Το Twitter ανεστάλη λόγω διάδοσης φωτογραφιών: Απαιτείται πληρωμή 280 εκατομμυρίων δολαρίων

Το Twitter ανεστάλη λόγω διάδοσης φωτογραφιών: Απαιτείται πληρωμή 280 εκατομμυρίων δολαρίων

Januar 18, 2023 0 Von admin

Το Twitter, που εδώ και καιρό παλεύει με διάφορα προβλήματα, αντιμετωπίζει πλέον μια νέα απειλήΗ πλατφόρμα υποβλήθηκε σε μήνυση 280 εκατομμυρίων δολαρίων από το διάσημο φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid επειδή δεν αφαίρεσε χιλιάδες εικόνες χωρίς δικαιώματα που διαδόθηκαν στους χρήστες.

Ο Backgrid λέει ότι περισσότερες από 1500 φωτογραφίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα έχουν διαδοθεί στο Twitter και ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει αφαιρέσει τις εν λόγω φωτογραφίες, αν και έχουν επανειλημμένα ειδοποιήσει το Twitter για το θέμα.

Η BackGrid υπέβαλε καταγγελία στο Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 30 Δεκεμβρίου 2022, συνοδευόμενη από 10 ανώνυμους ενάγοντες, δηλώνοντας ότι «το Twitter διευκολύνει και ενθαρρύνει τη διάδοση φωτογραφιών χωρίς δικαιώματα». Σύμφωνα με την εταιρεία, το Twitter είναι ενήμερο για όλες τις παραβιάσεις που έχουν σημειωθεί.

Επιπλέον, το Backgrid ισχυρίζεται ότι το Twitter επιτρέπει την αναδημοσίευση εικόνων χωρίς δικαιώματα κατ‘ επανάληψη από τα ίδια άτομα και δεν έχει επιτύχει την πολιτική αναστολής αυτών των λογαριασμών.

Το Backgrid απαιτεί 150.000 $ ανά προβολή για την υποτιθέμενη ζημιά που προκλήθηκε από την „σκόπιμη και φρικτή“ συμπεριφορά του Twitter. Επίσης, το Twitter κάνει δήλωση ότι παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα και απαγορεύει την κοινή χρήση προστατευμένων εικόνων.

Το Twitter τονίζει στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του ότι οι χρήστες πρέπει να διασφαλίζουν ότι έχουν λάβει όλα τα δικαιώματα ή τις απαραίτητες άδειες για περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα πριν από την κοινή χρήση περιεχομένου, αλλά υπάρχει επίσης μια ρήτρα όπως αυτή. „Διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε Περιεχόμενο που παραβιάζει τη Συμφωνία Χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων ή εμπορικών σημάτων ή άλλης κατάχρησης πνευματικής ιδιοκτησίας, πλαστοπροσωπίας, παράνομης συμπεριφοράς ή παρενόχλησης.“

Με άλλα λόγια, αν και αναφέρεται ότι την ευθύνη του κοινόχρηστου περιεχομένου έχει ο χρήστης, το Twitter έχει επίσης τη δυνατότητα να αποτρέψει παραβιάσεις. Με βάση αυτό, το πρακτορείο μηνύει το Twitter επειδή δεν άσκησε το δικαίωμά του να αναλάβει δράση κατά των εγκληματιών.

Πηγή: Design Taxi

Το YouTube κάνει ένα βήμα πίσω μετά τις αντιδράσεις από παραγωγούς περιεχομένου που απαγορεύτηκαν από τα έσοδα από διαφημίσεις

Το YouTube παρουσίασε τη νέα του πολιτική για τις βωμολοχίες τον Νοέμβριο για να κάνει το περιεχόμενο πιο φιλικό προς τους διαφημιστές. είχε δημοσιεύσει. Ωστόσο, ορισμένες από τις λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν άρχισαν να προκαλούν την αντίδραση των παραγωγών περιεχομένου. Επειδή αποδείχθηκε ότι η πολιτική καταχρηστικού περιεχομένου θα επηρεάσει επίσης το ήδη δημοσιευμένο περιεχόμενο και το περιεχόμενο που δημιουργεί έσοδα. Σε αυτό το σημείο, ο εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι άκουσαν τις ανησυχίες των παραγωγών περιεχομένου και δήλωσε ότι αξιολογούν το θέμα.