Χρόνος επιστροφής χρημάτων – Πόσος χρόνος διαρκεί η επιστροφή χρημάτων στο PayPal;

Χρόνος επιστροφής χρημάτων – Πόσος χρόνος διαρκεί η επιστροφή χρημάτων στο PayPal;

März 3, 2023 0 Von admin

Οι επιστροφές χρημάτων είναι αναπόφευκτες αλλά και ταλαιπωρία καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστραφούν.

Αυτό το άρθρο αναφέρει πόσο χρόνο διαρκεί μια επιστροφή χρημάτων στο PayPal, γιατί υπάρχει κάποια καθυστέρηση, καθώς και πώς μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τις επιστροφές χρημάτων και τις συναλλαγές του PayPal.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Χρόνος επιστροφής χρημάτων PayPal

Σύμφωνα με PayPalθα χρειαστούν γενικά 7-10 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία που ο έμπορος επεξεργάστηκε την επιστροφή χρημάτων για να εμφανιστεί στον πιστωτικό λογαριασμό σας στο PayPal.

Σημείωση – Το PayPal δεν εκδίδει επιστροφές χρημάτων, τις επεξεργάζεται μόνο. Είναι οι έμποροι που το κάνουν.

Εφόσον το PayPal είναι ο επεξεργαστής πληρωμών, θα στέλνει και θα λαμβάνει πληρωμές. Εάν ο έμπορος δεν στείλει ποτέ την επιστροφή χρημάτων, δεν θα αναρτηθεί ποτέ στον λογαριασμό σας στο PayPal.

Ο χρόνος επιστροφής χρημάτων επηρεάζεται επίσης από διαδικασίες εσωτερικές και εξωτερικές στα συστήματα του PayPal.

Ανάλογα με τον αρχικό τρόπο πληρωμής, το PayPal μπορεί να επεξεργαστεί τις επιστροφές χρημάτων την ίδια ημέρα που εκδίδονται. Εφόσον το PayPal αποστέλλει επιστροφές χρημάτων μέσω της ίδιας μεθόδου πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε για την αρχική συναλλαγή, μπορεί να χρειαστεί διαφορετικός χρόνος για να εμφανιστούν τα χρήματα.

  • Πιστωτική ή χρεωστική κάρτα – έως 30 ημέρες
  • τραπεζικός λογαριασμός – έως πέντε ημέρες
  • Υπόλοιπο λογαριασμού PayPal – ίδια ημέρα

Οι επιστροφές χρημάτων καταβάλλονται από το υπάρχον υπόλοιπο του λογαριασμού σας στο PayPal από προεπιλογή. Εάν δεν έχετε χρήματα στον λογαριασμό σας, το πλήρες ποσό επιστροφής χρημάτων θα εκδοθεί από τον συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό σας.

Χρεώνει το PayPal χρέωση επιστροφής χρημάτων;

Όχι, δεν υπάρχει χρέωση επιστροφής χρημάτων, αλλά δεν θα λάβετε πίσω το τέλος επεξεργασίας που πληρώσατε νωρίτερα.

Αναφέρομαι σε Αυτό blog για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις χρεώσεις PayPal.

Πώς να εκδίδετε, να διαχειρίζεστε και να παρακολουθείτε εύκολα τις επιστροφές χρημάτων PayPal;

Είναι εύκολο να παρακολουθείτε τις πλήρεις επιστροφές χρημάτων επισημαίνοντας απλώς όλα τα στοιχεία αυτής της συναλλαγής ως επιστρεφόμενα.

Αλλά εάν πουλάτε, πώς συνδέετε τις μερικές επιστροφές χρημάτων με προϊόντα; Το PayPal δεν παρέχει κανένα μηχανισμό για αυτό. Επίσης, η έκδοση επιστροφών μέσω PayPal είναι αργή και κουραστική.

Έτσι ο Putler έχτισε αυτό το σύστημα μέσα του. Υπάρχει ένα γρήγορο Refund/Manage κουμπί σε κάθε συναλλαγή με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στο Putler – τόσο στον πίνακα ελέγχου πωλήσεων όσο και στον πίνακα ελέγχου συναλλαγών.

Το PayPal διαχειρίζεται την επιστροφή χρημάτων
επιστρεφόμενη συναλλαγή PayPal

Η Putler σας ζητά να επιλέξετε αντικείμενα που θέλετε να επιστρέψετε τα χρήματα. Επιλέγει τα πάντα από προεπιλογή, ώστε να μπορείτε γρήγορα να κάνετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Αλλά αν θέλετε να κάνετε μερική επιστροφή χρημάτων, μπορείτε να επιλέξετε στοιχεία που θέλετε να επιστρέψετε, ακόμη και το ποσό (ή το ποσοστό) της επιστροφής χρημάτων που θέλετε να παρέχετε για κάθε είδος.

Για όσους μπήκαν αργά, το Putler είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο εργαλείο αναφοράς και ανάλυσης για PayPal, WooCommerce, Stripe, Shopify και άλλες πλατφόρμες. Συνδέστε πολλές πηγές δεδομένων και λάβετε ακριβείς πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

Ακολουθούν τα βήματα για την έκδοση επιστροφών χρημάτων χρησιμοποιώντας το Putler.

Διαχείριση πολλών λογαριασμών με το Putler

putler-σπίτι-ταμπλό

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε απεριόριστους λογαριασμούς PayPal στο Putler και να λάβετε συνδυασμένες αναφορές σε ένα μόνο μέρος.

Μπορείτε να έχετε μια ξεχωριστή επισκόπηση διαφορετικών λογαριασμών PayPal και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους όπως και όταν χρειάζεται.

Τελικές σκέψεις

Ελπίζω αυτό το ιστολόγιο να απαντά σε ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις όπως „γιατί οι επιστροφές χρημάτων στο PayPal χρειάζονται τόσο χρόνο“, πόσος χρόνος χρειάζεται για να εμφανιστεί μια επιστροφή χρημάτων PayPal και παρόμοιες ερωτήσεις.

Και για καλύτερο χειρισμό των επιστροφών χρημάτων PayPal, δοκιμάστε το Putler δωρεάν. Δεν θα απογοητευτείτε.