5 Συμβουλές φιλικές προς τους αρχάριους για τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών και βίντεο στο Safari

5 Συμβουλές φιλικές προς τους αρχάριους για τη λήψη καλύτερων φωτογραφιών και βίντεο στο Safari

Dezember 15, 2019 0 Von admin

Όταν βρίσκεστε σε σαφάρι, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα έχετε μόνο περιορισμένο χώρο για να εργαστείτε, αλλά και περιορισμένο χρόνο για να τραβήξετε τις καλύτερες λήψεις σας — αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν πηγαίνετε σε ένα ομαδικό παιχνίδι.

Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας (και σε όποιον μπορεί να κολλήσει δίπλα σας) ένα στερεό αφήνοντας το τρίποδο, τη σταθερή βάση παραθύρου και οποιαδήποτε άλλα ογκώδη, βαριά αξεσουάρ κάμερας στο κατάλυμα ή το κάμπινγκ σας και φέρτε μαζί μια τσάντα φασολιών κάμερας αντι αυτου.

Επιλογή Splurge

Εάν έχετε τον προϋπολογισμό, ελατήριο για σακούλα φασολιών με αφαιρούμενη πλάκα στερέωσης αντίζυμου/κεφαλής μπάλας όπως ΑΥΤΟ ένα από το LensCoat (199,99 $). Αν δεν διαθέτετε βάση στήριξης για την κάμερά σας, για την κάμερά σας, μπορείτε να το σκεφθείτε σε ένα πακέτο όπως ΑΥΤΟ ένα από τη Movo (299 $).

Επιλογή προϋπολογισμού

Ψάχνετε για μια επιλογή φωτογραφικής μηχανής φασολιών που είναι λίγο πιο εύκολη στο πορτοφόλι; Ολοκλήρωση αγοράς ΑΥΤΟ SafariSack by Kenisis (23 $). Αν και δεν έχει μια φανταχτερή αφαιρούμενη πλάκα στήριξης όπως οι παραπάνω επιλογές, εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά (και πολύ καλά θα μπορούσα να προσθέσω). Στην πραγματικότητα, αυτό κατέληξε να είναι το αγαπημένο μου τσαντάκι με φωτογραφική μηχανή στο πιο πρόσφατο ταξίδι μου στην Αφρική.

Μετά από μήνες στο δρόμο και περισσότερες διαδρομές παιχνιδιών από ό,τι μπορούσα να μετρήσω, θα είμαι ειλικρινής, ήμουν αρκετά τεμπέλης σχετικά με τη ρύθμιση της κάμερας σαφάρι μου προς το τέλος του ταξιδιού. Και το τελευταίο πράγμα που ήθελα δεν ήθελα να ασχοληθώ με άλλη ζυγοστάθμιση των αντίζυγων, τοποθέτηση και αποσυναρμολόγηση πλακών σε φακούς διαφορετικών δικτύων κ.λπ.

Αντίθετα, ήθελα απλώς να μπορώ να δείξω και να τραβήξω έξω από το παράθυρό μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα με όση σταθεροποίηση κάμερας αξίζει ένας τεμπέλης σκοπευτής, και αυτό το επέτρεψε.

Απλώς πετάξτε τη σακούλα με τα φασόλια πάνω από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός σας, τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή σας πάνω της και αρχίστε να απομακρύνεστε.

Extra Tip

Γεμίζοντας την τσάντα φασολιών σας

Όποια τσάντα φασολιών φωτογραφικής μηχανής και αν επιλέξετε τελικά, το γέμισμα είναι εύκολο (και φθηνό). γεμίστε με άψητα ξερά φασόλια ή ρύζι και/ή άλλη γέμιση που μπορείτε να παίξετε, όπως άμμο κ.λπ. που τοποθετείτε την κάμερά σας από πάνω για όταν χρειάζεστε επιπλέον σταθερότητα και κάτι σαν μονόποδο, τρίποδο ή σταθεροποιητή.

Το καλύτερο πράγμα για τις φωτογραφικές τσάντες φασολιών είναι το πόσο φιλικές προς το ταξίδι είναι, καθώς οι περισσότερες έρχονται άδειες, γεγονός που καθιστά εύκολη τη συσκευασία τους μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Όταν είστε έτοιμοι να το γεμίσετε, χρησιμοποιήστε απλώς άψητα ξερά φασόλια ή ρύζι ή/και κάποια άλλη γέμιση που μπορεί να παίξει, όπως άμμο, μαλακή βρωμιά κ.λπ. (όλα αυτά θα πρέπει να τα βρείτε εύκολα στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς σαφάρι).

Προσωπικά, μου αρέσει να χρησιμοποιώ άψητα ξερά φασόλια στα σακουλάκια φασολιών της φωτογραφικής μηχανής μου, καθώς τα βρίσκω λιγότερο ακατάστατα και ευκολότερα στο καλούπι από το ρύζι ή την άμμο. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορώ να τα μαγειρέψω και να τα φάω όταν τα τελειώσω και/ή να δώσω το περιεχόμενο σε κάποιον που θα το κάνει!