10 πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο |  Ατζέντα του τελευταίου 24ώρου

10 πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο | Ατζέντα του τελευταίου 24ώρου

Januar 19, 2023 0 Von admin
Οι 10 πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο |  Ατζέντα για τις τελευταίες 24 ώρες

Αν και δεχόμαστε ότι υπάρχουν πολλά είδη νοημοσύνης στον σύγχρονο κόσμο, το IQ (ευφυΐα πηλίκο) εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο αποδεκτές παραμέτρους παγκοσμίως.

Ανασκόπηση του παγκόσμιου πληθυσμούΣτην έκθεσή της για το έτος 2022, ανακοίνωσε το μέσο δείκτη νοημοσύνης των χωρών που καθορίζεται από τους αριθμούς του πληθυσμού, το ποσοστό αλφαβητισμού και τα τεστ νοημοσύνης. Η Τουρκία, η οποία σημείωσε μείωση κατά ένα βαθμό στη βαθμολογία IQ της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, βρίσκεται στην 48η θέση, 19 μονάδες πίσω από τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, που έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες IQ.

Οι λογαριασμοί σε άλλες τράπεζες μπορούν επίσης να ελεγχθούν με το Garanti BBVA mobile

Οι 10 πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο |  Ατζέντα για τις τελευταίες 24 ώρες

Οι πελάτες της Garanti BBVA θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν τα στοιχεία του λογαριασμού τους σε άλλες τράπεζες μέσω της Garanti BBVA Mobile και του Διαδικτύου, στο πλαίσιο του Open Banking, το οποίο ήρθε στο προσκήνιο με τη ρύθμιση στη νομοθεσία.

Οι πελάτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη διαχείριση πολλών λογαριασμών σε διαφορετικές τράπεζες θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης για κάθε τραπεζικό λογαριασμό με την εν λόγω υπηρεσία. Τα χρήματα μπορούν να μεταφερθούν, να αποσυρθούν ή να παρακολουθηθούν από άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον, οι έμποροι, οι ΜΜΕ και οι εμπορικοί πελάτες της τράπεζας θα μπορούν να βλέπουν άλλους εμπόρους/συναλλαγές με POS μέλη της τράπεζας και τα ποσά που θα πιστωθούν στον λογαριασμό στο Garanti BBVA Mobile και στο Διαδίκτυο. Με την υπηρεσία POS, οι πελάτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα λογιστικά τους στοιχεία και να λαμβάνουν όλες τις περιλήψεις συναλλαγών.

Η Apple επέβαλε πρόστιμο 17 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι 10 πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο |  Ατζέντα για τις τελευταίες 24 ώρες

Η Apple, που έχει μπει κατά καιρούς στην ημερήσια διάταξη με διάφορες αγωγές και ποινές, αυτή τη φορά έχει πρόβλημα με τη Ρωσία. Στον τεχνολογικό γίγαντα επιβλήθηκε πρόστιμο 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) για κατάχρηση της ηγετικής του θέσης στην τοπική αγορά.

(FAS) αναφέρει ότι η εταιρεία διαπίστωσε ότι παραβίασε τους κανόνες ανταγωνισμού και ανάγκασε τους χρήστες να χρησιμοποιούν μόνο το App Store για την αγορά υπηρεσιών πληρωμών. Επιπλέον, η Apple πρέπει να καταβάλει το καθορισμένο ποσό αποζημίωσης εντός δύο μηνών. Η FAS επέβαλε πρόστιμο 12 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple το 2020 για αθέμιτα κέρδη μέσω του ίδιου App Store. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα αναλάβει δράση αυτή τη φορά ο τεχνολογικός κολοσσός, ο οποίος χρησιμοποίησε το δικαίωμά του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ποινής εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: Reuters

Αυτές είναι οι 10 χώρες με τις υψηλότερες βαθμολογίες IQ, σύμφωνα με το World Population Review

1 Σιγκαπούρη 108
2 Χονγκ Κονγκ 108
3 Ταϊβάν 106
4 Νότια Κορέα 106
5 Ιαπωνία 105
6 Κίνα 104
7 Ελβετία 102
8 Κάτω Χώρες 102
9 Βόρεια Κορέα 102
Μακάο 101, η 10η Ειδική Διοικητική Περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Μήνυση στο Twitter για διάδοση φωτογραφιών: Απαιτούνται 280 εκατομμύρια δολάρια για να πληρωθούν

Μήνυση στο Twitter για διάδοση φωτογραφιών: Απαιτούνται 280 εκατομμύρια δολάρια για να πληρωθούν

Το Twitter, το οποίο παλεύει με διάφορα προβλήματα εδώ και καιρό, αντιμετωπίζει τώρα μια νέα απειλή. Επειδή δεν αφαίρεσε χιλιάδες εικόνες χωρίς δικαιώματα που διαδόθηκαν στους χρήστες, η πλατφόρμα υποβλήθηκε σε μήνυση 280 εκατομμυρίων δολαρίων από το διάσημο πρακτορείο φωτογραφίας Backgrid .

Ο Backgrid λέει ότι περισσότερες από 1500 φωτογραφίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα έχουν διαδοθεί στο Twitter και ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει αφαιρέσει τις εν λόγω φωτογραφίες, αν και έχουν επανειλημμένα ειδοποιήσει το Twitter για το θέμα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τις λεπτομέρειες της είδησης.

Οι μισοί εργαζόμενοι κρύβουν τη θεραπεία του καρκίνου από τους εργοδότες τους

θεραπεία του καρκίνου

Σύμφωνα με μελέτη του British Journal of Cancer και της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο, οι μισοί από τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο κρύβουν τη διαδικασία θεραπείας από τους εργοδότες και τους συναδέλφους τους φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Publicis Groupe, το 92 τοις εκατό των εργαζομένων με καρκίνο πιστεύουν ότι η υποστήριξη που λαμβάνουν από τον εργοδότη τους επηρεάζει θετικά την υγεία τους. Η γαλλική εταιρεία διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων Publicis Groupe ηγείται μιας πρωτοβουλίας που ονομάζεται «#WorkingWithCancer Pledge» (Εργασία με τον Καρκίνο) που βασίζεται σε αυτήν την εικόνα. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε τις λεπτομέρειες της είδησης.