Χειμερινές συμβουλές οδήγησης και βασικά κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης

Χειμερινές συμβουλές οδήγησης και βασικά κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης

Januar 15, 2023 0 Von admin

Ανάλογα με το πού ζείτε, η οδήγηση το χειμώνα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την οδήγηση το καλοκαίρι, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Οι χειμερινοί μήνες φέρνουν χιόνι και πάγο, καθώς και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο χειμώνας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος με άλλα οχήματα και να γλιστρήσετε εκτός δρόμου. Όχι μόνο οι δρόμοι είναι πιο ύπουλοι, αλλά και το αυτοκίνητό σας μπορεί να μην λειτουργεί κανονικά.

Ευτυχώς, με τις κατάλληλες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένου ενός κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια και την ασφάλειά σας στο δρόμο. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είστε εντελώς έτοιμοι για τον χειμωνιάτικο καιρό. Συνεχίστε να διαβάζετε για τις χειμερινές συμβουλές οδήγησης και τα απαραίτητα για το κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης.

Συμβουλές οδήγησης για το χειμώνα

Οι συνθήκες του δρόμου το χειμώνα μπορεί να είναι δύσκολες στην οδήγηση. Ανάμεσα σε βρεγμένο χιόνι, λάσπη, γεμάτο χιόνι, πάγο και μαύρο πάγο, η οδήγηση το χειμώνα μπορεί να είναι επικίνδυνη. Ως εκ τούτου, πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο που οδηγείτε.

Αργά και σταθερά

Όταν οδηγείτε σε χιόνι και πάγο, πρέπει να τα κάνετε όλα πιο αργά και ομαλά. Για παράδειγμα, εάν επιταχύνετε πολύ γρήγορα από μια στάση, είναι πιθανό να στρίψετε τα ελαστικά σας. Κατά την περιστροφή, είτε θα παραμείνετε ακίνητοι είτε θα αρχίσετε να γλιστράτε.

Όταν χρησιμοποιείτε τα φρένα, το πολύ επιθετικό φρενάρισμα μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη ολίσθηση στο δρόμο. Αντίθετα, φρενάρετε νωρίτερα και πιο αργά.

Ανάλογα με τις συνθήκες, ενδέχεται να μην μπορείτε να οδηγείτε τόσο γρήγορα. Ίσως χρειαστεί να οδηγείτε πιο αργά από το αναγραφόμενο όριο ταχύτητας.

Ακόμα κι αν έχετε φορτηγό, SUV ή άλλο όχημα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί. Ο πάγος δεν κάνει διακρίσεις.

Μεγιστοποίηση ορατότητας

Συνιστούμε να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας για 10 έως 15 λεπτά πριν οδηγήσετε. Αυτό δίνει στον κινητήρα σας χρόνο να ζεσταθεί. Αυτό είναι απαραίτητο για την αποφυγή περιττής ζημιάς στον κινητήρα σας.

Επιπλέον, αυτή τη φορά επιτρέπει στα παράθυρά σας να ξεπαγώσουν, κάτι που είναι απαραίτητο για την ορατότητα. Πάρα πολλοί άνθρωποι κάνουν το ελάχιστο όταν ξύνουν τα παράθυρά τους επειδή βιάζονται να βγουν στο δρόμο. Ωστόσο, η κακή ορατότητα μπορεί να οδηγήσει σε περιττά τροχαία ατυχήματα.

Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να ανάψετε τους προβολείς σας εάν χιονίζει ή χιονίζει. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε πιο καθαρά. Εξίσου σημαντικό, θα κάνει το αυτοκίνητό σας πιο ορατό στους άλλους οδηγούς στο δρόμο.

Σκεφτείτε Μπροστά

Η οδήγηση το χειμώνα απαιτεί προγραμματισμό εκ των προτέρων. Εκτός από την προετοιμασία ενός κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης, πρέπει επίσης να προγραμματίσετε τα ταξίδια σας εκ των προτέρων και να αφήσετε στον εαυτό σας επιπλέον χρόνο. Για παράδειγμα, εάν συνήθως σας παίρνει 15 λεπτά για να φτάσετε στη δουλειά, δώστε στον εαυτό σας 25 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι θα φτάσετε εκεί με ασφάλεια.

Ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, προγραμματισμός εκ των προτέρων σημαίνει να σηματοδοτείτε νωρίς και να επιβραδύνετε νωρίτερα από ό,τι συνήθως για στροφές και στάσεις. Σας συνιστούμε επίσης να ακολουθείτε το αυτοκίνητο που έχετε μπροστά σας σε μεγαλύτερη απόσταση. Εάν σταματήσουν ξαφνικά ή αποφασίσουν να στρίψουν, αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να αντιδράσετε με ασφάλεια.

Ακόμη και με όλες τις καλύτερες συμβουλές και προετοιμασίες οδήγησης για το χειμώνα, υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορείτε να ελέγξετε – άλλους οδηγούς. Επομένως, μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές είναι να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να χειριστείτε ένα ατύχημα. Σε περίπτωση σύγκρουσης με άλλο όχημα, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε.

Εξαλείψτε τους περισπασμούς

Ακόμη και στις καλύτερες καιρικές συνθήκες, η οδήγηση με αποσπασμένη προσοχή είναι απίστευτα επικίνδυνη. Η αποσπασμένη οδήγηση υπολογίζει περίπου οκτώ θάνατοι στις ΗΠΑ κάθε μέρα. Η οδήγηση αποσπασμένη σε δρόμους με πάγο μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες.

Βάλτε το τηλέφωνό σας κάπου για να μην μπείτε στον πειρασμό να το κοιτάξετε, ακόμα κι αν είναι μόνο για ένα δευτερόλεπτο για να δείτε ποιος σας στέλνει μηνύματα ή σας καλεί. Πάρα πολλοί οδηγοί υπερεκτιμούν την ικανότητά τους να κάνουν πολλαπλές εργασίες κατά την οδήγηση. Δεν είναι τώρα η ώρα να αλλάξετε τη λίστα αναπαραγωγής σας, να απαντήσετε σε μηνύματα ή να κοιτάξετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, μην επιτρέπετε στους επιβάτες σας να σας αποσπούν την προσοχή. Είτε οδηγείτε με παιδιά, φίλους ή κατοικίδια, πρέπει να κρατάτε την προσοχή σας στο δρόμο.

Τέλος, αποφύγετε άλλες δραστηριότητες που αποσπούν την προσοχή, όπως το φαγητό, το μακιγιάζ ή το να κοιτάτε τα πράγματα στην άκρη του δρόμου.

Λίστα ελέγχου χειμερινής συντήρησης αυτοκινήτου

Η οδήγηση σε χειμερινές καιρικές συνθήκες αυξάνει επίσης τη συντήρηση του αυτοκινήτου που πρέπει να κάνετε. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σημαίνουν χαμηλότερη πίεση αέρα στα ελαστικά σας. Ελέγχετε τα ελαστικά σας κάθε μέρα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν γεμίσει σωστά για να αποτρέψετε την περιττή φθορά, ζημιές και εκρήξεις.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το υγρό του υαλοκαθαριστήρα, το λάδι και το αντιψυκτικό σας είναι γεμάτο. Αυτά θα βοηθήσουν το αυτοκίνητό σας να λειτουργεί σωστά στο κρύο. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να ελέγξετε τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων σας.

Είναι καλή ιδέα να διατηρείτε το ρεζερβουάρ καυσίμου σας μισογεμάτο ανά πάσα στιγμή. Αυτό θα αποτρέψει τη ζελατινοποίηση του καυσίμου. Θα εξασφαλίσει επίσης ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από βενζίνη στην άκρη του δρόμου.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι τα ασφαλιστικά στοιχεία σας είναι εύκολα προσβάσιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να υποβάλετε αξίωση ασφάλισης. Αυτό θα ήταν απαραίτητο μετά από σύγκρουση, εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε οδική βοήθεια κ.λπ. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να υποβάλετε μια αξίωση ασφάλισης στον πάροχο του συμβολαίου σας.

Τι χρειάζεστε σε ένα κιτ αυτοκινήτου Survival

Στη συνέχεια, ας μιλήσουμε για το κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να μεταφέρετε στο όχημά σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε από το στενό σημείο ή ακόμα και να σώσετε τη ζωή σας.

Επισκευή και Συντήρηση Αυτοκινήτων

Στο δρόμο, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, ειδικά τον χειμώνα. Για αυτό το θέμα, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα χρειαστεί να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας, να προσθέσετε υγρά ή να αντιμετωπίσετε άλλα θέματα έκτακτης ανάγκης.

Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεστε για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία:

 • Ανταλλακτικό ελαστικό (κανονικού μεγέθους ή ντόνατ)
 • Γρύλος
 • Σίδερο ελαστικών
 • Μικρό κιτ εργαλείων
 • Καλώδια βραχυκύκλωσης
 • Σκασμένο κάνιστρο ή αντλία φουσκώματος ελαστικού
 • Εφεδρικό δοχείο αερίου (γεμάτο καύσιμο και σφραγιζόμενο)
 • Ηλεκτρικές ασφάλειες
 • Έξτρα λάδι (2 λίτρα)
 • Επιπλέον αντιψυκτικό (1 γαλόνι)
 • Υγρό υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ
 • Φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου έκτακτης ανάγκης (φορητό jump starter)
 • Εγχειρίδιο αυτοκινήτου

Μπορείτε να προσθέσετε άλλα πράγματα με βάση το όχημά σας και την τεχνογνωσία σας. Τουλάχιστον, συνιστούμε να μάθετε τα βασικά για το πώς λειτουργεί το αυτοκίνητό σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες επισκευές στο δρόμο.

Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα χρειαστείτε περισσότερα από προμήθειες και εργαλεία για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία. Θα ήταν καλύτερο να σκεφτείτε και τη δική σας ασφάλεια ενώ βρίσκεστε στην άκρη του δρόμου. Στο χειρότερο σενάριο, εάν βρεθείτε αποκλεισμένος, πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να παραμένετε ζεστοί, να επιβιώσετε και να διασωθείτε.

Εδώ είναι όλα όσα χρειάζεστε:

 • Επιπλέον φορτιστής κινητού τηλεφώνου (βύσμα D/C για αναπτήρα και φορτιστή μπαταρίας κινητού)
 • Επιπλέον μπουκάλια φαγητού και νερού
 • Μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης και επιπλέον ζεστά ρούχα (παλτό, γάντια, μπότες, κάλτσες, καπέλο)
 • Ένας φακός και επιπλέον μπαταρίες
 • Κώνοι στην άκρη του δρόμου, φωτοβολίδες/ξυλάκια λάμψης
 • Μικρό φτυάρι (για να σκάβετε από το χιόνι)
 • Απορρίμματα γατούλας (τα απορρίμματα γάτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο)
 • Κουτί πρώτων βοηθειών
 • Ένα εύκολα προσβάσιμο εργαλείο διαφυγής αυτοκινήτου (για να σπάσει γυαλί ή να κόψει τις ζώνες ασφαλείας)
 • Πυροσβεστήρας
 • Υπνόσακοι
 • Ραδιόφωνο χειρός (αν δεν έχετε υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας)
 • Μονάδα GPS

Δεν μπορείτε ποτέ να προετοιμαστείτε υπερβολικά για να κρατήσετε εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε προμήθειες έκτακτης ανάγκης και να μην τις χρειάζεστε παρά να τις χρειάζεστε και να μην τις έχετε. Παρακαλώ μην κάνετε το λάθος να τσιγκουνευτείτε το κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης και να το μετανιώσετε όταν βρίσκεστε αποκλεισμένοι.

Συνιστούμε επίσης να ενημερώσετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας για να συμπεριλάβετε την οδική βοήθεια. Η οδική βοήθεια μπορεί να σας εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια σε ρυμούλκηση και άλλα έξοδα εάν το αυτοκίνητό σας πεθάνει στη μέση του πουθενά, γλιστρήσετε από το δρόμο, σας σκάσει λάστιχο κ.λπ.

