεύσει επίσης ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών «Space IDC», με σχέδιο δοκιμής της προσομοίωσης «Space IDC» (Space Internet Data Center) το πρώτο τρίμηνο του 2021».
– Διαφήμιση –
Το „Space IDC“ ή οι υπηρεσίες Space Internet Data Center είναι ένα έργο που δημιουργήθηκε από κοινού από τη ‚mu Space‘ Corp. και την TOT Public Company Limited, που στοχεύει στην παροχή υπηρεσίας κέντρου δεδομένων με διακομιστή που βρίσκεται στο διάστημα.
Η «mu Space» σχεδιάζει να κατασκευάσει 11 σταθμούς πύλης αρχικά στην Μπανγκόκ για να λειτουργήσει τον επερχόμενο δορυφόρο Low Earth Orbit Satellite (LEO), ενώ ετοιμάζεται να προτείνει έως και 8 έργα από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) στις αρχές του 2021.