3 Συμβουλές για Σιγκαπούρη που θέλουν να αναχρηματοδοτήσουν το στεγαστικό τους δάνειο

3 Συμβουλές για Σιγκαπούρη που θέλουν να αναχρηματοδοτήσουν το στεγαστικό τους δάνειο

Februar 7, 2023 0 Von admin

Φημίζεται για το ότι έχει μερικά από οι πιο εντυπωσιακοί ουρανοξύστες Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Σιγκαπούρη αποπνέει λαμπρότητα από τον Πύργο Guoco μέχρι το Sail στο Marina Bay. Ωστόσο, αυτή η χλιδή δεν είναι φθηνή, καθώς η πόλη είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες της Ασίας για να ζεις, πράγμα που σημαίνει για τους κατοίκους ότι τα σπίτια τους είναι από τα πιο ακριβά πράγματα που έχουν στην κατοχή τους.

Με ένα σπίτι έρχεται είτε ένα στεγαστικό δάνειο είτε ένα στεγαστικό δάνειο, το οποίο είναι συχνά ένα από τα μεγαλύτερα μηνιαία έξοδο ή πηγές χρέους μας. Τα δάνεια και τα στεγαστικά δάνεια είναι μακροπρόθεσμες οικονομικές δεσμεύσεις που μπορεί να χρειαστούν πάνω από είκοσι πέντε για να ολοκληρωθούν, που κυμαίνονται από εκατοντάδες έως χιλιάδες έως εκατομμύρια δολάρια.

Συχνά, καταλήγουμε να μειώνουμε τις συνήθειες δαπανών μας για να συνεχίσουμε τις πληρωμές μας, εάν δεν έχουμε αρκετό στους λογαριασμούς CPF μας ή μπορεί να σκεφτούμε να αναχρηματοδοτήσουμε το στεγαστικό μας δάνειο σε ένα με χαμηλότερο επιτόκιο. Η αναχρηματοδότηση είναι εκπληκτικά μια από τις τελευταίες επιλογές που εξετάζουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού όταν προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα – αλλά μπορεί να αποκομίσει πολλά οφέλη. Έτσι, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτά τα οφέλη. Εδώ είναι μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές μας για τους Σιγκαπούρους που θέλουν να αναχρηματοδοτήσουν το σπίτι τους.

Ψωνίστε γύρω για δανειστές

Όταν ξεκινάτε τη διαδικασία αναχρηματοδότησης, θα πρέπει να νιώθετε ότι υποβάλλετε ξανά αίτηση για την υποθήκη σας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μοιράζεστε πολλές από τις ίδιες διαδικασίες, όπως ελέγχους TDSR, κατ‘ αρχήν έγκριση, σύγκριση δανείων κ.λπ., η αναχρηματοδότηση είναι ένα εντελώς διαφορετικό δάνειο και η διαδικασία θα διαφέρει από αυτήν που έχετε συνηθίσει.

Όπως κάνατε στην αρχή του ταξιδιού αγοράς σπιτιού, είναι σημαντικό να ψωνίζετε και να συγκρίνετε διαφορετικούς δανειστές για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε μια καλή προσφορά. Συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο και να συγκρίνετε το κόστος από τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις άλλους δανειστές αναχρηματοδότησης ενυπόθηκων δανείων για να είστε βέβαιοι ότι είναι αξιόπιστοι και ότι έχετε την καλύτερη αξία για τα χρήματά σας.

Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία προέγκρισης μερικές φορές, αλλά είναι μια αγγαρεία που θα σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Για να κάνετε τη διαδικασία αναχρηματοδότησης πιο διαχειρίσιμη, θα μπορούσατε ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να στρατολογήσετε τις υπηρεσίες ειδικών σε στεγαστικά δάνεια όπως το PropertyGuru, η ομάδα του οποίου μπορεί να χειριστεί διάφορες εργασίες για λογαριασμό σας. Από βοήθεια με κατ‘ αρχήν έγκριση ελέγχει χρήσιμους πόρους σχετικά με μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με ακίνητα, ο ιστότοπός τους είναι ιδανικός για κατοίκους και αλλοδαπούς που επιθυμούν να αγοράσουν, να πουλήσουν ή να αναχρηματοδοτήσουν ακίνητα στη Σιγκαπούρη.

Κρατήστε τα χρέη σας χαμηλά

Όπως και οι επιταγές στις οποίες υποβάλλεστε όταν αγοράσατε το σπίτι σας, μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να αναχρηματοδοτήσετε το στεγαστικό δάνειο ή το στεγαστικό σας δάνειο, η τράπεζά σας θα σας υποβάλει ξανά στους συνήθεις οικονομικούς ελέγχους. Συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της αναλογίας συνολικής εξυπηρέτησης του χρέους (TDSR) ξανά για να προσδιορίσετε εάν πληροίτε τις απαιτήσεις και εάν το ποσό του δανείου εξακολουθεί να ανταποκρίνεται στο δάνειο προς την αξία κ.λπ.

Όπως και η αγορά κατοικίας, η αναχρηματοδότηση του στεγαστικού δανείου ή του στεγαστικού σας δανείου είναι μια διαδικασία για την οποία πρέπει να πληροίτε τις προϋποθέσεις. Αυτή η διαδικασία δεν είναι αυτόματη και μόνο και μόνο επειδή εγκρίθηκες για δάνειο στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα εγκριθείς ξανά. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ψάχνατε να αγοράσετε ένα δεύτερο σπίτι. Ακριβώς επειδή εγκρίθηκες να αγοράσεις το πρώτο σου σπίτι δεν σημαίνει ότι θα πληροίτε αυτόματα τις προϋποθέσεις για αγορά δεύτερης κατοικίας.

Για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε έγκριση, όπως κάνατε όταν αγοράσατε αρχικά το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοφλήσει τα χρέη σας και ότι η πιστωτική σας βαθμολογία είναι ικανοποιητική. Προσπαθήστε να αρχίσετε να πληρώνετε τα χρέη σας πολύ πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αναχρηματοδότησης για να δώσετε στον εαυτό σας τις καλύτερες ευκαιρίες.

Αποφύγετε την αναχρηματοδότηση εάν είστε σε κλειστό χώρο

Εάν το στεγαστικό σας δάνειο έχει μια ρήτρα κλειδώματος, η οποία σας απαγορεύει να βγείτε από τη συμφωνία για μια συγκεκριμένη περίοδο και εξακολουθείτε να βρίσκεστε εντός αυτής της περιόδου, σας συνιστούμε να αποφύγετε την αναχρηματοδότηση έως ότου εξαντληθείτε. Το πρόστιμο για την αναχρηματοδότηση ενώ βρίσκεστε ακόμη στην περίοδο κλειδώματος είναι συχνά το 1,5% του υπολειπόμενου ποσού του δανείου σας, συν τις προμήθειες αναχρηματοδότησης.

Λοιπόν, ας υποθέσουμε ότι έχετε ακόμα 650.000 $ από το στεγαστικό σας δάνειο και αποφασίζετε να αναχρηματοδοτήσετε ενώ βρίσκεστε στην περίοδο κλειδώματος; Σε αυτήν την περίπτωση, θα καταλήξετε με μια ποινή 9.750 $ επιπλέον των προμηθειών αναχρηματοδότησης. Ανεξάρτητα από το πόσο επιθυμείτε να αναχρηματοδοτήσετε, εάν βρίσκεστε εντός της περιόδου κλειδώματος, δεν θα υπάρξει ποτέ στιγμή που η απόφαση θα σας εξοικονομήσει χρήματα – που είναι το όλο θέμα της αναχρηματοδότησης.

Εάν δεν προκύψει μια κατάσταση κατά την οποία το επιτόκιο του δανείου σας γίνει τόσο υψηλό που η παραμονή με τον τρέχοντα πάροχο θα σας κοστίσει περισσότερο από την επιβάρυνση της ποινής κλειδώματος, είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι να τελειώσει η περίοδος κλειδώματος. Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να περιμένετε να κάνετε κάτι για το στεγαστικό σας δάνειο, θα μπορούσατε να δείτε τις επιλογές ανατιμολόγησης που προσφέρει η τράπεζά σας. Αν και η ανατιμολόγηση είναι μια εντελώς διαφορετική διαδικασία από την αναχρηματοδότηση, αξίζει να ερευνήσετε ή να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό για περαιτέρω διευκρίνιση προτού λάβετε τυχόν βιαστικές αποφάσεις.