Αυτή η δυνατότητα είναι συνήθως μια μικρή χρέωση κάθε μήνα, αλλά συχνά αποδεικνύεται μια σωτήρια χάρη.

Συχνές ερωτήσεις

Πριν ολοκληρώσουμε, θα θέλαμε να καλύψουμε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την οδήγηση και την επιβίωση τον χειμώνα. Αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν σε κοινές, καθημερινές καταστάσεις καθώς και σε σενάρια χειρότερων περιπτώσεων.

1. Τι πρέπει να κάνετε εάν το αυτοκίνητό μου αρχίσει να γλιστράει στον πάγο;

Η ολίσθηση στον πάγο μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αντιδράτε υπερβολικά ή να μην διορθώνετε υπερβολικά όταν συμβαίνει αυτό.

Αντίθετα, χαλαρώστε το φρένο (ή το γκάζι) και γυρίστε τον τροχό προς την κατεύθυνση που γλιστράτε. Η προσπάθεια να στρίψετε ενάντια στην ολίσθηση θα επιδεινώσει την απώλεια ελέγχου σας. Στη συνέχεια, τι για το όχημά σας για να ανακτήσει την πρόσφυση και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψει στη λωρίδα σας.

Μπορείτε να αποφύγετε να μπείτε σε αυτές τις καταστάσεις επιταχύνοντας και φρενάροντας αργά. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, θα πρέπει επίσης να αυξήσετε την ακόλουθη απόσταση μεταξύ εσάς και του προπορευόμενου αυτοκινήτου. Τέλος, προσέξτε τις συνθήκες του δρόμου (ειδικά τον μαύρο πάγο) και οδηγήστε πιο αργά από το όριο ταχύτητας όταν χρειάζεται.

2. Χρειάζομαι ειδικά ελαστικά για χειμερινή οδήγηση;

Τα περισσότερα οχήματα διαθέτουν στάνταρ ελαστικά για όλες τις εποχές. Ωστόσο, με μικρότερα οχήματα όπως σεντάν και σπορ αυτοκίνητα, ίσως χρειαστεί να βρείτε καλύτερα ελαστικά εάν σκοπεύετε να οδηγείτε στο χιόνι. Εάν η περιοχή σας δεν έχει πολλές χιονοπτώσεις, μάλλον δεν θα είναι απαραίτητο.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια ελαστικά για τον χειμώνα, εάν τα τρέχοντα ελαστικά σας είναι παλιά και φθαρμένα. Τα ελαστικά με χαμηλό πέλμα ή φαλάκρα παρέχουν μικρή πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο.

Ελαστικά με καρφιά πλεονεκτούν σε σκληρό, γεμάτο χιόνι και πάγο. Ωστόσο, σε μαλακό, βρεγμένο χιόνι, μπορούν πραγματικά να μειώσουν την πρόσφυση.

3. Πώς μπορώ να προετοιμάσω το αυτοκίνητό μου για το χειμώνα;

Όπως σε κάθε πτυχή της ζωής, η προετοιμασία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Η προετοιμασία του αυτοκινήτου σας για το χειμώνα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή επιρρεπή σε έντονες χιονοπτώσεις, τα ελαστικά χιονιού είναι απαραίτητα για την οδήγηση το χειμώνα. Είναι σχεδιασμένα για να αυξάνουν την πρόσφυσή σας στο χιόνι, τον πάγο και άλλες ολισθηρές συνθήκες.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε υαλοκαθαριστήρες υψηλής λειτουργίας και άφθονο αντιπαγετικό υγρό υαλοκαθαριστήρα. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας έχει άφθονο αντιψυκτικό για να μην παγώσει ή να καταστραφεί το ψυγείο. Τέλος, ελέγξτε ξανά ότι η θέρμανση σας λειτουργεί σωστά, ιδιαίτερα η απόψυξη για το παρμπρίζ και το πίσω παράθυρο.

4. Ποιο είναι το πιο απαραίτητο αντικείμενο έκτακτης ανάγκης για το αυτοκίνητό σας;

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο έκτακτης ανάγκης για το αυτοκίνητό σας. Αν και δεν θα προτείναμε ποτέ να περιοριστείτε σε ένα μόνο στοιχείο έκτακτης ανάγκης, το πιο σημαντικό που πρέπει να έχετε είναι το κιτ εφεδρικού ελαστικού σας. Αυτό περιλαμβάνει το εφεδρικό σας ελαστικό (είτε άλλο ελαστικό πλήρους μεγέθους είτε ένα ντόνατ), έναν γρύλο και τα απαραίτητα εργαλεία για να αλλάξετε το ελαστικό.

Εάν σας ξεσκάσει στην άκρη του δρόμου, μπορείτε να αλλάξετε το σκασμένο ελαστικό σας με το εφεδρικό μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να περιμένετε ένα ρυμουλκούμενο σε χαμηλές θερμοκρασίες και να πληρώσετε για αυτές τις υπηρεσίες.

Προτείνουμε να εξασκηθείτε στην αλλαγή του εφεδρικού σας ελαστικού στο σπίτι μερικές φορές. Φαίνεται απλό, αλλά θα νιώσετε λίγη αδρεναλίνη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κάτι που μπορεί να κάνει πιο δύσκολο να εστιάσετε στην εργασία που έχετε. Επιπλέον, εάν κρυώνετε, σε ανώμαλο έδαφος ή σας αποσπάται η προσοχή, η αλλαγή του ελαστικού μπορεί να είναι πιο περίπλοκη.

5. Τι να κάνω εάν το αυτοκίνητό μου έχει αποκλειστεί στη μέση του χειμώνα;

Τι θα συμβεί αν βρεθείτε αποκλεισμένοι στη μέση του χειμώνα; Τι πρέπει να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς και ζεστοί;

Ενημερώστε τις αρχές το συντομότερο δυνατό με το κινητό σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε στο όχημά σας κουβέρτες έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρονται παραπάνω στο κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης. Η παραμονή ζεστή είναι απολύτως απαραίτητη.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να παραμένετε στο αυτοκίνητό σας όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά εάν υπάρχει παράγοντας ανεμοφράκτη. Επιπλέον, εάν άλλα οχήματα βρουν το αυτοκίνητό σας, δεν θέλετε να είστε μακριά από αυτό.

Εάν το αυτοκίνητό σας λειτουργεί, βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας της εξάτμισης παραμένει καθαρός. Εάν είναι μπλοκαρισμένο, το αυτοκίνητο θα σταματήσει να λειτουργεί. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πότε θα σας σώσουν, εξοικονομήστε όσο το δυνατόν περισσότερο το αέριό σας.

Βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι εύκολα ορατό στους άλλους οδηγούς. Χρησιμοποιήστε τις φωτοβολίδες δρόμου και τους κώνους έκτακτης ανάγκης από το κιτ αυτοκινήτου επιβίωσης για να ειδοποιήσετε τους αυτοκινητιστές για την κατάστασή σας.

Είναι έτοιμο το Survival Car Kit σας για χειμερινή οδήγηση;

Τα σύγχρονα οχήματα είναι καλά εξοπλισμένα για να χειρίζονται το χιόνι και τον πάγο. Ωστόσο, δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ προετοιμασμένοι. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο δρόμο, και είναι καλύτερο να είσαι υπερβολικά προετοιμασμένος παρά ελλιπώς προετοιμασμένος.

Η βελτιστοποίηση του κιτ αυτοκινήτου επιβίωσής σας θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας, αν και ελπίζουμε να μην γίνει ποτέ αυτό. Εναλλακτικά, θα μπορούσε απλώς να κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Για περισσότερες συμβουλές για το αυτοκίνητο και την οδήγηση, εγγραφείτε στο blog μας. Και αν θέλετε να ενημερώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας ώστε να περιλαμβάνει οδική βοήθεια, λάβετε μια δωρεάν προσφορά τώρα.