20 Μαθηματικά Παιχνίδια για μικρά παιδιά: Δωρεάν eBook

Februar 6, 2023 0 Von admin

Σημείωση Αυτή η επιχείρηση εξ αποστάσεως διδασκαλίας/κατ‘ οίκον διδασκαλίας είναι δύσκολη για όλους, έτσι δεν είναι;

Οι δάσκαλοι προσπαθούν να παράσχουν ένα πρόγραμμα σπουδών εξ αποστάσεως μάθησης με λίγη προετοιμασία ή προειδοποίηση. Εν τω μεταξύ, οι γονείς προσαρμόζονται στην απομόνωση, στην εργασία από το σπίτι και στην εκπαίδευση στο σπίτι.

Αφού διάβασα την ανάρτησή μου 10 Συμβουλές για Γονείς Κατ‘ Οίκον Εκπαίδευση μικρών παιδιών, ορισμένοι φίλοι και μέλη του επαγγελματικού μου δικτύου εκμάθησης μου ζήτησαν περισσότερες ιδέες για δραστηριότητες.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που βασίζονται σε φύλλα εργασίας για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μάθουν. Μάλιστα, πρόσφατα συνάντησα μια ομάδα στο Facebook που σχεδιάστηκε για κοινή χρήση φύλλων εργασίας με 140.000+ μέλη!

Η παλιά συζήτηση για το φύλλο εργασίας… μερικές φορές είναι καλές. Αλλά δεν είναι ασημένια κουκκίδα και προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα φύλλα εργασίας χαμηλής ποιότητας παρά υψηλής ποιότητας.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε φύλλα εργασίας για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να μάθουν. Μην παραβλέπετε τη δύναμη των παιχνιδιών!

Το δωρεάν eBook μου: 20 Παιχνίδια Μαθηματικών για παιδιά 5-8 ετών

Έχω συγκεντρώσει μια συλλογή από 20 μαθηματικά παιχνίδια για να βοηθήσω τα μικρά παιδιά να μάθουν για τα μαθηματικά ενώ διασκεδάζουν με μέλη της οικογένειας στο σπίτι.

Αυτά τα παιχνίδια είναι δοκιμασμένα με δικά μου παιδιά (ηλικίας 5 και 6 ετών) ή/και παλιούς μαθητές (ηλικίας 5-10 ετών).

Τα παιχνίδια επιλέχθηκαν ως εξής:

  • Απαιτήστε εξοπλισμό που πιθανώς έχετε στο σπίτι
  • Είναι εύκολο να κατανοηθούν και να παίξουν
  • Βοηθήστε τα παιδιά να μάθουν και να ενισχύσουν τις βασικές μαθηματικές δεξιότητες και κατανοήσεις
  • Είναι διασκεδαστικά

>> Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το PDF

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να ζητήσετε πρόσβαση σε αυτό το PDF, καθώς είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε έχει τον σύνδεσμο. Αν δυσκολεύεσαι, μην ζητήσετε πρόσβαση. Αποσυνδεθείτε από τη διεύθυνση email του σχολείου σας και δοκιμάστε ξανά (ο λογαριασμός email του σχολείου σας ενδέχεται να εμποδίζει την πρόσβαση). 😊

Αυτή η συλλογή 20 μαθηματικών παιχνιδιών βοηθά τα μικρά παιδιά να μάθουν για τα μαθηματικά ενώ διασκεδάζουν με μέλη της οικογένειας στο σπίτι.  Τα παιχνίδια για παιδιά 5 έως 8 ετών παίζονται εύκολα και απαιτούν ελάχιστο εξοπλισμό.

Το προτεινόμενο εύρος ηλικιών (5-8) είναι απλώς ένας οδηγός και αναμένεται ότι οι δάσκαλοι και οι φροντιστές θα μπορούν να κρίνουν ποια παιχνίδια θα ταιριάζουν μεμονωμένα παιδιά. Πολλά από τα παιχνίδια μπορούν να ποικίλουν για να τα κάνουν ευκολότερα ή δυσκολότερα. Γίνετε δημιουργικοί!

Μπορείτε να μοιραστείτε το βιβλίο, αλλά μην το αντιγράψετε!

Αυτό το βιβλίο έχει ένα Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνής άδεια.

Σε απλά αγγλικά, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μοιραστείτε το βιβλίο, αρκεί να αποδώσετε εύσημα στο έργο μου, να το χρησιμοποιήσετε για μη εμπορικούς σκοπούς (εσείς οπωσδηποτε δεν μπορώ να το πουλήσω) και μην φτιάχνεις παράγωγα (τη δική σου έκδοση).

Μπορείτε να στείλετε αυτό το βιβλίο με email στους γονείς, να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναφορά, να το δημοσιεύσετε στον ιστότοπο του σχολείου σας και ούτω καθεξής.

Σημείωση: Όπως είναι η φύση των μαθηματικών παιχνιδιών, είναι αδύνατο να πιστώσεις έναν αρχικό δημιουργό όταν έχουν χρησιμοποιηθεί και προσαρμοστεί στις τάξεις για χρόνια. Έχω πιστώσει όπου είναι δυνατόν, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω από πού προέρχονται τα περισσότερα παιχνίδια και έχω χρησιμοποιήσει παραλλαγές τους για 15+ χρόνια.

Μια Απογοητευτική Εμπειρία

Αφού μοιράστηκα αυτό το βιβλίο, σοκαρίστηκα τόσο πολύ όταν είδα κάποιον να κόβει και να επικολλά το όλο θέμα στο δικό του έγγραφο με ένα φανταχτερό περίγραμμα και να το μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως δικό του έργο!

Κατά τη διάρκεια μιας τόσο δύσκολης περιόδου, είναι χαρά να μπορείς να βοηθάς τους ανθρώπους με μικρό τρόπο για να διευκολύνουν τη διδασκαλία και την εκπαίδευση στο σπίτι. Είναι απογοητευτικό όταν οι άνθρωποι το εκμεταλλεύονται αυτό.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε αυτό το βιβλίο με οποιονδήποτε μπορεί να το βρει χρήσιμο, αλλά να θυμάστε ότι είναι ένας πραγματικός κόπος αγάπης που περιλάμβανε ώρες εργασίας! Σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα.

συμπέρασμα

Η διδασκαλία μαθηματικών σε μικρά παιδιά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη και δεν χρειάζεται πάντα να περιλαμβάνει φύλλα εργασίας.

Τα 20 παιχνίδια μπορούν να επαναληφθούν ξανά και ξανά. Εάν παίζατε ένα παιχνίδι την ημέρα τις καθημερινές, αυτό θα σας καλύψει για περίπου ένα μήνα!

Παρακαλώ ενημερώστε με εάν αυτός ο πόρος είναι χρήσιμος για εσάς ή εάν έχετε κάποιο δικό σας αγαπημένο μαθηματικό παιχνίδι! Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το πλαίσιο σχολίων.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε