4 τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλικό για τα παιδιά

4 τρόποι για να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλικό για τα παιδιά

Februar 5, 2023 0 Von admin

Εάν θέλετε τα παιδιά σας να είναι χαρούμενα και να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, πρέπει να κάνετε το περιβάλλον τους ευνοϊκό για αυτό. Πρέπει να τους δώσετε το χώρο να είναι ο εαυτός τους και να προσπαθήσετε να φτιάξετε τη διακόσμησή σας με βάση τις ανάγκες τους. Πρέπει επίσης να κάνετε το σπίτι ασφαλές και ασφαλές, ώστε να μπορούν να περιφέρονται χωρίς τον κίνδυνο να τραυματιστούν ή να σκοντάψουν. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλικό για τα παιδιά.

Σκεφτείτε τις τρέχουσες και μελλοντικές τους ανάγκες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε τις ανάγκες του παιδιού και την ηλικία του. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις ανάγκες τους στο μέλλον. Εάν είναι ακόμα μικρά, τότε να ξέρετε ότι οι ανάγκες και τα γούστα τους θα αλλάξουν πολύ γρήγορα, γι‘ αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε τη βασική ρύθμιση των δωματίων τους όσο το δυνατόν πιο απλή, ώστε να μπορείτε να κάνετε εύκολα αλλαγές με τον καιρό.

Αυτό ισχύει επίσης εάν είστε ανάδοχος γονέας και θέλετε ένα δωμάτιο που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διαφορετικά παιδιά. Θα ήταν επίσης σημαντικό εδώ να συνεργαστείτε με μια διαφανή υπηρεσία, όπως π.χ fosterplus.co.uk, οι οποίοι θα είναι πολύ ξεκάθαροι μαζί σας για τις ανάγκες των παιδιών που σας στέλνουν. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε το δωμάτιο ανάλογα και να τους προσφέρετε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον.

Αφήστε τους να εκφραστούν

Πρέπει να παρέχετε στα παιδιά σας έναν χώρο όπου μπορούν να είναι δημιουργικοί. Μπορείτε να φτιάξετε ένα δωμάτιο ειδικά για αυτό ή να οργανώσετε μια γωνιά στο δωμάτιό τους για καλλιτεχνική έκφραση. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε μπογιά μαυροπίνακα στο κάτω μέρος ενός τοίχου και να δώσετε στο παιδί σας κιμωλία διαφορετικών χρωμάτων, ώστε να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ημι-γυαλιστερή βαφή για τους τοίχους καθώς είναι απίστευτα εύκολο στο πλύσιμο. Ή θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε έναν πίνακα σκίτσων ή έναν πλήρη πίνακα σχεδίασης ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο δεξιοτήτων τους.

Επιλέξτε τα έπιπλά σας με σύνεση

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να είστε πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγετε έπιπλα για το σπίτι σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε οτιδήποτε έχει αιχμηρές γωνίες, καθώς τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και να τρυπήσουν με αυτά τα πρόσωπα και τα μάτια τους. Επίσης, ελέγξτε αν μπορείτε να προμηθευτείτε καναπέδες με σταθερό μαξιλάρι. Αυτό θα σταματήσει τα παιδιά από το να τα παίζουν ή να χτίζουν οχυρά και θα διατηρεί το σαλόνι σας όμορφο και τακτοποιημένο.

Βελτιώστε τον κήπο σας

Αν θέλετε τα παιδιά σας να μεγαλώσει για να είναι ενεργός, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τους δώσετε μια περιοχή όπου μπορούν να τρέξουν και να παίξουν. Ο κήπος είναι το καλύτερο μέρος για να το κάνετε αυτό, οπότε ελέγξτε αν μπορείτε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις εκεί για να τον κάνετε περισσότερο χώρο παιχνιδιού.

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να καλύψετε μια περιοχή με χλοοτάπητα όπου μπορείτε να στήσετε πράγματα όπως ένα δίχτυ μπάντμιντον, δίχτυα χόκεϊ επί χόρτου ή ένα μικρό δίχτυ μπάσκετ. Θα μπορούσατε επίσης δημιουργήστε ένα sandbox σε μια γωνιά του κήπου αν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά.

Όλα αυτά είναι πράγματα που θα κάνουν το σπίτι σας καλύτερο μέρος για να μεγαλώσετε παιδιά. Μη διστάσετε να τα φέρετε για να μπορούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις διακόσμησης, αν πιστεύετε ότι είναι αρκετά μεγάλα και προσπαθήστε να αναζητήσετε έμπνευση από όσες περισσότερες πηγές μπορείτε.